שלום רב

מדעית111

New member
שלום רב

בני מאז ומעולם היה "ציפלוך" לא אכל הרבה אפילו לא מתוקים.. קטן כזה ורזה.. עשיתי לו אבחונים למיינהם ותמיד אמרו לי שהכל בסדר בכיתה א' המורה אמר שהוא ילד חלש שקשה לו לכתוב לכן עשיתי בדיקת ברזל והיא יצאה לא תקינה ולכן הבאתי לו ברזל. במקביל אני נותנת לו שיעור פרטי פעמיים בשבוע של מורה מתקנת שאומרת שהכל בסדר אצלו ושהוא לא ילד חריג הוא עלה לכיתה ב' ילד חמוד, זריז.. פעיל.. ושוב המורה אמר לי שהוא חלש מיידי כותב נורא! ושיש לו בעיה בהתמצאות במרחב אז כבר חשבתי ללכת למומחית באבחונים שהיא לוקחת 660 שקל, וסיפרתי את זה למורה המתקנת והיא צעקה עלי שהוא ילד נורמלי ושאני אלך לאבחון של הקופה. שזה חינם.. הלכתי לקופה "כללית" והם אמרו לי שזה פרוצדורה שאני צריכה הרבה טפסים... אני צריכה עזרה.. מטרטרים אותי מבחשבות כל הזמן... מה לעשות? האם לחכות לאבחון של הקופה? האם ללכתב לאבחון של המומחית? את הבעיה של הכתיבת חרטומים ראיתי, אבל אולי אתן יכולות להסביר לי מה זה התמצאות במרחב? תודה!@!!

שירהד1

Member
מנהל
קודם כל-

זה שהבן "ציפלוך" לא אומר שבגלל זה יש לו קשיים בכתיבה. גם אני הייתי מאז ומעולם "ציפלוחה" (ואפילו ציפלוחה רצינית), ואומנם היה לי תמיד קשה בטיולים ארוכים והיה לי קשה לסחוב עליי שק שינה ותרמיל, אבל בכתיבה אף פעם לא היתה לי בעיה. אז צריך לבדוק לעומק מה קורה שם בכתיבה. אולי תוכלי לספר לנו מדוע הוא מקבל שיעורים ממורה להוראה מתקנת? מה הקשיים שעלו שבעיקבותם הוא מקבל סיוע זה? אם המורה להוראה מתקנת אומרת שהכל בסדר אצלו- אז בשביל מה הוא צריך אותה? אשמח להבהרות בנושא זה, כדי להיות יותר חכמה בתשובותיי. אני לא יודעת למה הכוונה בדבריה של המורה שיש לילד קשיים בהתמצאות במרחב ובמה זה בא לידי ביטוי בכתה, אבל הרבה פעמים זה בא לידי ביטוי בקושי של הילד לדעת את גבולות גופו והיכן איברי גופו נמצאים ביחס לחלל ולסביבה, הוא יכול ללכת ולהיתקל בדברים או בילדים, הליכתו יכולה להראות "שלומפרית", הוא יכול לשבת ולתפוס את מרבית השולחן מבלי לשים לב. האם לזה התכוונה המורה? הכי טוב לשאול אותה ולבקש ממנה דוגמאות ספציפיות. עוד נקודה שלא ברורה לי- האם המורה להוראה מתקנת מתמחית גם בקשיי כתיבה? אם לא- מאוד חבל, ואם כן- מדוע את צריכה להיתזז לעוד איש מקצוע? אשמח להמשיך ולהתייחס להמשך דברייך. בהצלחה! שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

מדעית111

New member
קודם כל תודה לך

א. הוא הולך למורה מתקנת כיוון שהיתה בעיה עם המורה שלא לימד כמו שצריך בכיתה א ואז הוא התחיל לשנוא את הקריאה ברמה שהיינו צריכים לריב איתו לקרוא וזה לא הסתדר לכן הוא הפסיק לקרוא אחה"צ בכלל ולא עשה שיעורים אז נוצר לו פער בלימוד הקריאה לכן הערבתי את המורה מתקנת שהיא הכי טובה באזור והיא אמרה לי שכרגע הבעיה שלו זה לא המהירות של הקריאה אלא שהוא מאד חכם ולכן הוא מנחש את הטקסט ולא ממש קורא אותו ושכיף לה ללמד אותו כי זה לא כמו כל ילד שמגיע אליה, הוא שנון וחכם והיא נותנת לו כללים מאד יפים לקריאה מדוייקת שלדעתה ברגע שהוא יקרא ויפסיק לנחש גם מהירות הקריאה תשתפר ב. לגבי הכתב שלו לפני כחודש היא עשתה לו תרגיל שבו הוא היה צריך להמציא משפט מתאים לכתוב אותו לבד ולקרוא את שכתב בסוף והיא היתה מופתעת מכך שהוא עשה את המשימה בצורה מעולה , וראיתי את התוצאה, באמת זה היה מקסים כתוב יפה מנוסח יפה וברור. לכן היא הפסיקה להתעסק עם נושא הכתיבה והמשיכה יותר עם הקריאה ג. לגבי המורה שלו הוא מתלוננן שבזמן האחרון הכתב שלו נהפך ללא ברור ולא קריא ולא מסודר יותר מבתחילת השנה.. לגבי ההתמאות במרחבֿ הוא נתן לי דוגמא שלוקח לו הרבה זמן להוציא את החומר מהתיק ואת הספרים לוקח לו הרבה זמן להעתיק מהלוח חוץ מזה אני מהבית רואה את הציונים שלו במבחנים ואין לו פחות מ95 אז מה הבעיה? כי יש (2 מורים לא קשורים- בשני מקצועות שונים) שאומרים שצריך לבדוק אותו. ומלחיצים אותי

שירהד1

Member
מנהל
ראשית, כדאי להרגע!

ואחרי שנרגעים- פועלים. יש לי מספר דברים לאמר בעקבות המידע שהוספת: 1. פעמים רבות שיטת לימוד הקריאה הנהוגה בבית-הספר לא מתאימה לכל הילדים, וטוב עשית שלקחת מישהי מקצועית כדי לעבוד על הקריאה. לפי מה שתיארת יש ללמד אותו את אבני היסוד של הקריאה (כלומר, את הניקוד) ולהעלות את המודעות שלו לגבי חשיבות הקריאה המפענחת, כלומר- קריאה לפי הניקוד ולא לפיהקשרי התוכן או ידע העולם. 2. כאשר עובדים על הקריאה, על-פי תפיסתי יש גם לעבוד על הכתיבה. לדוגמא: אם עובדים על קריאת קטע, חשוב גם כמובן שיבין את הנקרא, וניתן לשאול אותו שאלות בכתב. זו סתם דוגמא קטנה. מבחינתי, הכתיבה היא תהליך שמחזק את הקריאה. לא אדע לכתוב- אם לא אדע לקרוא. שני התהליכים מזינים זה את זה ולכן חשוב לעסוק בשניהם גם יחד. 3. כתבת שהמורה להוראה מתקנת נתנה לו לכתוב משפט ושהוא הצליח יפה מאוד ולכן עזבה נושא זה. אם היא בקיאה במקצוע, עליה לדעת שיש הבדל של שמיים וארץ בין כתיבה של משפט בודד כאשר היא יושבת לידו, לבין כתיבה רציפה לאורך זמן בבית-הספר. מסיבות שונות, הילד יכול לכתוב בצורה טובה יותר כאשר הכמות של הכתיבה היא קטנה וכאשר ישנו מישהו שנוכח בחדר בזמן שכותב. 4.עובדה שקיים קושי בכתיבה. אז פשוט צריך לטפל בקושי. צריך לברר מהו מקורו ולבנות תוכנית עבודה לשם שיפור. ואת זה יכולה לעשות מרפאה בעיסוק המתמחית בקשיי כתיבה או מורה להוראה מתקנת המתמחית גם בקשיי כתיבה. האם מי שעובדת איתו מתמחית גם בכתיבה? 5. ציינת שלוקח לו המון זמן להעתיק מהלוח. זה יכול לנבוע מהמון סיבות- לדוגמא: קושי במיקוד ראייה (האם עשיתם?), קושי מוטורי, התעייפות היד, קשיים בקשב, מוסחות, קשיים בקריאה (שוב- אם הוא לא קורא מספיק מיומן- יהיה קושי בהעתקה), שימוש באסטרטגיית העתקה לא יעילה (לדוגמא: העתקת אות אחר אות ולא מילה בשלמותה), קשיים בתפיסה החזותית ועוד. שוב- צריך לברר ממה ההעתקה האיטית נובעת. כמובן, שאינני יכולה לבצע אבחון דרך המחשב- וחשוב להבין מה קורה וממה נובע הקושי. 6. כתבת שלוקח לו הרבה זמן להוציא את הספרים והמחברות. האם הילקוט מסודר בצורה טובה ויעילה, כך שיהיה קל לשלוף את החומרים הדרושים? האם החלוקה הפנימית של הילקוט טובה וברורה לילד? היכן הילקוט נמצא ביחס לילד בכתה? בכל מקרה- לפעמים העניין הזה של קושי להתארגן עם הציוד נובע ממוסחות, מ"ריחוף". האם ילדך קשוב בשיעורים, משתתף, נראה מרוכז, עובד עבודה עצמית, מסוגל להתמיד במטלה לאורך זמן? אלו שאלות שכדאי לשאול את המורה. אשמח להמשיך ולהתייחס לכל שאלה נוספת. שירה.

כן, ללכת לאבחון ...

קראתי את שכתבת ואני מתרשמת שכדאי ללכת לאבחון ע"י מרפאה בעיסוק. אבל לאן? אז כדי לעשות מעט סדר בבלאגן : 1. אבחון בקופת חולים לא בהכרח כ"כ מורכב כמו שטוענים. נכון, צריך לבקש הפניית רופא ולבקש מהמורה למלא שאלון אבל כאשר כל החומר יהיה ביידיך, תפני שוב למרפאה בעיסוק ותוזמני לאבחון. יתכן שכל התהליך ייקח חודש (במקרה הטוב). 2. אבל מנגד , בהיותך מבוטחת של קופת חולים כללית את יכולה לפנות ל"מומחית" . רק תבדקי קודם שהיא אכן "מומחית" בריפוי בעיסוק ! ולאחר התשלום, הגישי את החשבונית לכללית מושלם ותקבלי החזר מכובד למדי. כך חסכת זמן יקר , אם כי שילמת מעט יותר. בהצלחה.

למעלה