שלום רב

צלליתי

New member
שלום רב

אחי בן 39, גר עם ההורים, אינו מדווח/מוכר, אינו מאובחן, אינו מטופל וכו', כל היום בבית, חסר תעסוקה, חסר קשר ומגע עם אנשים באופן מוחלט (גם לא תקשורת בעולם הוירטואלי), חסר פעילות גופנית ולו העדינה ביותר, עוסק בטקסים 24/7, כגון : עמידה ממושכת מאוד על משבצת מסויימת, מבטים רבים על שעון מסויים, רחיצת ידיים מס' רב של פעמים (ידיו נראות משופשפות, מתקלפות ואדומות, בעיקר מחורף...הן גם דיי רועדות), טקס ארוחת בוקר הנמשך 6-7 שעות בערך, ישיבה והנחת ידיים באופן מאוד מאוד מסויים ונראה שאוסר על עצמו תנועות מסויימות ומגביל עצמו עם השנים ביותר ויותר תנוחות ומצבים.
בשנים האחרונות יש לו פצע קשה ריפוי ברגל ולכן הוא גם צולע (הפצע נראה עדיין במצב לא טוב בכלל), בחצי השנה האחרונה יש לו הפרעות עיכול/שלשולים ולכן הוא גם מאוד מאוד רזה, כמו דחליל (2 הדברים האלו החמירו את מצבו הכללי והנפשי עוד יותר, למרות שאימי מנסה לטפל במצבים רפוראיים אלו ככל שהיא יכולה)...

הוא גם בעל המון לקויות הקשורות לאוטיזם (אם הקודמות לא קשורות לכך באופן ישיר/עקיף): כגון המנעות מקשר עין, חוסר הבנה של מצבים/קודים חברתיים (ואצלו זה לא רק בשל הלקות, אלא פשוט מחוסר נסיון, כי לא היו לו חברים...ואם ילמדו אותו לאט, יכול להיות שיבין, לפחות חלקית), אי יכולת לשוחח על רעיונות מורכבים (לא ברור אם יבין מה זה עריכה מכוונת או פוטושופ...לא כל שכן דיון פילוסופי), התנהגות סטריאוטיפית, תנועות משונות (שפת גוף ביזארית), בעיה במוטוריקה עדינה, חוסר יכולת להסביר את מצבו, נראה שיש בעיה קשה הקשורה באמפטיה (לא בטוח אם לא מרגיש שום אמפטיה, או לא מסוגל להביע ולא יודע איך להביע אותה...גם כשמישהו ממש ממש סובל), לא יודע איך ליצור חברים, נראה כאילו מדבר לעצמו ועסוק בעולם פנימי בלתי נגיש, כנראה סובל מהמון תופעות ודברים אך לא ניתן לדעת ממה, איך וכמה באופן וודאי - מה שהופך אותי למאוד מוטרדת בלי הפסקה.
כשהייתי קטנה היתה לי פחות אמפטיה אליו (התחננתי כל היום שהוא ימות), כי הוא התעלל בי דרך התנהגותו (גם אם לא בכוונה) ואפילו זרק עלי כסא וניסה לשרוף אותנו, אך היום (ומאז שעזבתי את הבית) אני לא מפסיקה לדאוג לגבי מצבו וזה הרס והורס לי את כל החיים בצורה מטורפת (בעיקר כשאני חושבת על כל האופציות של מחלות, תופעות, כאבים, גירודים ועוד שיכולים לגרום לו סבל תמידי ואינם מטופלים כראוי או מטופלים בצורה הפוכה...וכן כשאני חושבת על חוסר התזוזה שלו והעובדה שאינו מתקלח, או מתקלח פעם בהמון זמן).

יש לי הורים - אשר מגיל קטן פשוט מתכחשים למצבו ולא מוכנים לקבל שום מושג כמו אוטיזם, לקות (או לשמוע את המילה רווחה).
הם מודים (בערך) כי אינו נורמטיבי ובהחלט מרגישים עול נוראי, אך לא יודו בכך לעולם.
אימי מייחסת את העובדה שאינו עובד - לכך שיש לה אויבים הפועלים נגדה בעולם. היא מאוד פרנואידית, אבל זה כבר סיפור שלם בפני עצמו...

הם מתחילים להיות מאוד מבוגרים וזה פשוט לא הגיוני להשאיר את כל עול הטיפול בו על אימי. זה לא אנושי לאפשר את המצב כפי שהוא ואת מצבי הנפשי שהולך ומחריף משנה לשנה בשל כך (עד כדי כך שאני הופכת להיות בעלת תפקוד אוטיסטי נמוך בעצמי).

יש לי אחות נוספת, המסכימה עם כל הדברים הנ"ל (ובפרט הגדרתו של האח כאספרגר/אוטיסט בעל עוד כל מיני תסמונות וכו'), אך החליטה כבר בגיל קטן להדחיק הכל ומודה כי הדרך שלה היא פשוט הכחשה (טוענת שאין לה שום אח וכו') והדחקה מוחלטת (טוענת שאם תחשוב על זה, היא תגיע לחוסר תפקוד כמוני) - כי רק כך היא מצליחה לחיות חיים נורמטיבים.
אך אני עוברת גיהנום נצחי (לא מסוגלת להינות מכלום) ואף אחד בעולם לא רוצה לעזור לי, לא יכול לעזור לי ולא מבין אותי כלל.
הגעתי למצב שמונעת מעצמי כל דבר באשר הוא - כי יודעת שאחי לא יעשה אותו או לא יהנה ממנו.
הרס עצמי מטורף.

כולם אומרים לי לפנות לרווחה (של העיר בו משפחתי מתגוררת) בדחיפות.
מה עלי לעשות?

ואבקש המלצה לפסיכולוגית, רצוי מר"ג, עובדת עם הכללית (+מבינה באוסידי ואולי אוטיזם)

תראי, למרות שאני לא אשת מקצוע, אומר לך בבירור:

הורייך מזיקים לעצמם ולבנם. על הרווחה להתערב ולקחת את הבחור לכפר אוטיסטים.
&nbsp
את עצמך הגעת למצב נפשי קשה, ונכון, עלייך לקבל תמיכה (שיחות) של פסיכולוגית.

סאגה משפחתית קשה

שלום לך צלליתי.

את מתארת סאגה משפחתית קשה ביותר, שבה כולם סובלים מהסבל של כולם.
היחידה שהוציאה את עצמה מהסאגה הזו, ומצליחה לחיות חיים נורמלים בזכות הכחשה, זו אחותך. ללא ספק טקטיקה בריאה עבורה, אלא שהיא השאירה אותך לבדך בהתמודדות.

אני מניחה שיש סיבות מורכבות מכפי שאפשר להעלות כאן, לשאלה המתבקשת - מדוע את הופכת את סבלו של אחיך ואת סבל ההורים לסבל שלך, הרבה מעבר לאחריות הטבעית לעזור ולסייע ככל יכולתך. זה נושא לטיפול פסיכולוגי.

את כותבת שכולם ממליצים לכם לפנות לרווחה במקום מגוריכם. האם יש סיבה שאינך פונה לרווחה? הם הכתובת לעזור גם בטיפול הפיזי, גם הבריאותי וגם הנפשי. של אחיך, של הוריך, ושלך.

את חייבת לעצמך טיפול פסיכולוגי, על מנת להחזיר לעצמך את חייך!!!!

צלליתי

New member
האם את חושבת שניתן

לשנות את המוח שלי, כך שיפעל כמו המוח שלה?

האם טיפול פסיכולוגי יכול לגרום לי להיות אדישה למצבו, כאשר אפילו רק אחת המחלות שאני מדמיינת שיש לו (למשל מחלת מעיים) גורמת לי לאוסידי מאוד קשה ורצון למות...

עכשיו, נניח שיש לו מחלה כזאת או אחרת. זה לא כמו אדם אחר שהינו חולה. זה מישהו שינהג הפוך ממה שצריך ויקבל "טיפול" הפוך ממה שצריך ותזונה הפוכה ממה שאמור לעזור לו וכו', או ינהג בדרכים שיחמירו מאוד את הסבל....

אגב, לגבי האוטיזם, אני ממש לא מדמיינת. יש לו את כל הסימפטומים האפשריים של אוטיזם..ומי שיכיר אותו, יראה זאת. אם כי הוא סיים בית ספר ועשה בגרות+יודע להתלבש לבד (עם טריליון טקסים, אבל עדיין לבד) ולהכין לעצמו ארוחת בוקר לבד.
וחוץ מזה, בעקרון הוא לא יוזם שום דבר, מלבד הליכה לספר, אחת לכמה חודשים.

אמרו לי שאם אין שיתוף פעולה בבית, אני לא יכולה לעשות כלום. אבל אף אחד לא מבין שאני כל היום רוצה למות בגלל זה ואיבדתי את כל החיים בגלל זה (ונא לא להזמין משטרה בבקשה. זה רק מחמיר בהרבה את המצב ואם יאשפזו אותי, לא אשרוד יותר. אני ממש לא מתכוונת להתאבד, אבל זה רצון הכי חזק בעולם למות, אלא אם הוא ימות).

צלליתי

New member
אני לא גרה איתם

אני כבר שנים לא גרה בבית המקולל שלהם, אבל מצבי גרוע מאוד.
(גם אחותי לא גרה איתם מן הסתם).

זה אומר לפנות לרווחה בעיר מגוריהם.

אפשר לעשות את כל התהליך בלי שידעו שאני התחלתי אותו?

התמודדות עם אח חולה והורים מכחישים

שלום לך צלליתי
צר לשמוע על המצוקה שאת מתארת, שכעת היא מופקדת אצלך, כי אחיך לא מבטא אותה מילולית (אלא בהתנהגותו) והוריך מכחישים. אני מציעה לך בחום לפנות לרווחה ולדווח על אחיך. תשתמשי לטובה בהזדהות הרבה שלך איתו שכעת מורידה אותך לתהום, תשתמשי בה כדי להתחיל מהלך שיכול להביא לאחיך טיפול משקם ומיטיב, וזאת- דרך דיווח לרווחה.
אדם במצבו זכאי לסל שירותים מהמדינה שיכול מאד לסייע ולהיטיב, כעת הוא חסר ישע והמצב בו חסר ישע מוזנח ונמנע ממנו טיפול ראוי (גם אם לא מכוונה רעה) הוא לא תקין. האחריות לטפל אינה עליך כמובן, אבל כן יכול להיות טוב אם תקחי את האחריות לדווח לרווחה. את יכולה לעשות זאת גם בעילום שם.
טוב שאת מחפשת לך פסיכולוגית, ועד כמה שמצבך קשה- נפלא שאת מחפשת דרך לצאת ממנו, מחפשת יד שתושט כדי שתצאי מהבוץ הזה.

צלליתי

New member
אבל אמרו לי

אמרו לי שאם אין שיתוף פעולה של ההורים ואם הוא לא מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו...אז כנראה שאין הרבה מה לעשות.

הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו, זה להציג להורים שלי דברים באופן ערמומי (למשל, לא לקרוא לזה אוטיזם) ולטעון שאם הוא יעשה משהו מסויים, אז יקבל עבודה באופן מיידי....

אבל גם זה נראה לי מחוץ לתחום. פשוט אין לי סיכוי בעולם הזה.

אמא שלי תאשים אותי בכך שאני גורמת לה התקף לב וכו'...

כן נשקפת לאחיך סכנה מזה שאינו מקבל טיפול רפואי מתאים

שלום צלליתי
מה שבכותרת הבנתי ממה שכתבת, וזה לדעתי כבר מספיק כדי לחייב את הרווחה לפעול, לפחות לבקר ולהעריך את המצב בעצמם.
מה לדעתך יקרה אם תאמרי להורים שאם מצבו הבריאותי יחמיד כתוצאה מכך שרופא לא בודק אותו, - הם ירגישו אשמים וגם יהיו אשמים בעיני החוק ?

אופירA

New member
מנהל
יש סיכוי מסוים לעזור למשפחתך, אם מיידעים את מח' הרווחה במצב

אולי הם לא יצליחו להועיל, אבל אם לא תיידעי אותם כלל, הם בטוח לא יצליחו להועיל.
אז לא כדאי לתת להם הזדמנות, אולי רואי השחורות שאמרו לך שכנראה אין הרבה מה לעשות - טעו?

ובקשר אלייך - ברור שאת צריכה עזרה נפשית. אין שום סיבה שתהפכי להיות כמו אחותך - אדישה לחלוטין ומדחיקה לחלוטין. כל מה שצריך זה שקודם כל תלמדי לא לגרום לעצמך סבל בגלל שהוא סובל, באופן שכלל לא מועיל לו ומאוד מזיק לך (למנוע מעצמך לעשות דברים רק כי הוא לא יכול לעשותם). שתלמדי להפריד בין דאגה ואמפתיה, לבין הרס עצמי והזדהות מטורפת וחסרת תועלת.
פשוט יעזרו לך להיות מי שאת, אבל בריאה והגיונית יותר.

למעלה