שלום רב

שלום רב

יש לי נייד ישן (פנטיום 2) לאחר פעולה איומה שביצעתי בה מחקתי קבצי SYSTEM הוא לא ממש נדלק אלא רק במצב DOS יש לי רק חיבור פלופי נייד למחשב הזה איך ניתן להשיג WIN98 בפלופי עבורו ? אגב לפני שתשלחו אותי לאימיול!!! - אין שם! תודה רבה

Jan22

New member
כנסי ..

יש לך CDROM או רק פלופי ? אם יש לך CDROM תכניסי דיסק התקנה של WIN98 ותריצי התקנה ,אם אין לך סידי ,תשיגי דיסקט אתחול BOOT שמכיל קבצי הפעלה ,וכך תוכלי להפעיל את ההתקנה מחדש .

יש לי רק פלופי!

בלתי אפשרי להשתמש באופציית BOOT אני חייבת להשיג פלופי של WIN98!!!!!!! אין אחר

Ixion

New member
נסי כאן:

www.bootdisk.com בכל אופן, כדאי לך להצטייד בכונן דיסקים\צורב USB..

gozala

New member
יש לה בעיה שהייתה לי עם ה-DELL

אני יצאתי מזה ע"י הרכבת CD ללוח האם ישירות, אבל איש לא ידע לעזור לי בפורום עצמו. כאן יש בעיה קשה יותר, מדובר במחשב נייד!

gozala

New member
../images/Emo45.gif סימונה הציעה להתחבר דרך רשת

הייתי תקועה עם דיסק מפורמט בלי מערכת הפעלה, אם מישהו יודע איך מתקינים מערכת הפעלה בלי כונן CD - זה הפיתרון עבור מיכל או לחילופין: לך תחפש תקליטונים עם מערכת הפעלה כמו שנהגו פעם בימים ההם לפני שהגיעו כונני ה-CD. אם לי זה היה קורה, הייתי פונה לטכנאי שלי ומבקשת שישיג לי (או יסדר) תקליטוני פלופי למערכת התקנה... נשמע כמו סיפור מההפטרה.

gozala

New member
Ixion המחשב לא קורא USB בלי OS

זו הבעיה, צריך לחשוב פה הפוך על הפוך. אולי להתקין מערכת הפעלה על ה-HD ואז לחבר אותו למחשב... אבל אז הוא לא יעבוד ויפול כי צריך לפרמט את ה-HD על המחשב עצמו. את כל הסיפור הזה עברתי עם ה-DELL ויצאתי ממנו רק כשהתקנתי ללוח האם כונן חיצוני (כשאני משתמשת בספק כח עם מחשב דינוזאור צמוד) יש מוצא? איך עושים את זה על מחשב נייד??? (בהנחה שאין כמעט להשיג תקליטונים עם מערכת הפעלה). אם אפשר לתקן את ה-SYSTEM דרך מחשב אחר - זה יכול להיות פיתרון!

Jan22

New member
הכי פשוט ..

להביא צורב חיצוני לחבר לנייד ,להשיג דיסק WINDOWS עם התקנה שעובדת עם אתחול ומשם הכל רץ ..

gozala

New member
8-כן? איך מחברים צורב חיצוני לנייד

בלי מערכת הפעלה??? זו הבעיה! אין אפשרות לחבר צורב חיצוני לנייד דרך לוח האם (בניגוד למחשב שולחני) ובלי מערכת הפעלה המחשב לא קולט את ה-USB ואם אין במחשב הזה חיבורי USB בכלל??? הרי כונן CD אין בו, אז לא כל שכן USB! ואיך מחזיקים מחשב בלי CD זה מפליא, מסרתי שני ניידים ממש דינוזאורים, לשניהם היה CD והם נירכשו ב-97 פנטיום 100

Jan22

New member
זה אפשרי ...אבל עבודה שחורה ...

עשיתי את זה פעם ,פותחים את הנייד ומחברים עם כבל IDE לנייד עצמו, זה מסוכן למי שלא מבין אבל בר ביצוע ..

Ixion

New member
למה לא?

כשמחברים מקלדת או עכבר USB, הם פועלים ללא שום בעיה, בלי קשר למערכת ההפעלה (לדוגמא, תוכלו לעבוד בBIOS בלי בעיה). USB זה plug and play ואין קשר ישיר למערכת ההפעלה ולחומרה, אלא אם כן החומרה דורשת דרייברים מסויימים (כמו למשל כבלים USB ללמשל pop-port של נוקיה).

gozala

New member
לפתוח את הנייד משמעותו לפרק ../images/Emo88.gif

הצעתו של Y. Welis "כבל מדפסת דו-כיווני (מוצלב), משהו שנקרא גם LAPLINK" נשמעת הכי מעשית, והיכן יש כבל כזה??? (היה לי, נתתי אותו לטכנאי שלי בזמנו, ספק אם עוד קיים וקניתי כזה אצל מישהי שמוכרת מתחת לאיזה גשר בקנדה, סתם.. היה חלק מערימת כבלים מכל הסוגים, לא עמדתי בפיתוי, אבל השארתי אותו שם עד הנסיעה הבאה). וכן, היכן משיגים נורטון בימים אלה? היא צריכה טכנאי! כל חיבורי ה-USB הם בתנאי שיש חיבור כזה בכלל. במחשב שאין בו CD יש USB? ספק גדול. באשר לפירוק המחשב וחיבור כבל IDE יש במחשב נייד שקע כזה בכלל?? יש לי כאן לוח אם של נייד מפורק, נניח שפירקו אותו אתה רואה כאן שקע כזה? המחשב הזה בן כ-3.5 שנים בערך היה בו כונן CD רק לא צורב.

Y. Welis

New member
הפיתרון הוא לחבר את הנייד דרך כבל

מדפסת דו-כיווני (מוצלב), משהו שנקרא גם LAPLINK, למחשב אחר, ובעזרת תוכנה ישנה כמו NORTON COMMANDER שמסוגלת לעבוד על דוס ולהתחבר עם כבל כזה, להעתיק את קבצי ההתקנה של 98' לתיקייה בנייד, ואז להתקין מתוכה.

אפשר גם

לחבר את הדיסק של המחשב הנייד כדיסק שני למחשב נייח בעזרת מתאם כזה, ואז להעתיק את הקבצים הדרושים.

gozala

New member
אם יודעים בדיוק איזה קבצים נמחקו?

ואיך בדיוק "מחדירים" אותם למקום הנכון??? כבר הרמתי טל לטכנאי, אבל ביקש שאתקשר "עוד 10 דקות" הוא אצל לקוח (יש לי שני עניינים אחרים עם מסך "ערפילי" ו-HD SATA) אשאל אותו, ממש פאזל כאן!

gozala

New member
אחד הפתרונות לבקש פלופי ממקרוסופט

אולי הכוונה לרכישה? לחבר את המחשב עם כבל (ההוא שניכנס לשקע המדפסת, LAPLINK) ולהתקין את מערכת ההפעלה מוכנה להתקנה על ה-HD וכאן שאלתי אם כבר מדוע לא להוציא את ה-HD ולעשות את זה עליו דרך מחשב אחר? אז כן זה אפשרי. זהו, זה נשמע הכי קל: להוציא את ה-HD ולחבר אותו עם המתאם שחומוס הציע (מחיר סביר בהחלט) למחשב שולחני ואז להעתיק אליו את מערכת ההפעלה, להעביר אותו למחשב ולהתקין אותה מה-HD וניגמר הסיפור! piece of cake קלי קלות בעברית תקנית
והיכן מיכל? הקלידה את הבעיה והרימה ידיים???

Y. Welis

New member
לא כ"כ קל דווקא, כי לעיתים הדיסק

הקשיח של הנייד נתון בתוך קופסה, וצריך לפרק אותו ממנה ולהסיר את המתאם שבקצה שלה שמחבר בינו לכניסה שבתוך הנייד. כדאי להיזהר כי הפינים שבירים, ואם אחד הולך, הצעד הבא יעלה מאות עד אלפי שקלים.

gozala

New member
ואף חיבור לא דומה למשנהו ../images/Emo9.gif

הוצאתי כבר ארבעה, חלק הלוך וחזור שוב ושוב... כשהסתבכתי עם אותו HD 2.5 שהתברר בסופו של דבר כי אינו תקין (פעמיים התקנתי אותו על המחשב שעליו אני מקלידה, פעם נוספת על מחשב אחר אולי שם זה יעבוד, עוד פעמיים כחיצוני על מחשב שולחני...) לא נראה שכאן הולכת להיות עבודה עצמית.

למעלה