שלום רב

LINKING5

New member
שלום רב

אני תלמידה בת 16 והובחנתי כבעלת הפרעות קשב וריכוז הביאו לי קונצרטה, איך ע"י מבחן או משהו אני יכולה לראות שהטיפול התרופתי הזה אכן עוזר לי? סוף שבוע נעים.

דליה.ד

New member
לא הבנתי את השאלה....

היכן אובחנת ומי המליץ, או "הביא" לך קונסרטה?

LINKING5

New member
מממ...

פיסכולוג על פי מה שסיפרתי לו, הוא לא שלח אותי לניורולוג או משהו.

דליה.ד

New member
אז חמודה הקשיבי לי...

אסור לפסיכולוג לקבוע הפרעת קשב. הוא יכול להעלות חשד להפרעת קשב. אם הוא סבור כך עליו להפנות לנוירולוג או פסיכיאטר ורק הם רשאים לאבחן ולהמליץ על טיפול. פני להורייך והזמיני אותם לכאן ונוכל להדריך אותם. חבל, באם את אכן עם סימנים להפרעת קשב, שלא תינתן לך עזרה מתאימה.

LINKING5

New member
היום,

ניפגשתי עם יונה מהפורומים הסמוכים והמקסימה, אכן אימתה את דבריו. איך אני יכולה לראות האם שווה להמשיך לקחת את התרופה, לפעמים אני רואה שזה עוזר לפעמים אני לא שמה לב לשינוי באיזה דרך אני יכולה לראות אם בהפשעת התרופה חל שיפור במצבי או להפך?

zivadina

New member
תיקון קטן ותיקון גדול

התיקון הקטן הוא, שפסיכולוג קליני או התפתוחתי יכול לאבחן הפרעת קשב. התיקון הגדול הוא, שרק רופא פסיכיאטר או רופא נוירולוג רשאי לתת מרשם ראשוני לריטלין/ קונצרטה. כלומר, כנראה שאת לוקחת כרגע קונצרטה בלי פיקוח רפואי. היות שריטלין הוא קודם כל תרופה ואפילו רשום כסם, צריך לקחת אותו בפיקוח רופא. הרופא אמור לדעת מהו המינון שמתאים לך ואיך לעקוב אחרי השפעת התרופה ותופעות הלוואי שלה. אנו מייעצים כאן לאנשים שלוקחים ריטלין בפיקוח רפואי בלבד. מומלץ שתפני לפסיכיאטר או נוירולוג כדי להסדיר את העניין הרפואי.

לינקינג5

כדי לדעת אם התרופה מתאימה או לא - באמת צריך מעקב רפואי. אפילו אם אני אומר 1000 פעם שיש בעייה של קשב, אני לא מומחית לתרופות
... חמודה, זה נכון שיש לך הפרעת קשב, אך כדי לדעת מה ההשפעה של התרופה והאם היא היא התרופה המתאימה - רק מומחה יכול. והשאלה אם מי שנתן לך הוא פסיכולוג או פסיכיאטר... וגם... צריך לבדוק את התפקודים הבריאותיים הנוספים. בהצלחה בהמשך !!

LINKING5

New member
לכולם

זה פסיכיאטר נתן לי.. אם הלחצתי מישהו אז.. מצטערת
תיסלחו לי על הבורות.. פסיכולוג פסיכיאטר.. שניהם מקשיבים ועוזרים...
תמיד מתבלבלת ביניהם

האם הרופא בדק איך את מתפקדת עם ובלי

הקונצנטרה? למשל במבחןTOVA שיושבים בו מול מחשב וצריך ללחוץ על לחצן?

zivadina

New member
אהה, אובחנת על ידי פסיכיאטר....

ובכן, איך תדעי אם הקונצרטה עוזרת? 1. קונצרטה אמורה להשפיע עד 12 שעות. יש כאלה שהיא משפיעה עליהם כ-10 שעות. 2. האם מפסיק לך "זמזום המחשבות" הרגיל בראש? המחשבות הבלתי פוסקות האלו, שאופייניות ל-ADHD, משתתקות בדרך כלל עם ריטלין (וקונצרטה היא ריטלין). 3. תנסי לעשות משימה שאינך אוהבת כשאת בהשפעת קונצרטה. משהו משעמם כמו סידור החדר או קריאת חומר לא מעניין לצורך לימודים. תבדקי איך את מתפקדת אז. 4. אם יש לך מחברות לא מסודרות, תנסי לסכם חומר בהשפעת קונצרטה ותשווי את ארגון הדף שלך עם ובלי קונצרטה. 5. תשווי את ההספק שלך כשאת מתכוננת למבחן, נניח, עם ובלי קונצרטה. (הבת שלי טוענת שכאשר היא מתכוננת למבחן עם ריטלין, ההספק שלה גדול הרבה יותר). גם בהספקים וגם במידת הזכרון שלך. מידע על רגל אחת: הבעיות התפקודיות העיקריות אצל אדם ADHD הן: א. בתחום הארגון בזמן ובמקום. (גם לאורך זמן וגם במרחב) ב. במילוי משימות משעממות, חוזרות על עצמן ופאסיביות. אם את לא רואה שינוי, ייתכן שהמינון "קטן עלייך" ואת צריכה הגדלה שלו. כאשר מינון התרופה נמוך מדי, ייתכן שרואים השפעה לטובה בימים הראשונים, אבל אחר כך היא מפסיקה. לידיעתך, קונצרטה 18 מ"ג היא כמו מנה של 5 מ"ג ריטלין רגיל. קונצרטה 36 מ"ג היא כמו מנה של 10 מ"ג ריטלין רגיל. בדרך כלל הגבול הנמוך של המינון הוא 0.3 מ"ג ריטלין רגיל על כל 1 ק"ג משקל גוף. כדאי שתעקבי אחרי ההתנהגות שלך "עם ובלי" כדי לתת פרוט מדויק לרופא על השפעת הקונצרטה עלייך, וכדי שתוכלו לשקול ביחד שינויים במינון. מקווה שתחזרי לכאן כדי לעדכן אותנו במה שאת מרגישה ובמה שהחלטת לעשות עם זה.

LINKING5

New member
תודה רבה לכם

ועוד פעם סליחהה... לא הוא לא עשה לי מבדק.., כן היום אני באמת אבדוק... זה כל כך מצחיק כי החדר שלי זה פשוט ..... וגם באמת שלקחתי את התרופה ההספק של החומר היה פי 5 או 6... השאלה אם זה היה חד פעמי או לא... אני אבדוק את זה היום כי היום לקחתי.. ויש לי עוד כמה שאלות ברשותכם... יש לי מצבי לחץ.. שאפילו פעם אחת הוציאו אותי מהסית ספר כי היה לי קשה לנשום... האם התרופה עוזרת בזה.., אמרתם שזה עוזר בהספקה של המחשבוות ( שאני כל כך מזדהה עם זה..) שיהיה לכולם שבת שלום... ו...סליחה כבר אמרתי?

zivadina

New member
עוד כמה שאלות

קודם כל, לא צריך להתנצל. אנחנו כאן בשביל שאלות כאלו, ואם לא היינו רוצים, לא היינו עונים. איזה כיף באינטרנט.... שנית, בקשר למצבי הלחץ, צריך לשאול את הפסיכיאטר שלך. לא שמעתי שריטלין גורם למצבי לחץ, אבל כן ייתכן שלא כדאי לקחת ריטלין בזמן מצב כזה. לכן, תחזרי לפסיכיאטר ותשתפי אותו בכל הבעיות הנפשיות שלך, בעיקר במצבי הלחץ. מחכה להמשך דיווח.

LINKING5

New member
תודה רבה לכם!

אמרתי לו על זה.., ממ הוא לא הייחס ישירות אבל זה יעזור בעקיפין... חח מאז שאמא שלי גילתה את האינטרנט... היא כל שניה " תשאלי בפורום", או שכנסי לאתר שלהם ותזמיני... חחחח...

למעלה