שלום רב :)

א מ ה י ת

New member
שלום רב :)

יש לי בעיה ושאמח לשמוע את דעתכם, אני אמא לילדה בת 12 מנישואי הראשונים, כיום נשואה בשנית עם ילד בן שנתים וחצי ובהריון מתקדם, הפרוד שלי גם הוא נשוי בשנית עם ילדה בת שניים. שאלתי היא כזאת, לביתי מאוד קשה לראות כל סוג של קרבה ביני לבין בעלי החדש, היא מאוד כועסת מתרגזת ואומרת זאת בגלוי, גם חיבוק קטן או נשיקה בלחי מרגיזה אותה מאוד כמובן שלסגור את דלת החדש בלילה לא באה בחשבון מבחינתה והיא לא מוכנה שנעשה זאת, חשוב לי לציין שבעלי מאוד אוהב את ביתי ויש להם מערכת יחסים מצויין כשל אב ובת, זה מאוד מפריע לי אשמח לדעת האם יש לכם עצות איך להתמודד , תודה :)

../images/Emo140.gifברוכה הבאה

אני מניחה שהבת שלך מקנאה בקשר או אולי אפילו חושבת מאיזה שהיא סיבה שאת והאבא שלה תחזרו להיות ביחד ואולי זה מוערר אצלה את התגובות שאת מציינת. האם דיברת איתה לבד, שתיכן רק במקום ובזמן שאינם קשורים לבני המשפחה האחרים?

אמהית, בתך בגיל בעייתי. בגיל זה

המין הופך להיות מרכזי בחיי הנערים/ות, קשה להם לקלוט שהוריהם "עושים דברים גסים" כמו שקראו לזה בילדותי, היא לא מתחברת לקטע שאת מקיימת יחסי מין עם "אדם זר" שהוא לא אביה. לכן,לדעתי, אתם חייבים לכבד אותה ולהתאפק מעט, זה יעבור עם הגיל. כאשר היא תמצא אהבה ותבין כמה רוצים לחבק ולנשק כשמאוהבים.

pf26

New member
אוי, מזכיר בת של ידידה שלי

הבת לא מוכנה שאמא שלה תכניס גבר הביתה והאמא מעדיפה להשאר בודדה, מאשר להתעמת עם הבת. אז כמובן שזה לא אותו מצב בדיוק, אבל הקנאה של הילדות בהחלט דומה. אני מניחה שאת יודעת את התשובה, לנהל שיחה עם הבת ולהסביר לה שוב ושוב ושוב שאהבה אחת לא גורעת מהשניה,לא אהבה לבן זוג ולא אהבה לידים נוספים. לא יודעת מה מערכת היחסים שלך עם האקס, אבל אם היא סבירה, כדאי אולי לבדוק אם גם אצלו יש גילויי קינאה מצד הבת. אולי שיחה מצידו תעזור.

נישואים מורכבים

אכן, מורכב ביותר. לא אמרת כמה זמן אתם מכירים והאם עשיתם איזוהי הכנה לבת לגבי מערכת היחסים והמעבר שלו לגור איתך. אני אצא מתוך הנחה שזאת מערכת יחסים די ארוכה. אני לא חושבת שאת צריכה להסתיר את אהבתך אליו ולא לתת לו מדי פעם נשיקה או חיבוק. הרי את לא "מתמזמזת" לעיני הילדה, וזכותך לסגור את הדלת של החדר בלילה. לרגע אולי שכחת מי המבוגר פה בבית. הילדות שלי הפגינו הרבה עויינות כלפי החבר שלי בשנתיים הראשונות ואמרו לי מפורשות אנחנו לא אוהבות את X. אני אמרתי להם אבל אמא אוהבת אותו והוא עושה לה טוב. אל תשכחי שגם את בן אדם (או יותר נכון בת חווה) ואל לך להתבטל בפני בתך.

למעלה