שלום רב

Orange16

New member
שלום רב

עד לאחרונה הייית מטופל על ידי הצבא שנתן לי פסיכולוג. לצערי מאז המעבר לאזרחות אני מוצא את עצמי שוב הולך לאיבוד. כיסי לא מלא, והייתי רוצה לדעת מהן האופציות המוזלות דרכן אפשר למצוא סיוע נפשי. אני חבר בקופת חולים כללית, בה אמא שלי משלמת עבור ביטוח בריאות נרחב - פלטינום( בקופת חולים כללית). האם יש איזשהם פתרונות שהמדינה מספקת, או שמא עדיף לפנות לקופת החולים? תודה מראש.

גרא.

New member
Orange16,קופות החולים,כולן,בהסדר מעט שונה,

משתתפות בעלות שכר שעת טיפול אצל פסיכולוג שנמצא בהסדר איתן בסכום של עד 160 ש"ח,שזה כמחצית שכר שעת טיפול.וזה במשך 30-60 שעות טיפול לפי העניין.יש טיפול חינמי בתחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות,אבל שם זמן המתנה עלול להיות ממושך.

Orange16

New member
תודה על התשובה- לאחר שזמן ההמתנה בברה"נ

נגמר, ואני מגיע לטיפול, לכמה זמן הוא?

הכללית

New member
שלום Orange16,

לקוחות של כללית מושלם זכאים לשירותי פסיכולוג או פסיכולוגית בעלות מופחתת מאוד. הטיפול – אישי, זוגי או משפחתי - נעשה באמצעות פסיכולוג או פסיכולוגית עצמאיים, העובדים בהסכם עם הכללית. רשימה של פסיכולוגים אלה ניתן לקבל במוקד הטלפוני של כללית מושלם ב- 2700* או דרך הלינק שצירפתי לך http://www.clalit.co.il/HE-IL/MedicalService/clinics/ מסגרת ההטבה מוענקות 30 פגישות שנתיות עם פסיכולוג או פסיכולוגית (ובסך הכל 60 פגישות בתקופת החברות במושלם) בעלות של 160 שקלים לטיפול אחד. בנוסף, הכללית מפעילה פורום בו תוכל להתייעץ ולקבל תשובות לשאלותיך בנושא. http://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Lifestyle/Articles/anxiety_forum.htm נשמח לעזור לך ולטפל בצורה אישית בפנייתך. בכדי להעניק טיפול אישי אתה מוזמן להזין את פרטייך- שם, עיר מגורים, טלפון, נושא הפניה ות.ז (אופציונאלי) בקישור המצורף - http://twisted.co.il/2009/clalit/CS/default.aspx עם מילוי הפרטים נציג של צוות שירות הלקוחות האינטרנטי שלנו ייצור איתך קשר בתוך שני ימי עבודה. במידה ויש עיכוב במענה אנא פנה ישירות לשירות הלקוחות בדוא"ל [email protected] , [email protected] ואנו נחזור אליך בהקדם. רק בריאות, יערה, נציגת כללית

מימזיס

New member
אפשרויות טיפוליות

הי לך. לצאת מהצבא לאזרחות זהו מעבר מאוד קשה, ובנוסף גם לסיים טיפול ולהיות עצמאי בלעדיו זה גם קשה. השילוב של השניים ממש נראה לי בעייתי, ונראה לי חשוב וטוב שאתה מחפש מסגרת תומכת. קופ"ח כללית למשל מציעה מספר פגישות מוזלות (נדמה לי כ-160-190 שח לפגישה) במקום עלות פגישה רגילה (בממוצע 350 שח בשוק). בנוסף, אם יש לך בעיה ספציפית- נניח הפרעת אכילה- יש אפשרות לפנות למכונים פרטיים שעובדים עם מימון וסבסוד ואולי גם דרכם ניתן לקבל הנחה משמעותית. אם אתה פונה לכיוון של לימודים בד"כ לסטודנטים יש סבסוד של פגישות (כמו למשל באוני' ת"א) או אפשרות לטיפול חינם (מכללת תא יפו). מאחר ויש מקומות שמעסיקים פרקטיקנים (אנשים שטרם השלימו את לימודי המ.א שלהם) או מתמחים (טרם קיבלו תואר מומחה) הם נותנים הנחה אם המטפל הוא מהז'אנר שציינתי. במוסדות כמו בי"ח יש אפשרות לבקש להפגש עם פסיכולוג או גורם טיפולי אם הבעיה היא בתחום של בריאות הגוף (איידס , סרטן, בעיות מעי, הפרעת כאב וכו') (אצלך פחות נשמע רלוונטי) כמו גם יש שירות חדש גם באיכילוב וגם בבלינסון לתת ייעוץ נפשי לאנשים שלא בהכרח מטופלים בבי"ח באופן מוזל. מקווה שעזרתי. אני מדברת מניסיון כי אני כרגע בטיפול יחסית מוזל בהפרעת אכילה. הבן זוג שלי סייע לי למצוא דרך האינטרנט מוסדות שונים ולפנות אליהם.

למעלה