שלום רב,

שלום רב,

אני סטודנטית למשפטים ורוצה לרכוש מחשב בסביבות ה - 5000 ש"ח כבר חודש שאני משוטטת באתרי האינטרנט ובפורום ומרוב שיטוטים רק קיבלתי כאב ראש. החלטתי לרכוש (כנראה, אני שואלת בעצתכם) את ה - DELL 1520. אני מצרפת שני מפרטים ומבקשת שתחוו את דעתכם האם ההבדל בכרטיס המסך וכנראה שי שעוד כמה שווים את ההפרש במחיר? והאם כדאי לי להוסיף כסף בשביל הBLUE TOOTH, עד כמה זה משמעותי בשבילי? ומה עוד מהתוספות הייתם מוסיפים? והאם בכלליות זהו לדעתכם מחשב טוב ממש יחסית למחיר 4500 או 5000 או אולי יש לכם הצעה אחרת למחשב במחיר דומה שלדעתכם יותר טוב לשימושי הסטודנטיאלים? אני לא ממש מתעניינת במשחקי מחשב, אבל חשוב לי שלא יצרוב לי בעיניים אחיר שימוש ממושך וגם קראתי ביקורת בזאפ על המחשב שיש לו מסך מגורען וזה ממש לא טוב, מה דעתכם?

bar666xp

New member
ושוב למה המחשב ישמש?

"לשימושי הסטודנטיאלים" זה לא אומר כלום!!! אם את לומדת עיצוב גרפי לדוגמה זה יכול להיות שיש צורך בכ.מסך חזק.. אם אדריכלות הרי שיהיו דרישות מינימום לתוכנות והמלצות להרבה מעל לדרישות המינימום כדי לעבוד בצורה נאותה... אם זה שימוש נירחב בתוכנות כמו MATHLAB זה מצריך מעבד חזק.. זיכרון תמיד כמה שיותר זה יותר טוב. דיסק-קשיח גדול לא הזיק לאף אחד אז גם אפשר לומר כמה שיותר גדול יותר טוב.. אבל מומלץ 5400RPM. אם המחשב יהיה +- מכונת כתיבה משוכללת {אינטרנט אופיס ושות} לדעתי אין הצדקה להוציא יותר מ4Kש"ח~.

הבהרות

כבר כתבתי שאני סטודנטית למשפטים ומן הסתם שימושי יהיו אופיס אינטרנט אין לי צורך במשחקי מחשב אבל אני אשב שעות מול המחשב ואני צריכה משהו שלא יצרוב לי בעיניים ני אמקד את השאלות שלי: 1. צירפתי 2 מפרטים במחירים שונים, לא דיברתי על התוספות כרגע אלא על המפרטים עצמם וההבדל בכרטיס המסך, האם ההבדל משמעותי ומצדיק לדעתך את ההפרש? כמו כן, ציינתי שקראתי ביקורת על "מסך מגורען" ושאלתי מה זה? 2. שאלתי שאלה נפרדת לגבי BLUE TOOTH והאם לדעתך כדאי להוסיף את זה למחשב תמורת 120 ש"ח? שוב תודה.

bar666xp

New member
יפה לא האינטרנט ולא האופס לא יניבו דבר מכ.מסך

ולכן היתה השאלה... לגבי המסכים השונים אני ממליץ לך לגשת למקומות כמו BIG-BOX וכדומה בהן יש תצוגה של ניידים פועלים ואפשר לגשת לפתוח דף אינטרנט לקרוא את הכתוב בו... אם המבריקים למינייהם גורמים לך אי נוחות לעין אחרי 5-10 דקות {בערך קריאה של דף 2} זה לא סוג המסך בישבילך... גם ישר תוכלי לקבל עומדן על הגודלי מסך שהכי תואמים לך ואילו גדלים לפסול אפילו אם זה על מחיר המשקל ה""כבד""... כי גם אם הוא שוקל 1ק"ג ואת לא יכולה לעבוד/לקרוא מה שבמסך זה לא תורם דבר. אגב מה זה "מסך מגורען"? אני מכיר מבריק/מט, עם תאורת לד אבל לא מכיר "מגורען". BT זה תלוי אם יש לך שימוש או לא.. תמיד אגב אפשר להוסיף/לחבר דונגל {USB} אם חשבת שאת לא צריכה ופתאום הצורך מתאורר... לדוגמה אם יש לך PPC עם BT ו/או טלאפון-סלולרי עם BT ואת רוצה לסנכרן ללא כבלים.. או להישתמש בסלולרי כמודם-אינטרנט דרך BT {לא מומלץ הגלישה דרך הסלולרי מעוד יקרה}... אישית הייתי מעדיף להשקיע את הכסף בהגדלת זיכרון לדוגמה ולא בBT {הPPC שלי לדוגמה מתחבר דרך IR (אינפרה-אדום) ולא BT}. ואגב את בשקט יכולה לרכוש הרבה יותר זולים עם מעבדי T5### או T2### ואפילו עם סלרון או עם מעבדי AMD TURION או AMD סמפרון.... בקיצור הדבר היחיד שהזכרת שבאמת כדאי לך לבדוק טוב טוב לפני רכישה הוא המסך עצמו! אם הוא טוב לך ולך בילבד!!! אני אישית לא יכול לעבוד עם המסכים המבריקים... אחרי 30 דקות גג אני כבר לא יכול וצריך כדור נגד כאב ראש וכולי רטוב מהדמע בעין... ויש אנשים שלא מבינים למה לא הוציאו את הפילטר הזה כבר מזמן.. הכל חד יותר הכל ""חי"" יותר.. אף אחד לא יכול לומר לך שאת תגיבי למסך מבריק/מט אם תאורה בשיטה זו או אחרת בצורה כזו או אחרת.. את זה את חייבת לבדוק מול מסכי המחשב.

למעלה