מצטערת על התגובה המאוחרת
לא הייתי ליד מחשב ביומיים האחרונים. לשאלתך, פעם באמת היו אומרים שלחץ דם נורמלי זה 120/80 (120 - סיסטולי, 80 - דיאסטולי). מאז הבינו שזו אמנם סיסמה נוחה לזכירה, אבל מה לעשות, הגוף שלנו הוא לא מחשב שעובד רק במצב אחד, אלא יש טווח לחצי דם, שכולם בגדר הנורמה. לכן הרחיבו את ההגדרה למה שכתבתי בבהודעה הקודמת. בגילאים המבוגרים אין שוני בהגדרה של הערכים התקינים, אם כי באופן טבעי עם הגיל ישנה עלייה בלחץ הדם, ולכן דרוש מעקב קפדני יותר, וטיפול בבעיות אם תתעוררנה. היום יתר לחץ דם נחשבת לאחת המחלות שישנה מודעות גבוהה אליהן, ונעשים מאמצים גדולים יותר באיזון לחץ הדם. כמו כן, יתר לחץ דם הינו אחד מגורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם. לכן לאדם בעל גורמי סיכון נוספים, יתכן ויהיה צורך לאזן את לחץ הדם אפילו לרמות נמוכות יותר מהנורמה המקסימלית. כל הנושאים האלה מתאימים לדיון מפורט יותר עם הרופא המטטפל, המכיר את מחלות הרקע ומצב הבריאות הכללי של האדם. וכן זה בלי שהבנתי מהו המשהו המסויים שמעניין אותך, אם אבין אותו טוב יותר, יתכן שאוכל להסביר טוב יותר.
ולשאלתך בעניין הגיל - יפה שאתה שואל
א. כמו שכתוב בכרטיס האישי, כבר אי אילו שנים יותר מ23. ב. ממש החודש היתה לי יום הולדת, ותודה לכל מי שגם השנה לא בירך אותי בפורום הזה. דווקא היה נעים לבד, בחושך