שלום רב

שלום רב

שמי אסף, אני חבר בתנועת הנוער העובד והלומד. אני, בני קבוצתי, שכבתי, חניכיי ותנועתי כולה עוסקת כידוע לכם בהמון שאלות וסוגיות. אחת העיקריות שבהן היא שאלת הציונות. כוונתי היא לא האם ציונות היא נכונה. אני אדם ציוני ומאוד שלם בדרכי ותנועתי היא תנועה ציונית בכל פועלה וערכיה. שאלת הציונות בעיניי היא: "מהי ציונות?" אני מרגיש שאחרי המון למידה על יהדות ועל תולדות המדינה והציונות אני מסוגל להשיב על השאלה הזו. אני גם מעריך שאתם מסוגלים. בכל זאת דרכי שונה מדרככם. מסקנתי היא שמדובר בהמשגה שונה של המושג "ציונות". אשמח אם תענו בצורה מקיפה ככל האפשר על השאלה. (בבקשה לא לכתוב סתם: ציונות=מדינת ישראל גדולה או מוות לערבים או משהו. תהיו רציניים ואמיתיים- מבחינתי אתם מייצגים את תנועתכם הנושאת את שם אחד האישים המובילים בציונות הסוציאליסטית- יוסף טרומפלדור) תודה מראש.

MS6

New member
מוות לערבים?

זה לא תמצא בבית"ר.. זה אולי תשמע בנוער כהנא וההבדל בינינו לביניהם זה הבדל בין מזרח למערב. זה בערך כמו שאני אומר שאצליכם אומרים "מוות למתנחלים"... ביקשת הסבר.. בבקשה.. אבל אל תזלזל. תנועת בית"ר דוגלת בציונות אשר לא מוכנה להתפשר על חלקים מארץ ישראל, תפיסת הציונות הרוויזיוניסטית היא מדינה יהודית על שתי גדות הירדן, בין השאר בית"ר דוגלת בהדר (צורת התנהגות), שוויון מוחלט בין יהודים לערבים (שם ירווה לו משפע ואושר/בן ערב בן נצרת ובני/כי דגלי דגל טוהר ויושר/ יטהר שני גדות ירדני.. ז'בוטינסקי התנגד לחלוטין לכל סוג של אפליה.. לא כמו ברל כצנלסון למשל שתמך בטרנספר בכוח של ערביי ישראל) בית"ר מאמינה במדיניות רווחה (חמשת המ"מים.. לא סוציאליזם אלא רווחה).. התנועה נקראה ע"ש יוסף טרומפלדור (חברו הטוב של זאב ז'בוטינסקי.. ראש בית"ר.. שראה בו את החלוץ האולטימטיבי) היא גם נקראה ע"ש היישוב ביתר, היישוב האחרון שנפל במרד בר כוכבא. האידיאולוגיה של בית"ר מאוד מורכבת ומאוד סבוכה, בוא נאמר שבספר "עולמו של ז'בוטינסקי" ספר שאמור להיות תמצית של האידיאולוגיה התנועתית, יש 400ויותר עמודים.. ככה שאי אפשר להסביר בהודעה אחת במה שאנחנו דוגלים.. אבל אני כתבתי לך את העיקר. כמו כן התנועה הקימה מחתרות (אצ"ל ולח"י) ומפלגה (חירות.. לימים הליכוד). בית"ר היא התנועת נוער היחידה שלא שינתה את דעותיה מאז שהוקמה. הנוער העובד, השומר הצעיר.. אפילו בני עקיבא, כולם שינו את העקרונות שלהם (השומר הצעיר למשל הקימו את נצרים.. היום הם בקושי רוצים לשמוע על הכותל) לכן אני אישית לא רואה אתכם כציונים, אני רואה אתכם כפוסט-ציונים, הייתם ציונים, אבל היום אתם דוגלים בערכים אחרים, אתם לא רואים את יש"ע כמקום חשוב מספיק בשביל לשמור עליו.. אי אפשר להיות ציונים על חלק מציון. ככה אני רואה את המצב..

למעלה