שלום רב.

מחשבות כפייתיות וחרדה

שלום רב לך SUN980

אכן נקלעת למצב קשה מאוד.
אם אני מבינה נכון, הכדורים כנראה מצליחים להוריד את רמת החרדה ולאפשר לך לתפקד, אבל לא את המחשבות הכפייתיות.
אני תוהה, ואתה לא חייב לענות כאן, אם לפני אותו אירוע גם סבלת מחרדות וממחשבות כפייתיות.
אם כן, הסרטון אינו אלא התוכן התורן למחשבות הכפייתיות, ונטיה זו למחשבות כפייתיות, בהחלט ניתנת לטיפול ולהקלה בשיטות של CBT, ACT ו EMDR. לא תמיד אפשר להפטר לחלוטין מהמחשבות הכפייתיות, אבל בשילוב של טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי, ניתן להפחית, ללמוד לשלוט, פחות חלקית, ולחיות עם המחשבות.

אם כל המשבר הנפשי החל רק מאותו אירוע, ועד אז לא סבלת מחרדות ולא ממחשבות כפייתיות - אזי הטיפול עוד יותר פשוט וקצר.
המלצתי האישית היא EMDR, אם כי גם CBT עושה עבודה יפה.

ויפה שעה אחת קודם.

sun890

New member
היי מודה לך על התגובה.

אני מרגיש שאם יקרה דבר כזה של פרסום הצילום הזה, זה יגרום לתחושה חזקה של חדירה לפרטיות למשל או שאנשים שאני פחות מחבב בחיים יראו את זה. זה לא נעים אפשר להגיד...

sun890

New member
אני חושב שהמחשבות הכפייתיות אכן התחילו מאותו אירוע...

רשמתי את המלצותייך. מודה לך מקרב לב.

sun890

New member
שלום רב.

אני כבר מתחיל להשתגע, כמעט שנתיים עברו מאז והמחשבות לא מרפות. לאחר משבר נפשי, שנדמה שהצלחתי לצאת ממנו לאט לאט, ועם טיפול תרופתי שעוזר, וכלפי חוץ הכל טוב ויפה אבל...מבפנים אני רוצה למות...החוסר וודאות והחשש ילוו אותי עוד מי יודע כמה זמן, ללא יכולת לאמת את הדברים. ואני לבד בזה, למרות שיש את מי לשתף, אני מתבייש בזה ומעדיף לשתוק...לחיות עם החרדות וללכת עשר צעדים אחרונית .... זו התוצאה בסופו של דבר. כשהייתי בצבא בבסיס סגור זה קרה... כשהיינו מתקלחים כל החיילים בבסיס, אחד החיילים הוציא את המכשיר הנייד וצילם אותי מתקלח. למרות שמחק את הסרטון והראה לי שלא שלח דבר, אני לא מפסיק מאז לחשוב על העניין הזה שאולי בכל זאת הוא שמר את זה ופירסם... מי יודע איפה. ומאז אני מרגיש שאני רוצה ויכול לקום ולצאת מהמצב הזה, אם רק הייתי יודע ולא נשאר בחוסר וודאות שמובילים לחרדות ופחדים.

למעלה