שלום רב

לילי10

New member
שלום רב

עד כה עסקתי מספר שנים בהוראה וכעת אני רוצה לעשות הסבה מקצועית ולכן אני לומדת גרפיקה ממוחשבת ובניית אתרים. כמובן שאין לי שום ניסיון בתחומים אלו, מלבד מה שנלמד בקורס ותיק העבודות שנבנה לי במהלכו. שאלותיי: * האם כשכתוב במודעות "דרושה גרפיקאית בעלת ניסיון" ולפעמים כתוב גם ניסיון של כמה שנים - אני יכולה להגיב על מודעות כאלה? * איך עליי להתייחס לעובדה שאין לי ניסיון מעשי בתחום - הן בקורות החיים והן בשאלתי היא: איך עליי להציג את חוסר הניסיון בקורות החיים ובראיונות עבודה? * האם יש איזו דרך שבה אוכל להציג את הניסיון הרב שיש לי בהוראה כרלוונטי לגרפיקה ולבניית אתרים? שאלות נוספות: * האם חובה לכלול בקורות החיים את כל התאריכים השונים של של הלימודים, מקומות עבודה קודמים וכו'? אני בת 40+ ונראה לי שעדיף שהגיל שלי לא יזדקר לעין במבט ראשון. ואם לא אכתוב תאריכים כלל בקורות החיים - האם זה יראה בלתי מקצועי ומוזר וחשוד? האם אני חייבת לומר בת כמה אני בראיונות העבודה? * אני מעוניינת לקבל דמי אבטלה במשך כל החודשים המגיעים לי. האם זה יתאפשר לי או שבלשכת התעסוקה יציעו לי עבודות שונות ואאלץ לקבל אחת מהן, גם לפני תום התקופה המגיעה לי? אני שואלת משום שהשכר שלי במקום העבודה הקודם היה גבוה כך ששכר האבטלה יהיה גבוה מהרבה משרות בשוק כיום. * אני אם חד-הורית ויש לי בת קטנה. האם העובדה שאני אם חד-הורית משנה במשהו לגבי קבלת דמי אבטלה? האם אני חייבת לציין בראיונות עבודה את העובדה שאני אם לבת קטנה? בתודה מראש

לילי10

New member
תיקון

איך עליי להתייחס לעובדה שאין לי ניסיון מעשי בתחום הן בקורות החיים והן בראיונות העבודה?

orom

New member
תשובות ותשובות נוספות..

כן
תמיד כדאי להגיב על כל מודעה לגרפיקאית גם אם רשום בה 10 שנות נסיון. אין לך מה להפסיד.
את חוסר הנסיון שלך עד שלא תתחילי לעבוד אי אפשר לפתור. אבל יש כמה דרכים "לכפר" עליו. את יכולה לעצב לעצמך אתר באינטרנט. אתר שיוצגו שם עבודות שעשית, תכתבי על עצמך קצת ותוסיפי שם מקום ליצור איתך קשר. כאשר את שולחת קו"ח במייל את מוסיפה קישור לאתר הזה. מעסיקים פוטנציאליים יכנסו לקישור ומי שהאתר ימצא חן בעיניו יזמין אותך למרות חוסר הנסיון אלא בגלל היכולות שלך. כאשר את מגיעה לראיון את צריכה להדגיש איך בעבודת ההוראה היית יצירתית, יזמת דברים, השקעת. כל אחד מהסעיפים האלה כמובן צריך להגיע מלווה בדוגמאות שימחישו אותו.
נתחיל מהסוף- בראיון עבודה את חייבת להגיד בת כמה את. רצוי לכלול בקו"ח החיים את הפרטים והתאריכים הרלוונטים מפני שאם מעסיק מסויים מעוניין בבחורות בנות 20 לתפקיד הגרפיקאית חבל גם על הזמן שלך לנסוע לראיון ולהתאכזב. כדאי שתעלי את קו"ח שלך לפורום ונראה איך אפשר לעצב אותם בצורה שלא תדגיש את הגיל. אם לא תכתבי בכלל תאריכים בקו"ח החיים זה יראה ללא ספק חשוד.
בוודאי שיתאפשר לך לקבל דמי אבטלה במידה ולא תמצא לך משרה.
לא ידוע לי שהיותך אם חד הורית משפיעה על קבלת דמי אבטלה. לגבי ציון היותך אם חד הורית במהלך הראיון- לדעתי תמיד כדאי להגיד דברים כאלה. אבל פה זה באמת איך שאת חשה במהלך הראיון.
האם סיימת את קורס הגרפיקה?
מה מעניין אותך לעשות בתחום- רק לעצב אתרים?
או גם דברים נוספים כגון עיצוב קטלוגים, הזמנות לחתונה ועוד?

לילי10

New member
תשובות ושאלות נוספות ../images/Emo13.gif ../images/Emo15.gif

קודם כל, תודה על התשובות המאוד פרקטיות ומועילות! * זה באמת רעיון נפלא להקים אתר כזה למרות שזה קצת מנוגד לאישיותי בחיי היום יום (אני לא בדיוק אדם שיודע איך לשווק "ולמכור" את עצמו) ואופן התנהלותי באינטרנט עד היום (אני אוהבת את האנונימיות ואת שמירת הפרטיות שיש בנט). זה מעורר בי אי נוחות לחשוב שכל אחד יוכל להיכנס לאתר ולקרוא את קורות חיי. האם יש אפשרות למנוע זאת או לפחות למזער את האפשרות שכל גולש יכנס בטעות לאתר שלי? * רציתי לציין שעסקתי בהוראה למבוגרים וגם בעריכה לשונית. איך אני יכולה לתרגם את הניסיון בתחומים אלו כרלוונטי לבניית אתרים ו-או גרפיקה? * לגבי התאריכים - תודה על העצות. אתן שתי דוגמאות (כתבתי אותן כאן בקיצור, רק כדי להראות את התאריכים), ואני באמת לא מבינה איך אפשר לעצב אותן בצורה שלא תדגיש את הגיל: 1977-1979 שירות צבאי 1979-1982 תעודת ב"א וכו'. בייחוד התאריכים של השירות הצבאי אומרים כבר הכל, לא? * כתבתי שאני מעוניינת לקבל דמי אבטלה במשך כל החודשים המגיעים לי. שאלתי היתה: אם בלשכת העבודה ימצאו לי עבודות מתאימות, האם אני יכולה לסרב (משום שברור שלפחות בשנה הראשונה וגם אחר כך המשכורות שלי יהיו נמוכות בהרבה מדמי האבטלה שלי)? או שאהיה חייבת לקבל את אחת מהעבודות שיציעו לי? * למעשה סיימתי את הקורס בגרפיקה. אין לי שום העדפות: אחרי קבלת דמי האבטלה אני מוכנה לעשות כל עבודה שקשורה לתחום: בניית אתרים, עיצוב אתרים, כל עבודה שקשורה לגרפיקה. האם ידוע לך באיזה תחום מקבלים את השכר הגבוה ביותר ואת התנאים הסוציאליים הטובים ביותר - בבניית אתרים או בגרפיקה, והרי גם בגרפיקה יש כמה אפשרויות (משרד פרסום, בית דפוס, הוצאת ספרים, עיתון וכו') * ושאלה חדשה שעלתה בדעתי: האם לשכת העבודה לאקדמאים שונה במהותה מלשכת העבודה הרגילה? האם באמת עדיף לי לפנות ללשכת העבודה לאקדמאים? האם שם אמצא עבודות שקשורות לגרפיקה ולבניית אתרים? * ושאלה אקטואלית: האם הבנתי נכון והשביתה עדיין לא הסתיימה? בתודה מראש (איזה פורום חשוב!)

sarash12

New member
מעט תשובות מנסיוני

האם את אמורה לבוא ללישכה לאקדמאים בתל אביב? אני שם, ומנסיוני הם אפילו לא מנסים להציע עבודות (3-4 פקידים שנתקלתי בהם), כך שלדעתי אין לך מה "לחשוש" ותוכלי לממש את כל תקופת זכאותך. גילך ה"מתקדם" (רק מעט יותר משלי...) מבטיח לך שלא יאלצו אותך לקבל עבודות שאינן במקצוע, ובכל מקרה כדאי לך לחפש במרץ עבודה. הצעה מגונה - אולי אפילו יהיה לך כדאי להשתלם היכנשהו בתקופת האבטלה (יעני - לעבוד בהתנדבות) כדי להכיר את התחום ולצבור נסיון. לגבי מצב משפחתי - לדעתי, לא לנדב מידע אם לא מוכרחים. זהו לבינתיים sarash12

orom

New member
כמה דברים נוספים...

לאתר אל תצרפי את קו"ח שלך אלא תרשמי כמה מילים על הכישורים והיכולות שלך ואפילו את לא חייבת לציין את זה מפני שהאתר ידבר בעד עצמו. כדאי לצרף לאתר מייל כדי שיהיה אפשר ליצור איתך קשר.
עריכה לשונית רלוונטית ליצירת תכנים לאתר שאת מעצבת מבחינה גרפית. את יכולה להציע את יכולת העריכה הלשונית שלך כערך מוסף לשירותי הגרפיקה. משמע אני לא רק גרפיקאית ומעצבת אלא גם עורכת לשונית ולהציע שירותי עריכת תוכן ושירותי גרפיקה כעיסקת חבילה.
לגבי התאריכים- הכי כדאי שתעלי את קו"ח לפורום מאד קשה להתייחס כשאת מעלה רק שתי שורות מכל קו"ח.
אם קיבלת מהלשכה עבודה בשכר נמוך מדמי האבטלה שהיית מקבלת לו לא היית עובדת אז הם משלימים את דמי האבטלה ל-75% מהסכום שהיית אמורה לקבל.
מצורף קישור לסקרי שכר שונים. כך תוכלי לבדוק אפשרויות תעסוקה בתור גפיקאית בחברות שונות ואת התנאים הנלווים.
למיטב ידיעתי השביתה עדיין לא הסתיימה, בכל מקרה הם עכשיו בחופש.

לילי10

New member
תודה תודה ותודה! ../images/Emo39.gif ../images/Emo141.gif

* לגבי כתיבת התאריכים בקורות החיים: אחת מהעצות החשובות שלך היתה שאני חייבת לכלול תאריכים בקורות החיים, ולכן בדעתי לכתוב קורות חיים סטנדרטיים לחלוטין מבחינת התאריכים (תאריכים של השירות הצבאי, הלימודים, העבודות השונות וכו' וכו'). הצעת שאעלה את קורות החיים שלי לפורום "ונראה איך אפשר לעצב אותם בצורה שלא תדגיש את הגיל". כתגובה כתבתי את התאריכים המוקדמים ביותר שיופיעו בקורות החיים השירות הצבאי (1977-1979), ואחריו לימודי הב"א. כל שאר התאריכים (של התעודות הבאות ושל מקומות העבודה) הם כמובן אחרי התאריכים של השירות הצבאי. לדעתי התאריך של השירות הצבאי הוא הקריטי ביותר: זו לא בעיה כל כך גדולה להוסיף 18 ולהבין בערך בת כמה אני כיום. ולכן שאלתי היא: מה בעצם אפשר לעשות כדי "לעצב" את קורות החיים כך שהגיל לא יודגש. הרי ברגע שכותבת את התאריכים של השירות הצבאי - כבר הכל ברור לחלוטין. אשמח מאוד לקרוא את עצותיך. * האם ידוע לך באיזה תחום מקבלים את השכר הגבוה ביותר ואת התנאים הסוציאליים הטובים ביותר - בבניית אתרים או בגרפיקה * האם כדאי לי: א. לפנות לחברת כוח אדם בכלל (מותר להמליץ בפורום על חברה, ואם כן - לאיזו כדאי?) או דוקא לחברה המתמחית בשיבוץ נשים - Wise Ladies ו-או ב. לעבור על כל המודעות באינטרנט ובעיתונות ולחפש כך עבודה ו-או ג. לשלוח קורות חיים למקומות עבודה הקשורות לבניית אתרים ולגרפיקה (המופיעות בדפי זהב) כלומר לפנות גם כהם לא מפרסמים הודעות דרושים ד. all the avobe ושוב תודה רבה מאוד על כל העצות הפרקטיות החשובות!

לילי10

New member
תוספת

ומשום שאני מתכוונת לכתוב קורות חיים סטנדרטיים בצורתן ובתוכנן - כולל כל התאריכים במקומות הנדרשים - איך אפשר לדעתך לעצבם כך שהגיל לא יודגש? אלא אם כן לדעתך לא כדאי לי לכתוב קו"ח בצורה הסטנדרטית מבחינת התאריכים...

orom

New member
לדעתי כדאי להציף את השוק

בקו"ח שלך לשלוח לכל חברה אפשרית וגם להציע עצמך כפרילנסרית. כמובן שמקו"ח תמיד אפשר להוריד את השירות הצבאי, לא לציין אותו בכלל. וצריך הרבה סבלנות כי זה תהליך שלוקח זמן.

לילי, אני חושבת שכדאי לחפש עבודה

בכל דרך שלא עולה כסף.חברות כ"א עוסקות פעמים רבות גם בהשמה וכדאי להראיין אצל כל מי שמציע עבודה- כולל חברות כאלו. לא יודעת איך זה בגרפיקה, אך לפחות בתחום שלי יש יתרון! למי שבא דרך חברת השמה . דרכים נוספות: בבתי ספר לעיצוב יש הרבה פניות ומודעות עבודה- כדאי לבדוק בכל בתי הספר באיזור מגורייך פעם בכמה זמן, אפילו להתיידד עם מישהו שעובד או לומד שם. אולי המודעות מופיעות גם באתרים שלהם, כדאי לבדוק. שווה לך להערכתי לעבוד אפילו בעבודה אחרת בעיצוב (דרושה ביצועיסטית...)-העיקר שתהיה פרנסה ומשהו להוסיף לרזומה. *מידע- להכיר את השוק, כמה משלמים, למי משלמים ועל מה...לעקוב אחרי פורומים בנושא בתפוז,אחרי אתר העיצוב קונספציה ועוד. לבדוק את השוק שבתוכו את פועלת, זו עצה טובה בכל תחום ובמיוחד בתחום החזותי. מיהם המובילים? איך נראה אתר מכובד? כמובן לפזר כרטיסי ביקור, להודיע לכל השכנים, המכרים, ההורים של הילדים שלומדים עם בנך או ביתך, קרובי המשפחה שלך- שאת מעצבת אתרים עכשו. רצוי לשלוח מיילים עם האתר החדש שלך. לפנות לחברות שאת מכירה (חברות קטנות באיזור מגורייך) ולהציע עיצוב לוגואים, נייר מכתבים וכד'. אפשר בהתחלה לקחת מחיר מוזל או אפסי, אם זה מישהו שאת מכירה- הוא כבר יעשה לך פרסומת והכרטיס שלו יתווסף לתיק העבודות שלך. בהצלחה

למעלה