שלום רב

Az1980

New member
שלום רב

הבנתי שיש אתר בו יש רשימה של מדקרים מורשים/מוסמכים או בקיצור לא שרלטנים, לא מצאתי בחיפוש בגוגל.
אפשר אולי את הלינק?
תודה

טאוֹ

New member
יש יותר מאתר אחד, כי יש יותר מאגודה אחת

האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי
העמותה לקידום הרפואה הסינית העתיקה
האגודה לרפואה סינית

אולי יש עוד עמותות ואיגודים, ולהם עוד אתרים.
כדאי רק לקחת בחשבון שיש בנוסף מטפלים טובים ולא-שרלטנים, שאינם חברים באף אגודה.

בכל מקרה, בהצלחה במציאת מטפל טוב ורפואה שלמה.

ינוקא1

New member
בנוסף

אני רוצה לציין כי קיימים מטפלים רבים שאינם רשומים באף אגודה (כי בגדול זה לא נותן כלום).

כדי לראות האם מטפל הוא מוסמך בדיקור , אפשרות אחת היא לבדוק מה ההכשרה שלו , יש בתי ספר שמלמדים רפואה סינית 4 שנים , וניתן לבדוק בגוגל את בית הספר ואיך מכשירים שם.

יש לעומת זאת מטפלים שלמדו קורסים מקוצרים (של שנה בדרך כלל) אינני חושב שזה רע בהכרח , אך כמובן שזה פחות טוב.
אם המדובר במטפל עם ידע ונסיון בעוד שיטות נוספות , וקיבלתם עליו המלצות , אז יש מצב שהוא בסדר.

אפשרות שניה היא לשאול האם יש ביטוח מקצועי. כל מטפל עם ביטוח מקצועי הוא מטפל מוסמך שלמד 4 שנים.

0 אור 0

New member
אתה בטוח בנושא הביטוח?

אני כמובן לא מטפלת בדיקור, אבל ממה שראיתי כשעשיתי ביטוח מקצועי, הם מבקשים ממך תעודות ולפי התעודות רושמים את תחומי הטיפול, באופן מאד כללי - אתה מבוטח על עיסוי או איכשקוראים לזה בפוליסה גם עם קורס של 3 חודשים וגם עם 3 קורסים דו-שנתיים של טכניקות מתקדמות.
לא בטוחה שזה לא ככה גם בדיקור

ינוקא1

New member
לפחות אצל זה שאני מבוטח

אצלו (מישל אקרמן) למיטב ידיעתי זה כך.
אולי היו שינויים מאז שבדקתי לאחרונה.

ואגב , דיקור נחשב תחום "מסוכן" יותר מעיסוי וממש שלא בצדק. הרבה יותר תאונות נגרמו מעיסוי לא נכון מאשר מדיקור לא נכון.
אני הייתי נזהר מלתת תעודות (או מלהיות מטופל9 אצל מי שלמדו עיסוי שלושה חודשים ולא רכשו מאז נסיון משמעותי.

0 אור 0

New member
זה בודאי נכון בלי קשר לביטוח

אחת השיטות בה אני מטפלת היא עיסוי תאילנדי,
שיטה שיש בה מניפולציות די חזקות של איזור הצואר ועמוד השדרה,
ואני אישית נמנעת מרובן כמטפלת, וגם לא מאפשרת למטפלים בי לבצע אותן (כולל הדגמות של המורה בזמן לימוד - אני תלמידה שלו מספיק שנים שהוא כבר יודע שנושאים מסויימים לא מדגימים עלי)

למעלה