שלום רב.

שלום רב.

אני תושבת ירושלים, בחודש האחרון יש לי תחושת מועקה המלווה אותי במחשבות מאוד לא טובות, שמא יקלעו בעלי ובניי לפיגוע ויקרה להם משהו,איך אני אתמודד, עצם המחשבות האלה מביאים לי רגשות אשם, האם זה טבעי? אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב. אנא עזרו לי בעצות תודה רבה.

marcelo majlin

New member
תגובה

שלום אני גם תושב ירושלים ויש לי אותם חרדות ומחשבות לגבי משפחתי והם נורמליות על פי התקופה המטורפת שאנו חים בה

תגובה לטורקיז

אין ספק שאנו עומדים כיום בתקופה לא קלה שיתכן ותלווה את חיינו עוד זמן רב. המחשבות שלך ורגשות האשם טבעיים מאוד ואופיניים לאזרח הממוצע. בינתיים אני יכול להציע לך להתרחק מעט מן החדשות הקשות. נסי לצפות פחות בחדשות, עברי לערוץ ויוה, פתחי תחביבים חדשים והיי מה שפחות מרותקת למצב הבטחוני. אין ספק שאם תמשיכי בשגרת יומך כסדרה ותמלאי לך את שעות הפנאי, מחשבותייך הרעות יופחתו במידה ניכרת. אכן, כתושבת ירושלים קשה לך יהא להתנתק מהמציאות. נסי ליצור דרכים לשמירת הקשר עם בני משפחתך. ציידי אותם בטלפון נייד(וכי למי אין כיום?),ודאגי ליצירת נוהל קבוע בו לאחר כל פיגוע בסביבתכם צלצלו האחד לשני, בכל יציאה מהבית שחורגת מן השגרה שלכם, כמו נסיעה לפנות בוקר או נסיעה ליו"ש, דאגו להיות בקשר. טורקיז, כאמור הרגשתך טבעית היא. נסי לשתף את בן זוגך וילדיך ותחושי מה הם חושבים ואולי יוכלו להקל עליך. אם אחר כל העצות הרגשתך לא שופרה, אנא פני לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי(במידה וזה משפיע עליך כל כך לרעה). אין זו בושה לקבל טיפול תרופתי באופן זמני ואינך נחשבת לחריגה בנושא.

תודה על התגובות,

אכן מנסה אני לשמור על שגרת חיים רגילה, הפחתתי באופן ניכר את ההאזנה לחדשות, (עצה מצוינת). היום נרשמתי לשחיה והתעמלות, ומקווה שיהיה שיפור במצב רוח. אני חייבת לעזור לעצמי. תודה רבה.

גרא.

New member
הפחדים שאת חשה מפני פגוע אפשרי

הם נחלת כל אחד מאיתנו.והם מלווים רבים כל רגע משעות היום..אין לאף אחד מאיתנו שליטה על מה שעלול לקרות,וכמובן גם לא האחריות לכך,לכן אין סבה לרגשות אשם,אינך אשמה במאומה,והרגשות הקשים הללו אינם במקומם..כדי להתמודד,בצורה הטובה עד כמה שאפשר עם תחושות החרדה המציפה אותך,את חייבת להמשיך ככל שאת יכולה בחיי השגרה,עבודה מדי יום,וכל מה שנהגתם לעשות לפני פרוץ האינתיפאדה הנוכחית לפני כעשרים חודש.כמובן,להשתדל לעשות כמיקודם עד כמה שאפשר.בגלל הקשר שיש בין גוף לנפש,דהיינו תחושת החרדה גורמת למועקה,וכנראה גם לביטוי לחץ מובהקים,כמו שינויים גופניים: לחץ דם,הולם לב,נשימה מואצת התכווצות הקיבה,התייבשות הרוק,הזעה מוגברת.תגובות התנהגותיות,כמו מתח שירים,רעידה.ותגובות רגשיות,פחד,כעס ואשמה. מה אפשר לעשות? לשתף מישהוא נוסף בדאגות ובחששות שלך,להפעיל את עצמך בכל מיני עיסוקים,פרט לעבודה.נסי לחפש דרכים להורדת המתח באמצעות הומור.הצחוק כמו הבכי מאד עוזר בשחרור לחצים. תגובות הלחץ הן מעגליות.הלחץ יוצר מתחים במערכת הגופנית.המתח מגביר חרדה, הלחץ גובר וחו"ח,אחת הדרכים היעילות לשבור מעגל קסמים כזה,היא ההרפייה. הרפייה באמצעות נשימה,הרפייה שרירית,הרפייה בעזרת דימויים.וכן כמובן אפשר להעזר המון בטכניקות של מדיטציה,יוגה ועוד.הבעייה שכל אחד מהדרכים ללמוד להרגע,צריך ללמוד,וזה לוקח זמן.אבל עצם כניסה לתהליך אימון בתחומים הללו,כבר מהתחלה משמש כקטליזטור חיובי להרגעות.מכאן ההמלצה ליצור קשר עם מטפל מתאים,כדי ללמוד הרפייה עצמית.אם כי ישנה גם אפשרות ללמוד לעשות כן באמצעות קלטות שמע.למשל זו של ד"ר אליצור.את יכולה לנסות להצטרף לקבוצה הלומדת יוגה,או מדיטציה..וכדומה. בכל מקרה,טורקיז,התחושות הקשות שלך,הן בלב רבים..ועד כמה שני יודע,רבים ממשיכים לחוש ככה גם ללא נסיון יזום להפחתת הלחץ..זה קשה,אבל אפשר ללמוד לחיות עם זה,אם אין אפשרות לרכוש טכניקות התמודדות.רק שתדעי שאינך לבד, ואינך היחידה..זה חלק אינטגרלי מחיינו..שילך ויפחת ככל שימצא פתרון מדיני,או אחר לבעייה הבטחונית הזאת.

למעלה