שלום רב

k nine

New member
שלום רב

התיעצות לפני פנייה לוטרינר

מאתמול הכלב שלי חש לא הכי בטוב בן 11 זה מתאפיין בירידה בתאבון עד הימנעות בכלל התחיל היום בבוקר בדרך כלל הוא לא מפספס ארוחה
הקאות פעם אחת עם מעט רירית דם היום בבוקר ופעם שניה אחרי חצי שעה שאכל מעט מהאוכל שלו כמה גרגרים בכוח , ומספר פעמים נסיונות להקיא בלי שיצא כלום ,הוא עשה צואה אחת היום רגילה עם גם מעט רירית דם
הכנתי בנתיים אורז עם חזה עוף ונתתי לו בכמות קטנה ואני ממתין לראות לאן זה יתפתח
השאלה שלי מה יכול להיות הסיבה לכך?
הבטן שלו לא נפוחה אבל יש לו לא מעט גזים
הוא מתנהג אפטי בבית אבל אם אני יוצא לסיבוב הוא חוזר לענינים
הוא אוכל רק את המזון היבש שלו ,בנתיים הפסקתי .
תודה

התשובה הטובה ביותר

היא ללכת לוטרינר. השילוב של הקאה עם דימום (אפילו קל) במערכת העיכול בכלב מבוגר עלול להיות מטריד ביותר. רשימת הגורמים האפשריים יכולה לכלול יותר מידי אפשרויות מכדי שנוכל להמליץ על משהו אחר.
הרופא יצטרך לבדוק את הכלב ולקבוע את הבדיקות המשלימות לפי ממצאי הבדיקה. לדעתי בדיקות דם וצילומי רנטגן יהיו כאן חלק חשוב, וכמובן טיפול תומך בינתיים (נוזלים, אנטיביוטיקה ואולי משהו נגד הקאות, בתלות בממצאים ובאפשרויות).
נשמח לעדכון,
אסף

k nine

New member
תודה

רבה על התשובה ,זה מה שעשיתי ראיתי שהמצב מתחיל להראות רע
ישר רצתי לוטרינר הא בדק כרגע הוא נתן זריקה וכדורים מטרוג'ל לחמישה יום ואני יהיה איתו איתו בקשר מחר לראות אם יש התפתחות לרעה או לטובה .אני מקווה מאוד לטובה ושזה יגמר רק בזה .
תודה לך

yaelofer

New member
תוספת לתשובה של דר' אסף

בגיל 11 שנים מאד מומלץ לעשות פעם בשנה בדיקת דם לכלב+צילום גם אם הכלב נראה בריא לחלוטין, ובפרט כאשר הכלב מרגיש לא טוב. כפי שדר' אסף ציין, למצב של כלבך יכולות להיות מס' סיבות וביניהן כמה לא סימפטיות, ובדיקת דם וצילום יכולים להצביע על המקור של הבעיה וטיפול מעמיק בהתאם לאבחנה, ולא רק טיפול בסימפטומים.
בריאות.

למעלה