שלום רב :)

Miaow88

New member
שלום רב :)

קודם כל נעים מאוד,שמי יונה. קיבלתי היום במתנה בונסאי מסוג "כסוניה" (תמונות מצורפות), וממש אשמח לדעת כמה דברים,אם זו לא טרחה : 1.האם כדאי לי להשאיר אותו במיכל הנוכחי או להעביר אותו לאחר? 2.האם לשנות דשן או להוסיף תוספים כלשהם? 3.בכלל,האם עליי לדעת משהו חשוב כדי שלא ימות לי חס וחלילה? אני ממש נקשרת לצמחים,ואשמח לטיפים או משהו בסגנון כדי שחס וחלילה לא יקרה לו משהו,אני ארגיש ממש רע :( תודה רבה רבה מראש!

wuten

New member
דברים בסיסיים.

השקייה: ברגע שפני שטח האדמה מתייבשים,צריך להשקות עד לנגירה בתחתית העציץ,את עודפי המים לשפוך החוצה מהתחתית. להשקות רק כשפני האדמה בעציץ מתייבשים!! הצמח רגיש להשקיית יתר! אור: בתוך הבית במקום מואר מאוד,מחוץ לבית לא בשמש ישירה. דישון: דשן לצמחי בית בשחרור איטי(מולטיקוט או אוסמוקוט),אחת ל6-8 חודשים לפי המינון הרשום על גבי האריזה. החלפת מצע שתילה אחת לשנה בערך. הכסוניה שקיבלת אינו בונסאי,הוא מוגדר במשתלות המקצועיות והמכבדות את עצמן, כ"דמוי בונסאי",הגזע שלו אינו גזע אמיתי,זהו חלק מאוד מעובה ומעוצה של השרש,הנחשף ומתייבש ,אשר נותן מראה של גזע. רצוי אולי עוד כמה חודשים להעביר את הצמח לכלי גדול יותר. בהצלחה .

Miaow88

New member
תודה רבה רבה!

ואכן,קראתי קצת על בונסאי והכסוניה בהחלט אינו בונסאי
שוב תודה ושבוע נעים לך ולשאר חברי הפורום !

למעלה