שלום רב

שלום רב

שלום שלום. אני חושבת שרובכם מכירים אותי, למי שלא אני אסנת ואני פעילה (או הייתי פעילה?) בסניף כפ"ס. אני כותבת את ההודעה הזאת בעקבות מחשבות ותהיות שמתרוצצות בראשי בזמן האחרון. לפני כמה זמן די הפסקתי להגיע לפעיליות של הנוער מסיבות שונות ומשונות (לא ניכנס לזה כרגע)ובזמן הזה יצא לי להיות מעין משקיפה מהצד על נוער מרצ. אומנם אני לא לחלוטין יודעת על הנעשה בנוער אבל נשארתי פחות או יותר מעודכנת בעזרת חברי היקרים. בעקבות הפרסום של מכתב הקצינים (הם הגיעו כבר ל209 סרבנים, והמספרים עולים כל הזמן!) ופרסום עוד אלפי עצומות אחרות כמו מכתב התמיכה בסרבנים שמספרו גדל כל רגע ועולה כרגע על ה2000! (כן, מי היה מאמין! זה ממש יפה!) התחלתי להרגיש איזושהי התעוררות מבורכת בשמאל הישראלי (הגיע הזמן...) אחרי המון זמן של תרדמת החבר´ה נזכרו במעללי הכיבוש. בימים האחרונים אפילו התחלתי להרגיש טיפה אופטימית ביחס לסיכויי השמאל להתחיל לתפוס את עצמו ולחזור לעמדת כוח (מי היה מאמין..) ומשיחות שלי עם אנשים אני לא היחידה שמרגישה ככה. התחילה אפילו תחרות מי יצליח לארגן הפגנה גדולה יותר בין שלומעכשיו ושאר השמאלנים המגניבים (בעקבות קרדיטים ושטויות אחרות ששלום עכשיו לא יכולים לחיות בלעדיהם. אבל למי אכפת בעצם, כל עוד שיש הפגנות ענק). רק דבר אחד הפריע לי בכל האוטופיה הזאת. איפה נוער מרצ? אני מאוד מקווה שאני טועה ובבקשה תתקנו אותי, אולי אני סתם לא מעודכנת. בזמן שכל השמאל נרעש בעקבות תופעת הסרבנים (בין אם בתמיכה ובין אם בהיסתייגות- הם לפחות אמרו משהו) לצערי הרב לא ראיתי את נוער מרצ אומר שום דבר או אפילו מתייחס לנושא המאוד חשוב הזה. אני לא מצפה מנוער מרצ לצאת בתמיכה נלהבת ובהכרזת "אחרי לסרבנים" ואני מודעת לבעייתיות הנושא, אבל בכל זאת- אפילו מרצ יצאו באיזושהי הצהרה- שהם אומנם מבינים אל ליבם של הסרבנים אך מגנים את התופעה (מרצניקים כרגיל) אבל נוער מרצ לא אמרה מילה (שאני יודעת עליה). זאת הייתה הזדמנות גדולה מאוד לבוא ולצאת בהכרזות גדולות ובהפגנות שלאו דווקא תומכות בסרבנות אלא מעלות על הפרק את השאלות שהם שואלים. איך נוער מרצ יכול לשתוק בתקופה כזאת?? הקול שלכם מאוד חסר לי בין כולם. אני יודעת שנוער מרצ אינו גוף גדול אבל כשהוא מספיק רוצה הוא יודע לעשות רעש! וכאן חייבים לעשות רעש! איך אפשר לשתוק בנושא כל כך חשוב כמו זה?? אני ממש לא רוצה להראות כמו מישהי שמטיפה או משהו כזה, אני גם מאוד מבקרת את עצמי. וכן, גם אני לא יוזמת כלום ואפילו לצמתים שכבר יש לא מגיעה (יש אינסוף תרוצים, אבל לא ניכנס לזה). וכן, מי אני שאבקר במקום להחליט שאני יוזמת איזו הפגנה או משהו (זה לא שאני לא פעילה פוליטית בכלל בזמן האחרון, יש עוד עולם מחוץ לנוער). אני פשוט מרגישה צורך לשאול את השאלות שאני שואלת את עצמי בקול רם. אני יודעת שבעלי התפקידים בנוער עסוקים מאוד. בארגון עוד מז"א, ועוד ישיבה ועוד כנס ופורימון ומי יודע מה עוד (לא שאני מזלזת בקיומם, ממש ממש לא) אבל מרוב פעילות פנימית של הנוער בעצם לא יוצא שום דבר החוצה. ואני יודעת איך זה, גם אני עשיתי דברים כאלו יותר מדי פעמים. מרגישים שעושים המון, אנחנו הרי עסוקים כל היום בארגונים ותכנונים וטלפונים אז זה אומר שאנחנו פעילים! אז זה, שלא ממש... אז כן, יש עוד מז"א גדולה ומחליטים החלטות מאוד חשובות, אבל מה עושים עם זה אח"כ? זה מאוד נחמד שהחלטנו שאנחנו מתנגדים להוצאות להורג ללא משפט, אבל איפה בדיוק הפגנו נגדם, או הוצאנו פלייר נגדם? עמדה לא שווה הרבה אם לא מציגים אותה. אז כן, אני יודעת שבנושא הזה יש מחלוקות בנוער, אבל אם הגענו להחלטה אפשר לפעול על פיה כשרק מי שמסכים משתתף. שוב, אני מאוד אשמח אם תפריחו את כל מה שאמרתי ותגידו לי שנוער מרצ פועל המון ומארגן אינסוף הפגנות ושטויות ושאני פשוט לא יודעת (וגם בזה יש מן הבעייתיות...). אני יודעת שנוער מרצ אינו רק עוד גוף שפועל ויוצא לשטח ושיש עוד אינסוף רבדים חינוכיים, חברתיים וכו´ אבל אני תוהה- האם בזמן כזה פעילות שטח אינה הכי הכי חשובה? אנחנו נמצאים היום במן מצב ביניים כזה שבו אם נתאמץ מספיק נוכל לשנות קצת את המצב ולהעיר את השמאל אבל אנחנו יש עדיין סיכון שהכל ישכח וירגע ונחזור חזרה כמה חודשים אחורה. בכלל בזמן האחרון אני תוהה האם מקומי בכלל בנוער, מהרבה מאוד סיבות שמה שכתבתי כאן מהווה חלק (אומנם לא גדול) מהם. אני מאוד מבקשת שלא לפתוח את השירשור הזה לויכוח פוליטי בעד או נגד סרבנות שטחים או הוצאות להורג ללא משפט או שום דבר אחר, זאת הודעה שמיועדת לחברי הנוער ולא לימנים שבאים להתווכח, עם כל הכבוד. אני מאוד מצטערת על אורך ההודעה, אבל כיפאק היי לכל מי שהגיע לפה! ומשום מה נדמה לי ששכחתי לכתוב כמה נקודות שחשבתי עליהן, לא נורא.. אח"כ
נשתמע, אסנת

אממממממממ

תראי- לדעתי יש משהו נכון בדברים שלך יש כאלה בנוער מרצ שמפחדים לתפוש קו יותר מידי קיצוני לעבור קצת את השמאל הממוצע ואגב גם חברי הכנסת של מרצ ככה לפחות לדעתי. אבל. .... ואני מחליפה את עמרי אם יש לך רעיון לפעולה פשוט תעלי את זה בסניף שלך ותפעלי ואגב אני מאחורייך למרות שלדעתי נוער מרצ כן פועל בתחום המדיני/בטחוני וכן שומעים אותו בתחום החברתי פחות וזה מאוד מאוד חבל אבל תקראי את ההודעה שלי למטה

אסנת היקרה.

יש לי השגות לגבי מספר דברים שכתבת:
מפליא אותי שתחושתך הייתה שנוער מרצ נעלם. גם אני שמתי לב (וקשה שלא לשים לב) להתעוררות של השמאל, זה התחיל בחיסול אבו-עמר ונמשך ואף התחזק לאחר הריסת הבתים הבהמית ברפיח. לפי ראות עיני, נוער מרצ בהחלט תפס את הגל - ייצוג רציני וחזק בהפגנות השמאל הגדולות, הופעות בולטות בתקשורת ("ידיעות אחרונות", "הקיבוץ"...
) וגם (והכי חשוב) הפגנה עצמאית אחת אחרי המזכירות האחרונה. אולי חוסר המעורבות שלך בנעשה בתנועה גרם לתחושה המוטעית שלך, אך אני דווקא הרגשתי שבזמן האחרון הביקורת הישנה שלי על הביורוקרטיה בנוער כבר לא תקפה, וזו עובדה משמחת למדיי. דוגמה מצוינת לכך היא ההפגנה שהזכרתי לפני שלוש שורות, שהתבצעה על חשבון חלק גדול מזמנה של ישיבת מזכירות. סטגדיש
כתבת אודות מכתב הקצינים והחיסולים שאינך רואה את הנוער פועל בעניינם. הוספת שאת מודעת לבעייתיות בפעילות הקשורה למכתב הקצינים. ובכן, ודאי זכור לך שחותמי מכתב השמיניסטים התבקשו לא לפרסם את עובדת חברותם בנוער מרצ. הסיבה לכך היא שהתנועה אינה מעוניינת להזדהות בשום אופן עם סרבנות מצפון. תנועה מפלגתית מתוקצבת מכספי גוף שמהווה חלק מהרשות המחוקקת במדינה. מכורח זאת היא אינה יכולה לתמוך בקריאה לעבירה על חוקי המדינה, גם אם חלק דומיננטי מחבריה מתכוון לסרב להתגייס או תומך רעיונית במעשה זה. מפלגת מרצ פירסמה הצהרה מעורפלת משהו, ואני מניח שהגורם לכך הוא חילוקי הדעות בתוך המפלגה בנושא מכתב הקצינים. לטעמי, התעלמות של התנועה ממכתב הקצינים תגרום נזק פחות מהנזק הפוטנציאלי שעשוי להיגרם בעקבות הודעה לעיתונות (בהנחה ריאלית שהודעה שתפורסם לא תהיה גינוי חריף של המכתב). בעניין האחר - נכחת בישיבת המזכירות בה הוחלט על התנגדות גורפת של הנוער למדיניות החיסולים. אני מעריך אותך מספיק כדי לשער שאת מודעת לכך שההרכב האנושי באותה ישיבת מזכירות לא שיקף את הדעות הרווחות בנוער, ובמילים אחרות - המיעוט המזוהה עם השמאל הרדיקלי הוא זה שעשה את ההחלטות. ובכל זאת - החלטת מזכירות הינה החלטת מזכירות, וניתן לבטלה רק באמצעות דיון נוסף והצבעה. מיד לאחר שנקבע שנוער מרצ מתנגד לחיסולים עיצבתי מנשר קליט וחביב המתמקד כולו בנושא החיסולים. הצגתי את המנשר לאלון (אני כמעט בטוח שזה היה הוא, אם כי קיים בלבי ספק קלוש), שאמר שהמנשר יפה מאוד, אך סניפים מעטים יתנדבו לחלקו בצמתים. נוצר מצב בעייתי למדיי - החלטת מזכירות נוגדת בתכלית את הדעה הרווחת בנוער... התוצאה היא שהחיסולים זוכים רק לאזכורים שוליים בחומר שהנוער מחלק ובמסמכים הבומבסטיים שהוא מנסח. לסיכום - אני בהחלט ממליץ לך לשלב את כל העיסוקים החדשים והמבורכים (ברצינות) שלך בפעילות בנוער מרצ, וגם כשאת חשה שהנוער אינו פעיל מספיק -הפיתרון הוא בשום מקרה לא עזיבה!!! (את הטפת, גם לי מותר) אוהב המון ולמרות הכל (ולא אסנתי, אני אף פעם לא בגדתי בך!), מאור.
נ.ב. - שימי לב שנוער מרצ הצליח להוסיף על הפעילות התדירה בנושא המדיני גם פעילות בנושא החברתי - הנכים וחוק השבת. איך את יכולה לחשוב על לעזוב תנועה מושלמת כזו? (שאל מאור...)

א.א.אפל

New member
אסנת...

כמוך אני מרגיש בהתעוררות השמאל בזמן האחרון. לדעתי ההפגנה של שלום עכשיו+הקואליציה תהיה גדולה יותר משאר התנועות המגניבות, אבל יכול להיות שאני אופתע. כמוך אני נפעם, מתרגש, מתפעל ומעריץ את אותם "קצינים" (רובם סמלים וכו´, למרות שזה לא ממש עקרוני) שמסרבים לשרת בשטחים. 2 דברים שעל נוער מרצ להבין מהמקרה: 1. גם קבוצה כביכול לא משמעותית (50 איש בהתחלה) יכולה להשפיע על סדר-היום הציבורי. 2. יש עוד דרכים לעשות פעילויות פוליטיות חוץ מהפגנות, צמתים ודוכנים. אחד הדברים שהייתי רוצה לשנות בנוער למרות שזה לא ממש אפשרי, הוא היות התנועה "תחנת-רכבת" לבני נוער. רוב הפעילים לא נמצאים תקופה ארוכה בתנועה, ותקופה של שנתיים בתנועה נחשבת למכובדת ביותר, ותקופה של 4 שנים ומעלה כבר נערצת בידי אנשים אחרים. זה עוצר את התנועה מהתמקצעות שהייתה יכולה להביא את הנוער להישגים עצומים. אני זוכר את היכולת שלי להנהיג וליזום כשהצטרפתי לנוער, בכיתה ז´. היא הייתה שואפת לאפס. לא היה לי מושג מה צריך לעשות כדי לתפוס תקשורת, לא ממש ידעתי (מבחינה פרקטית) מה זה שאני עומד בצומת עוזר בכלל. אחרי 3 שנים בנוער, כבר הפכתי להיות חלק מההנהגה הארצית. אני יודע ליזום, הבנתי חלק (קטן) מהראש של התקשורת, אני יודע איך להזמין תקשורת, אני יודע איך להודיע לפעיל על הפגנה כדי שהוא יגיע אליה ולא יגיד "אני לא יכול, יש לי מבחן מחר". אבל זה לקח זמן. הרבה. ועד שפעיל ממוצע יגיע לזה, כבר יהיה לו סיבה כלשהי והוא יעזוב את הנוער, הרכבת שלו תגיע אל הרציף, והנוסעים בטרמינל יבכו על חברם שעזב. הם יעזבו גם, אם זה ברכבת הבאה או שהם יחכו עוד קצת. אולי אם אפילו ישארו בתחנה- יעבדו בה בתור מודיעין (הש"ש...) במקרים מיוחדים. וכך אנחנו מאבדים את האנשים הטובים. בתנועות נוער אחרות, כמו צופים, שמו"ץ וכו´ זה לא ככה. כשנדע איך לגייס פעילים ב-ז´ ולהשאיר אותם עד יב´ בתנועה, נהיה תנועה שמשפיעה אל סדר היום הציבורי בישראל. ולעניין הסרבנות- זוהי סוגיה מורכבת, אין ספק. אפילו סמינר ארצי אחד עסק בזה. הייתי מעוניין להוביל את הנוער להחלטה בעד סרבנות שטחים, אבל צריך לזכור שאנחנו לא יכולים ללכת שמאלה מהציונות. אפשר להצהיר, לדוגמה, הצהרה הדומה למכתב הקצינים. אך לצערי אני לא יוכל להוביל הצהרה כזאת- ואם ישאלו אותי, "למה לא סרבנות מלאה? כל שירות בצה"ל הוא תמיכה בכיבוש" אני לא יוכל לענות- אין לי טיעון טוב מספיק. הייתי שמח אם נושא זה היה נידון בנוער, כשכמובן הוא לא מחייב את הפעילים בנוער. בנוגע להחלטות שאנו מחליטים אך לא יוצאים איתם לשטח- המקרה של מדיניות החיסולים לא נכון. ההתנגדות הוזכרה באחד הפליירים, והוזכרה כסיסמה בהפגנות שלנו. במקרה הזה מדובר בנושא שנמצא על סדר היום הציבורי, ולא נושא שאנחנו מעוניינים לעלות. לכן, לא היה מקום לקמפיין ספציפי בנושא, והוצאת פלריגים לדוגמה שמדברים רק על זה. יש לציין שההחלטה שלנו לא משפיעה רק על התנועה עצמה: יש לנו נציגים במוסדות המפלגה, והנציג בהנהלת מרצ (כרגע היו"ר הארצי, אילן ליאור) מחוייב להצביע ע"פ עמדת המזכירות. המפלגה פעלה הרבה בנושא ההתנגדות לחיסולים, וכן עזרה בהעלאת הנושא לסדר-היום. ואני מצטער להזכיר את אותו משפט שחוק שחוזר על עצמו אחרי כל הצבעה במזכירות, "החלטנו החלטה, ועכשיו אנחנו צריכים להוציא אותה לשטח" אנחנו, ורק אנחנו, נבצע את מה שאחנו מחליטים. המפלגה, השמאל וגדעון לוי לא יעבדו בשבילנו. ההחלטה על דבר מסויים הייתה חשובה לך? תיזום הפגנה/פעילות אחרת בנושא. לפעמים אכן יש לי תחושה שלא שומעים את נוער מרצ מספיק. אני לא חושב שזה משנה. מתי שומעים על קואליציית נשים לשלום? עליה אולי שומעים קצת, אבל היא כוללת בתוכה 8! תנועות! מתי שומעים על כל אחת מהן?? יש לקחת בחשבון שאנחנו תנועה הכוללת רק בני נוער, ו(לצערי) רוב הפעילות שלנו היא פנימית-ערכית. מתי שמעת על פעילות של השמו"צ? של הנוער העובד?? אבל כל זה לא משנה. לפנינו 2 הפגנות-ענק של השמאל. ושוב, ההנהגה לוחצת שנבוא הרבה, ונבוא מספר מסויים, ותמר ורוני ישאלו למה לא באנו עם חולצות. אני רוצה לראות למי יהיה מספיק אומץ להגיד "לא רוני. באתי כדי לעשות מהפכה. כדי לסיים את הכיבוש. לא כדי שיראו את לוגו התנועה שלי" אנחנו צריכים להוריד את החולצות של תנועות השמאל השונות, וללכת כאחים ע"מ לסיים את הכיבוש. רק כגוש אחד ניכנס לדפי ההיסטוריה. מישהו יודע מי הארגון שיזם את הפגנת ה-400,000 האגדית בכיכר רבין, אחרי הכניסה ללבנון? מישהו יודע מי עמד מאחורי המצעד אל וושינגטון, שם נאם מרטין לותר קינג על החלום שלו? נכנסים אל דפי ההיסטוריה בזכות רעיון, לא בזכות ארגון מסויים! אני מוקיר את מי שהגיע עד לכאן. אסנת- לא כולל אותך!

למעלה