שלום רב

saras11

New member
שלום רב

אני חדשה בפורום כפי שודאי הבחנתם .. איני אמא לילד בעל בעית קשב וריכוז אולם אני עוסקת בחינוך ומספר רב מן הילדים שתחת השגחתי הנו בעל הפרעה זו ונוטל ריטאלין . הסיבה שאני פונה היא משום שרציתי לדעת האם יש קשר בין ההפרעה לבין ההתנהגות של הילד עצמה כלומר אם ההפרעה היא בכך שלילד קשה להתרכז ולשבת ללמוד או להקשיב האם זה מצדיק את העובדה שאתו ילד מציק לכל האחרים לא ממושמע ולא מקשיב להוראות האחראים ? הסיבה שאני שואלת היא מאחר ואחת הבנות אותן אני מלמדת נוטל תרופה זו והיא התנהגה בצורה איומה ממש היום הציקה לכל הילדים בכיתה קיללה אותם היכתה אותם וגם כשביקשתי שתצא החוצה היא סירבה וחזרה כל הזמן לכיתה . כשישבתי איתה לשיחה על מנת להבין את ההתפרצות היא הסבירה לי שהיא נוטלת כדור והיום היא שכחה ולכן היא לא מתנהגת כמו שצריך אני לעומת זאת הבהרתי שהכדור משפיע על מידת הקשב והריכוז שלה ולא על אופן ההתנהגות כלומר ברור שהיא תרצה תשומת לב אבל עדיין לא ניתן להשליך זאת להפרעה הנ"ל . האם אני צודקת ? או שדברי הם של בורה גמורה ? אשמח לשמוע את דעתכם והכוונתכם למאמרים\ספרים הנוגעים בעיניין .

zivadina

New member
הפרעת קשב והתנהגות

שלום שרה וברוכה הבאה אלינו. אני מקווה שהעצות שלנו יעזרו לך להבין את הילדים עם הפרעת קשב, ולהגביר את מודעות בית הספר להפרעה. הילדה צודקת: להפרעת הקשב יש השפעה גדולה מאוד על ההתנהגות. הפרעת קשב היא בעיקר הפרעה בתפקוד המוח בחלק שאחראי על הוויסות, וזה כולל שליטה בהתנהגות, ריכוז, תחושה ועוד ועוד. הריטלין הוא כדור ממריץ, אולם פעולתו גורמת לאדם עם הפרעת קשב לווסת את התנהגותו. אפילו הכתב של אדם תחת השפעת ריטלין נראה מסודר יותר מאשר ללא ריטלין. נשמח לענות על כל שאלותייך. את מוזמנת לקרוא בספרייה שלנו:

saras11

New member
תודה רבה

עיינתי במידע שיש בסיפריה שלכם ואף הדפסתי על מנת לקרוא אותו ביתר תשומת לב . כמו כן אני אחראית על צוות מורים ואעביר להם את המסר . אני חייבת לציין שכבר בקריאה ראשונית הבנתי שישנם דברים רבים שאנחנו עושים לא טוב בנוגע לאותה ילדה ואני מתכוונת לפעול מייד לתיקון המצב . תודה על ההיענות וצפו לפגוש אותי שוב ...

zivadina

New member
ועוד משהו

בכל שבוע מתקיים כאן ייעוץ מומחים קבוע בנושא הפרעות קשב בבית הספר. אנו מכינים שרשור שאלות החל מיום ב' בערב, והמומחים שלנו עונים ביום ד' בערב או לפני כן. כל המומחים הם עובדי משרד החינוך בתחומים שונים של לקויות למידה. נשמח מאוד לראות שאלות שלך ושל צוות המורים בשרשור השאלות הזה, וכמובן לראותכם בינינו ככותבים וכקוראים. אני מצפה מאוד לפגוש אותך שוב, והרבה.

למעלה