שלום רב

יש יותר מאחד שמבינים קצת, וביחד

אנחנו מבינים יותר מקצת. שלום אנטון, ברוך הבא. מה השאלה? ואני כבר מקדים ואומר - אם תוכל להעלות תמונה של המטבע שבו אתה מתעניין, יהיה יותר קל לתת לך תשובה. שבת שלום.

שלום

העניין הוא שמצאתי מטבע עתיק בטיול שנתי בצפון ואחרי שניקיתי אותה מצאתי את הכתובת FEL TEMP REPARATIO ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי שמדובר במטבע של המאה ה3.רציתי לדעת אם מישהו יודע עד כמה נדיר המטבע,מה מחירו ופרטים נוספים.תמונה תהיה בהמשך.

cohen chaim1

New member
אנטון שלום

כדי לזהות את המטבע ולדעת פרטים עליה, צריך לראות את התמונה שלה. כרגע אני יכול להגיד לך בלבד שהכתובת שהבאת היא ראשי התיבות של הכתובת הבאה:FELICITAS TEMPORUM REPARATIO. לגבי התרגום, אני מתלבט. מנסה לברר.

מצאתי בגוגל ובאתרים אחרים מטבעות

דומות לשלי כאשר בצד אחד מופיעות פנים ומצד שני ישנה תמונה של חייל עם חנית שדוקר פרש שנפל מסוסו.

cohen chaim1

New member
אם תביא תמונה

של הצד עם דיוקנו של הקיסר,יתכן ואפשר יהיה לזהות את הקיסר, במידה והאותיות ברורות דיין. הסצינה שתיארת מסמלת את נצחונו של הקיסר על אויביו . סצינה מקובלת בהרבה דגמים של מטבעות מאותה תקופה - המאות ה-3 וה-4 אחה"ס.

cohen chaim1

New member
תיקון

התיבה FEL צ"ל FELICIUM ולא כפי שכתבתי מקודם. תרגום: " החזרת הזמנים המאושרים ". ספרות - "המטבע בישראל ובעמים" מאת ל. קדמן וא. קינדלר הוצאת "דביר"-"לדעת".

למעלה