שלום רב

Ofra m

New member
שלום רב

יש לי ילדה בת שלוש ושמונה חודשים שלא מדברת ברור, והיינו באבחון אצל קלינאית תקשורת שאמרה שהילדה תצטרך בוודאות טיפול כי, חסרה לה שפה, היא לא מדברת ברור, כמעט ולא משתמשת בפעלים, אך אני מודאגת יותר מכך כי שמתי לב, וגם הקלינאית שמה לב לכך שהילדה לא יודעת צבעים, למרות שאני מנסה ללמדה הילדה אינה קולטת צבעים, למרות שבאבחון שמנו לב שהילדה מאוד פיקחית וענתה יפה לכל השאלות שהקלינאית שאלה אותה, האם בכך שאינה יודעת צבעים זה מראה על בעיית למידה או בעייה אחרת? האם בעיית הדיבור נובעת כתוצאה מבעיה אחרת שהדיבור הוא תוצאת לוואי? - אציין גם שהילדה מאוד תזיתית, למרות שהיא ילדה חייכנית וטובה לסביבה אין לה רגע של שקט.... תודה.

ofra שלום

בדרך כלל באבחון עדיין קשה לשים את האצבע על מוקד הבעיה של הילד. במהלך הטיפול, יש אפשרות לעיתים לומר מהו הגורם לאיחור או לליקוי, וגם זה לא תמיד. מה שחשוב, הוא להתחיל טיפול בצורה מסודרת כדי לצמצם את הפערים. קשה לי להתייחס לעניין אי ידיעת הצבעים, מבלי להכיר את הילדה. לעיתים לילד יש קושי בזכירה או בשליפה שמקשה עליו לזכור את שמות הצבעים. שימי לב, שבעברית שמות הצבעים הם בעלי משקל אחיד ונשמעים ממש דומה: adom, yarok, וכו' בניגוד לאנגלית למשל, שלכל שם צבע יש צלילים אחרים. כך שזכירת שמות הצבעים בעברית אינה כה פשוטה עבור ילד. האם הילדה עברה גם אבחון בריפוי בעיסוק?

Ofra m

New member
תודה על תשובתך לגבי איבחון

בריפוי העיסוק לא היא לא עברה, כי אף אחד לא אמר לי שצריך,ונדמה לי שהגננת אמרה לי שבמוטוריקה היא בסדר גמור.

Ofra m

New member
ועוד שאלה

האם הבעיה שתיארתי לפנייך היא תוצאת לוואי של לקויות בלמידה איפה אני יכולה לדעת אם לבתי אין בעיות קשב וריכוז? אני פשוט מוטרפת מדאגה..

לעופרה

שאלתי על אבחון ריפוי בעיסוק, כי בתחום זה מתייחסים לא רק לתחום המוטוריקה, אלא גם לקשב וריכוז, ארגון, ויסות, התחום הגרפי ועוד. בדרך כלל ילדים עם קושי בקשב וריכוז מטופלים בשני התחומים, ויכולים להיתרם מכך מאוד. לגבי העתיד- למה שלא תתני צ'אנס לטיפול לפני הסקת מסקנות כאלה ואחרות לגבי ליקוי למידה בעתיד? ייתכן, וכך אני מקווה, שכעבור תקופה של טיפול הילדה תתקדם וגם בעיות הקשב והריכוז יפחתו. במשך הזמן אם יהיה צורך, כבר ימליצו לך על אבחון המאמת בעית קשב- אם יהיה בכך צורך, אך כעת זה מוקדם לדעתי. כדאי להירגע ולהשקיע את האנרגיה בלקדם את הילדה, אני בטוחה שתראו תוצאות בקרוב.
בהצלחה.

Ofra m

New member
כמה שאת מקסימה,

רב תודות לך, עזרת לי מאוד לישון יותר טוב בלילה. חג שמח לך, תודה תודה

למעלה