שלום רב

שלום רב

אני בחורה בעלת מוגבלות פיזית שחיה אם אימי בבית משותף הבית רשום על שמי ועל שם אימי מזה כקרוב ל5 שנים לאחרונה צצות כל מיני דיונים ביני לבין אחיי (אשר אינם חיים בבית), על רצונם ליטול חלק בדיור הבית (לגור בתוכו) בעודם ללא מוגבלות פיזית בהיותי בעלת נכות פיזית הנני בעלת אפוטרופוס קבוע מטעם בית משפט (אימי). חשוב לציין כי הבית רשום בטאבו יש לי מספר שאלות: 1. אם אחד האחים בצרה ורוצה לגור בבית האם הוא יכול לעבוד על האח החלש (אני) ואם הזמן לקחת לו את הבית לצמיתות על ידי חתימה של בעל הבית או זיוף מסמכים? האם בית המשפט יתן זאת היות ואימי נציגת אפטרופוסות דרך בית משפט? ושאלה אחרונה לגבי העתיד הרחוק איך אני מתמודדת עם האחים על הבית בעודו יהיה שלי בלבד? האם מילתי קובעת בעניין? יש לי חששות שיהיו קונפליקטים ביני ובינהם איך ניתן למנוע זאת בעתיד? עשויים להיות מניפולציות רבות אם אחיי היות והבית במקום מרכזי ויקר אני מפחדת מהיום שבו יהיו קונפליקטים ואז ימכרו את הבית האם הם עשויים לעשות זאת היות והבית רשום בטאבו? תודה מראש על התשובות

אם יש לך אפוטרופוס לרכוש

אז הוא אמור לדאוג לאינטרסים שלך ועליו לקבל את אישור בית המשפט לגבי העברת זכויות בבית.

בוקר טוב

סליחה על הערותיי אליך אך תשובתך אינה מספקת אם תשימי לב במה שכתבתי היו מספר שאלות כמו מה קורה ביום שאחריי האם אחיי עלולים לעבוד על החלש (שזו אני) או לזייף מסמכים האם הבית היות והוא רשום בטאבו ימשיך להיות ברשותי שימי לב שרשמתי שהבית רשום עלי ועל אימי כך שאם חלילה קורה משהו חלקה עובר אלי אבל בכל זאת האם הבית ימשך להיות ברשותי או שאחיי יכולים לריב איתי על כך ושימי לב ששאלתי שאלה איך אני מתמודדת במידה ויהיו קונפליקטים ביני ובינהם כיצד נמנעים מכך. בברכה

בכל הכבוד הראוי

תשובתי נשארת בעינה. גם אחרי פטירת אמך ימונה אפוטרופוס אחר שמתפקידו יהיה להתמודד עם כל השאלות והבעיות שתצוצנה. אינני מכירה את המקרה הפרטי ואינני יכולה להשיא עצות איך להתמודד אם בעתיד יקרה משהו.

זיוף של אילו מסמכים?

אם הבית רשום על שמך ועל שם אמך אז במקרה של מות אמך (אם לא השאירה צוואה) חלקה של אמך מתחלק שווה בשווה בין כל הילדים וזה יכול ליצור בעיות. לכן מה שמומלץ זה שאמך תלך לעו:ד שתכתוב צוואה שבה היא מורישה לך את כל חלקה בבית. אפשרות אחרת היא שהיא תעביר את כל הבית על שמך כבר היום וגם זה צריך להעשות אצל עו"ד שגם יבטיח את זכויותיה בבית עד למותה. לא ברור אילו מסמכים אחיך יוכלו לפברק. בכל מקרה, אני ממליץ להסתייע בעו"ד

זו שאלה כללית מדי

אם לאמך יש צוואה שבה היא מורישה לך את הדירה והצוואה הזו חוקית (נרשמה שלא בפנייך, נחתמה על ידי שני עדים בלתי תלויים) עדיף להפקיד אותה אצל עו"ד. אני מניח שהדירה כבר רשומה עלך שמכם בטאבו.כדי לזייף מסמכי מכירה צריך להיות מאד מתוחכמים וגם למצוא עו"ד נוכל שיהיה מוכן לעשות את זה. אז מה עוד הם יכולים לזייף? צוואה קשה לזייף כי צריך נוכחות של עדים שיהיו מוכנים לשקר בבית המשפט. אבל אם את רוצה להיות בטוחה ב 100%, עדיף שתתיעצי עם עו"ד שמתמצא בנושאי נדל"ן וירושות

למעלה