שלום רב

עלית890

New member
שלום רב

לאחרונה פורסמה כתבה שמעידה שהסוכרזית(וכן אספרטיים וממתיקים סינטטיים נוספים) חשודים כחומרים מסרטנים:גורמים לסרטן של שלפחוית השתן בחולדות וכן לסרטן האשכים בעכברים.כמו כן נכתב כי הם פוגעים בראייה ובמערכת העצבים,גורמים לסרטן השד והשחלה בנשים ואף עלולים לגרום לטרשת עורקים
.רציתי לדעת מה דעתכם על זה בתור צרכני ממתיקים מלאכותיים?האם ממצאים אלה יגרמו לכם לחדול משימוש בממתיקים מלאכותיים ובכלל זה סוכרזית תודה מראש מצורף קישור למאמר

עלית890

New member
../images/Emo4.gifאשמח באם תגיבו!!!!!!!!!

כי אני ממש מתלבט אם לחדול משימוש בהם

היי עלית....

עניין הסוכרזית בא והולך כל כמה שנים... בגדול אם את יכולה/מצליחה לשתות ולאכול דברים ללא ממתיק, סבבה. אני לא למשל לא חסיד של שתיה חמה, כך שבממוצע אני משתמש ב2-4 טבליות סוכרזית ליום.. לפני דעתי זו כמות אפסית. יש אנשים ששותים 10 כוסות קפה ביום ואוכלים עוגות כל היום....... אני לא, ולכן זה לא רציני. נ.ב. הרי מדי פעם יש מאמרים על דברים מסרטנים : מיי שתייה ועוד הרבה.... אוהד

marli1

New member
אני החלטתי לעשות שינויים

בדר"כ אני לא ממש מתרגשת ממחקרים שמוכיחים שדבר כזה או אחר לא בריאים, כי בעצם כל דבר שצורכים ממנו יותר מדי או פחות מדי לא בריא. עד היום השתמשתי באספרטיים למשקאות (כי אני ממש אוהבת אותו) ובסוכרה-דיאט למאכלים (כי אין לו טעם לוואי אז אוכלי הסוכר לא שמו לב ששמתי ממתיק באוכל). אבל הכתבה הזאת שברה אותי. אני מקווה שסטיביה פחות מזיקה, משום שמדובר במקור צמחי. אז עברתי להשתמש בסטיביה למשקאות. עדיין לא בדקתי את החומר על שאר המשפחה, אז מאכלים אני ממתיקה ע"י צירוף של סוכרה-דיאט + סוכר, בתקווה שכמויות קטנות לא ייגרמו נזק.

רק רגש

New member
כמעט על כל דבר יש כתבות רעות

קודם כל היום יש הרבה מוצרים הממותקים עם סוכרלוזשהוא חלק מסוכר רגיל אך מתוק מימנו ולכן יש צורך בכמויות ממש קטנות פחות מקלוריה לכוס שתיה. לגבי כל היתר צריך להיתיחס כמו כל יתר הכתבות על סרטן. חלב, בשר על האש, ירקות שרוססו בחומרים שונים לגבי כולם היו כתבות שהם מסרטנים. אני שותה משקאות קרים עם ממתיקים מלאכותיים בלי חשבון. כמה אפשר לוותר בחיים?

עלית890

New member
אני למשל לא צורך משקאות קרים

עם ממתיק אלא בעיקר מים.לעומת זאת אני צורך הרבה משקאות חמים עם 2 סוכרזית כ"א.בד"כ 5 כוסות קפה,כלומר:סה"כ 10 סוכרזית שזו כמות לא מבוטלת אך עדיין רחוקה מהסף העליון שרשום על הקופסא.עדיין מה שרשום בכתבה זו עורר את דאגתי כי בשביל להימנע מסרטן אני מוכן להפסיק לצרוך.... לפני זמן מה נראה לי שהיה כתוב שסוכרזית מופרש בשתן ועכשיו מסתבר שבחלקו הוא נצבר בגוף

בהתחלה חשבתי שהודעה היא איזה

שהיא תקדים לפרסומת. אבל אני רואה שאתה ממש דואג. עקרונית דווקא סוכרזית הוא משהו שנבדק לארוך תקופה מאוד ארוכה מכיוון שסוכרתיים משתמשים בזה כבר לאורך שנים מילדות לבגרות כך שיחסית זה נחשב לבטוח. אבל כמו שאמרו לך מחקרים יכולים לצוץ כל יום - לא מזמן היה גם כתבה על האספרטיים ודומיהם - בגדול אני לא בטוחה שאלה אכן מחקריים רפאיים כפולי סמיות שאכן חקרו את העיניין לעומק. אני אישית משתדלת להרגיל את עצמי לשתות עם פחות ממתיקים בכלל וגם התחלתי להתשתמש בסטיבה שבעיקרון הוא צמח - ואמנם עוד אין מחקרים שהוא מזיק אבל כמו כל דבר הדגש הוא על עודאין

amitp

New member
It begins to appear"

that everything one does to gain a livelihood or for pleasure is fattening, immoral, illegal, or, even worse, oncogenic." - - Robbins' Pathologic Basis of Disease, Cotran et al ...

למעלה