שלום רב

Mist2

New member
שלום רב

זו הפעם הראשונה שאני רושפ בפורום :). רציתי לשאול, מה ההבדל בין חלום צלול להקרנה אסטרלית? תודה מראש.

Amaterasu

New member
תלוי את מי אתה שואל

יש דעות רבות בנושא. הדעה האישית שלי היא שאין הבדל. חלום צלול זה חוויה אסטרלית, שמוצפת בתפאורה שהמוח שלה מלביש. בכל חלום צלול (וחלומות בכלל) הנשמה יוצאת מחוץ לגוף ומטיילת סביבו. בחוויה אסטרלית, אתה פשוט מוריד את התפאורה ורואה את הטיול כמו שהוא. אבל, דעות הרבים הן ההפך הגמור. רבים בפורום הזה תומכים בדעה הנוגדת; שהחוויות האסטרליות הן בסה"כ חלומות מאוד חזקים, שנראים כאילו הם חוויה אסטרלית. לדעתי זה סותר הרבה אנשים שחוו דברים מדהימים, מוות קליני למשל, אבל זו הדעה שלי.

silverhawk

New member
כפי שכבר נאמר לך,

הדעות חלוקות. יש הרואים בהקרנה אסטרלית כהליך בו הנפש יוצאת מהגוף במהלך החלום והיא חופשיה לשוטט לה במרחבים. ישנם אף מדריכים ברשת המסבירים כיצד אפשר להפוך לכאורה חלום צלול להקרנה חוץ גופית. יחד עם זאת, דעתי האישית שונה בתכלית. לטעמי, הקרנה אסטרלית, חוויות חוץ גופניות ושאר ירקות הן לא יותר מחלום צלול (ברמת מודעות לא גבוה במיוחד, רבות), אותו טועים אנשים לפרש כחוויה על טבעית. המדע כיום שולל את קיומן של תופעות על טבעיות אלו, ולמרות אינספור מחקרים ועל אף אינספור אנשים הטוענים ליכולות אלו, טרם הצליחו להוכיח במחקר אמפירי שניתן לשחזור בתנאי מעבדה תופעה כגון הקרנה אסטרלית. מבחינתי הדבר אומר דרשני. אבל כאמור, כל אדם זכאי להחזיק בדעתו.

silverhawk

New member
ודאי

קיומם של חלומות צלולים הוכח מדעית כבר בתחילת שנות ה-'80 (כאשר המחקרים המפורסמים ביותר נערכו כמובן במכון לחקר חלימה צלולה בראשות סטפן לה-ברג').

Amaterasu

New member
למרות שגם זה סובייקטיבי

למרות שבסופו של דבר, החלומות הם אחד הדברים הסובייקטיביים ביותר שיש. אז אי אפשר באמת להוכיח שיש כזה דבר חלום צלול... כמו שיש הטוענים שחוויות אסטרליות הם בסה"כ חלומות צלולים שמרגישים כמו חוויה אסטרלית. כך יש הטוענים (ויש לי חבר טוב ואח שמאמינים בזה) שגם חלומות צלולים הם בסה"כ חלומות רגילים, בהם יש לנו התחושה שאנחנו שולטים במשהו. אני אישית מאמין שאי אפשר לשכנע אחרים. אלה שחוו את זה - יודעים שזה אמיתי. ואי אפשר לחלוק חוויות באמת.

silverhawk

New member
לא בדיוק

חלומות צלולים ניתנים להוכחה, כגון הניסויים המקרינים אורות על העפעפיים וכיוצ"ב. ודווקא הקרנות חוץ-גופניות אמורות להיות הכי פשוטות להוכחה (כגון העמדת קלפים במקום מוסתר). העובדה שהן מעולם לא הוכחו (ואני מדגיש, לא הוכחו אמפירית בתנאי מעבדה, להבדיל מאלפי אנשים שטענו שהם חוו זאת ואף שלכאורה הצליחו להוכיח זאת בניסויים דומים לניסוי הקלפים, אך משום מה לא הצליחו לשחזר זאת בניסוי מפוקח).

silverhawk

New member
ואגב,

אין דבר פשוט יותר מהוכחת יציאה חוץ-גופנית, לו זו אכן הייתה קיימת.

Mist2

New member
האמת שאני הוכחתי גם יציאה אסטרלית

לדעתי, אך ורק לדעתי, חלום צלול או זוהר הוא רק שלב להשגת הקרנה אתרית או אסטרלית. רציתי לשמוע עוד דעות. ואני מודע לך על שלך.

silverhawk

New member
קשה להתווכח עם אמונה סובייקטיבית

אבל כמובן שעוד רבים שותפים לדעתך (אם כי אני מעדיף לשמור על שלי
).

Mist2

New member
אתה מוזמן לקרוא מאמר בנושא שכתבתי

זה נכתב לפני הרבה זמן ועוסק בעיקר על דרכים להקרין, אך מתיחס גם לחלומות זוהרים (צלולים). ובקשר להוכחות, אז זה באמת פשוט מאוד, כל מה שצריך זה כמה אנשים שיבדקו את הנושא במקביל. במקרה שלי התבקשתי להגיע למקום מסויים ולתאר את מה שראיתי. במקביל אנשים שהשתתפו בניסוי, נוכחו במקום במציאות ותיארו אף הם את מה שהתרחש שם. דברינו תאמו זה לזה. אני גם לא מסכים להסבר שהקרנה אסטרלית זה להוריד את הכל ולהשאר עם התפאורה המציאותית. ישנם מישורים אסטרלים רבים והחומר האסטרלי הוא נזיל במיוחד ובר עיצוב. מה שאתה תיארת מתאים יותר להקרנה אתרית המוגבלת למישור קיום שלנו. מצרף קישור...

למעלה