שלום רותי

osho5

New member
שלום רותי

רציתי לדעת מדוע לאנשים מסוימים ישנם כלים להתמודדות יותר מאחרים במצבים מסוימים? מדוע אדם אחד מגיב בצורה אחרת לאותו מקרה עצמו? האם יש אנשים "חזקים" יותר או "חלשים" יותר? האם זה קשור לשיעור שלשמו באנו לכאן? האם השיעור אמור להיות קשה? אני שואלת זאת משום שישנם אנשים שנראה כי קל להם יותר לצאת ממשברים. ברור לי שמצבים קשים הם קשים לכולם אבל נראה לי שלא כולם יודעים איך להתמודד עם מצבים לעומת אנשים אחרים שכאילו "נולדו" עם היכולת הזו. האם כולנו עברנו מאות גלגולים.ועדיין לא למדנו דבר?

רותי 11

New member
osho5 יקרה

לכל האנשים יש את הכלים להתמודד עם כל מיני מצבים בחיים, כאשר אנחנו יורדים לכאן אנחנו יורדים עם כל הכלים שיכולים לעזור לנו בתקופת החיים הנוכחית, הבעיה היא שרבים מאיתנו מאמינים למשל שבאנו לסבול, אז הם סובלים. ועוד דבר אף אחד מאיתנו לא נולד עם דף חלק, כולנו הגענו לכאן עם מטען מחיים קודמים הרבה מתפיסות החיים שלנו דווקא נובעים מכאן כאילו צריך לסבול וכסף זה דבר מלוכלך ועוד ועוד אמונות משונות שנוגדות את מה שהנשמה מנחה אותנו ככל שנהיה קשובים לנשמה שלנו ולא לחברה למשל יהיה לנו קל יותר וככל שנבין שקושי הוא רק בסיס לצמיחה אנחנו נקל על עצמנו הרבה אנשים כשיש להם קושי הם מיד שוקעים ומתבוססים בביצה של הרחמים העצמאים או בוכים על מר גורלם, אבל אם הם יבינו שהתגברות על אותו קושי שהוא בעצם מקפצה בחיים הם ישנסו מתניים ויעזרו לעצמם. אם אותם אנשים יקחו אחריות מלאה על החיים שלהם ויפסיקו להאשים את כל העולם ולהקתו בבעיות שלהם אז הם יצאו בקלות יותר מהבעיות שלהם ותפיסת עולמם תשתנה. לא כל מי שנראה שקל לו בחיים אכן זה כך, הרבה פשוט עוטים מסכות ולא מראים מה קורה איתם. כולנו אכן עברנו הרבה אמנם כל הזמן למדנו אבל בדרך גם עשינו עוד טעויות שהיום אנחנו פשוט לומדים איך ל"כפר" עליהן (הכוונה ללמוד מהן).

osho5

New member
היי רותי

האם לדעתך כל מצב של עצם הוא מצב של רחמים עצמיים? אם אני עצובה אז אני מרחמת על עצמי? ואם אני כועסת (לא מאשימה דווקא) אז אני מרחמת על עצמי? ואם אני שופטת את עצמי בחומרה אז אני מרחמת על עצמי? האם בקורת עצמית היא מצב של רחמים עצמיים? תסלחי לי... אני פשוט רוצה לעשות סדר במושגים. קצת קשה לי להיות נוכחת בתגובות של אנשים שאומרים: "זאת מרחמת על עלצה" "רוצה שישבו שהיא מסכנה" הרי כולנו בני אדם וכדי ללמוד צריך להתנסות גם בסבל לא?

רותי 11

New member
היי מתוקה

לא אמרתי שבכל מצב אנחנו מרחמים על עצמנו אבל אם אנחנו שיפוטיים אז זה תמיד קודם כל לעצמנו או ביקורתיים תמיד זה לעצמנו וכמובן עם השלכה לאחרים. לא תמיד אנחנו מתבוססים ברחמים עצמאיים אבל הרבה פעמים אנחנו נותים לכעוס על כל העולם וזה לא לקחת אחריות על המעשים שלנו ועל המחשבות שלנו יש הרבה שמסכנות משרתת אותם אפילו שזה נשמע מוזר אבל דרך אותה מסכנות הם מקבלים תשומת לב ולכן הם לא "מוותרים" עליה. כולנו כאן כדי ללמוד אבל להישאר במסכנות, רחמים עצמאיים או בכעס זה לא מקדם אותנו לשום מקום וזה לא תורם לנו ההפך בצורה הזאת אנחנו ממש לא למדים ההפך.

osho5

New member
היי רותי

עדיין אני תוהה... איך זה שאנשים מסוימים הם בעלל כישורי התמודדות טובים יותר מאחרים? איך זה ששני אנשים שעוברים חוויה זהה כביכול עשויים להתגבר באופן שונה? כיצד הדבר שאנשים מסוימים יודעים "לעשות" את זה טוב יותר? לא במובן שלא קשה להם... דברים קשים הם קשים לכולם אני בטוחה אבל ישנם הבדלים בתובנות, בלמידה מהנסיונות, בשליטה העצמית... מדוע ישנם אנשים שהם כאילו יותר "חסונים" מפני אירועים קשים?

רותי 11

New member
osho5 - לדעתי זה קשור מאוד

לצורת הגדילה שלנו ולאמונות שאספנו בהמשך הדרך וכמו שציינתי לא אחת, זה תלוי עד כמה אנחנו נכנעים לקושי או מחליטים לקחת אותו כמקפצה.

osho5

New member
סליחה שאני מתעקשת

האם את מתכוונת לאמונות שאספנו בגלגול הזה? ונכון... תלוי עד כמה אנחנו נכנעים לקושי אז למה יש אנשים שנכנעים ואחרים שנלחמים? האם זה מעיד על חוזק מסוים? האם אדם שלא מצליח לראות את הלמידה שבקשיים הוא חלש? בדרך כלל שרואים אדם שעבר כל כך הרבה ובכל זאת הגיע לגדולות אנחנו נוהגים לומר: "וואוו... זה אדם חזק. אין הרבה אנשים כאלה" ומנגד, אם אנו רואים בן אדם שעבר כל כך הרבה ונמצא בתהום של השחור אנו שופטים אותו בחומרה: "האדם הזה מסכן, מרחם על עצמו, הוא עול על הסביבה ועוד כל מיני תובנות כאלה ואחרות. מה זה אומר? שהראשון טוב יותר מהשני? או שאולי יותר "חזק" מהשני? יש אנשים שגדלו בתוך אוירה מאוד לא תומכת ומוצאים בתוכם כוחות שאנשים שהיו בסביבות תומכות לא מוצאים בתוכם. וחוץ מזה.. יש אנישם שפשוט נולדו עם תפיסת עולם מאוד שלילית. אני למשל, שמכירה את זה אצלי, יודעת כמה זה מכשיל בהתמודדות עם מצבים. אם אנחנו מגיעים עם מטענים מגלגולים קודמים... אולי יש לכך השפעה על ההערכה העצמית שלי מילדות?

osho5

New member
ו....

וכשאני מדברת על תפיסת עולם שלילית אני גם מתכוונת ברמות שלא קשורות אליי אישית. אני חושבת למשל שהמדינה שלנו אחת משמושחתות במזרח התיכון אבל מחשבה כזאת לא מובילה אותי לשום מקום. אני גם חושבת שאני "חלשה" (בשימוש בהגדרות שלנו של חלש לעומת חזק), אני גם חושבת שהעולם מפחיד כי את לא יכולה לדעת איזה דברים יבואו לך. אני חושבת שדברים רעים קורים לאנשים טובים וזה כואב לי באמת, לא ברמה של אמפתיה לפעמים בצורה של הזדהות וכשזה קורה זה יכול להיות ממש קשה לי וזה לא בגלל שאני "טובת לב". לי נדמה שזה בגלל שיש לי תפיסה מעוותת וקיצונית של המציאות. אני מאוד רוצה לראות דברים אחרת.

רותי 11

New member
osho5

וכשאני קוראת כרגע את מה שאת כותבת אני מאוד מבינה מאיפה זה בא לך, כי התפיסה שלך באמת מאוד קשה לגבי עצמך ולגבי הסביבה, ולדעתי זה פשוט להסיר אחריות מעצמך ולתת לאחרים לקבוע לך איך החיים שלך יראו. את חושבת שהעולם מפחיד ואני לעומת זה חושבת שהעולם יכול להיות מאוד מרתק, ואסונות לא קורים למי שזה לא צריך לקרות לו או למי שלא זימן לו לחיים את הדברים האלה דרך מחשבה שלילית. את מאוד מתמקדת במה שקורה מחוץ לך - במדינה בעולם ורק לא באמת בעצמך לכן את גם לא מצליחה להתחבר לכוחות שלך. את חייבת לשנות חשיבה ודחוף כדי לשנות את החיים שלך. ותתחיל עם לקיחת אחריות מלאה על כל מה שאת אומרת חושבת או עושה וכמובן הכי חשוב לחשוב חיובי.

רותי 11

New member
osho5 יקרה

אני בהחלט מתכוונת לאמונות מהגלגול הזה, והאמת שיש גם השפעה לתקופות חיים אחרות אם בהרבה תקופות חיים לא הצלחנו להתגבר על דברים אז היום יכול להיות שזה ימשיך להשפיע על ההחלטות והאמונות שלנו. זה לא מעיד על חוזק או חולשה זה מעיד על שיעור והתמודדות. ואת צריכה להבין שאין אדם טוב יותר או פחות, הכל עניין של שיעורים ולמידה. ואת צריכה להבין גם שכולנו הגענו עם מטענים כולנו באנו לכאן לתקן וללמוד אבל כמו שציינתי כל אחד מבין את העולם אחרת ומאמין בדרכים שונות.

osho5

New member
היי רותי. תודה על תשובתך.

לא הבנתי כיצד אני מסירה את האחריות מעצמי. האם תוכלי להסביר למה התכוונת? אינני מאשימה אחרים בבעיות שלי או של העולם כולו. אני חושבת שכולנו שותפים למה שקורה. אין לי יומרה לעשות תהפוכות בכל המזרח התיכון אבל מפריע לי שזה מפריע לי כל כך אישית....

רותי 11

New member
ברגע שאת אומרת

שהמדינה מושחתת והאנשים האחרים סובלים ובעצם את מתייחסת לכל דבר שהוא חיצוני לך זה להעביר את "האשמה" למה שקורה איתך אליהם.

למעלה