שלום רב...!

foxalone

New member
שלום רב...!

אני בן 26... בחיים היומיומיים הכל בסדרואני מרגיש 100%,אבל ברוב המצבים בו אני ניצב מול בן אדם ונאלץ לדבר איתו (נניח - בעבודה שלי - שרות לקוחות פרונטלי ) - אני לפעמים לא שומע את מה שהוא אומר לי...ואני נאלץ לשאול שאלות ולבקש סליחה ולשאול עוד פעם... הלכתי ליעוץ רפואי ונקבע שאכן יש לי ירידה בשמיעה,אמנם קלה,אך משמעותית ... והפתרונות שהציעו לי זה או מכשיר שמיעה או ניתוח...עכשיו, מכשיר שמיעה זה לא אסטתי עבורי אז הלכתי על ניתוח... וזה מה שהמליץ רופא... ואמר לי שאחוז הכשלון בניתוח הוא נמוך מאוד... רציתי לשמוע מכם,אם מישהו כבר עבר ניתוח,או עומד לעבור- איזה שאלות צריך לשאול,איזה פתרונות אחרים קיימים..? האם זה מסוכן...? תודה רבה...!

moran f

New member
יש הרבה ניתוחים בעולם

לא ברור על איזה מהם אתה מדבר. בכל מקרה, הכתובת לבירור סכנות ופתרונות אפשריים אחרים היא רופא. אתה בהחלט יכול לפנות לרופא נוסף כדי לקבל חוות דעת שניה.

foxalone

New member
השאלה היא

אם כדאי לעשות ניתוח עצמו - כיוון שהנזק יכול להיות בלתי הפיך - איזור של הראש הוא מאוד מסוכן... התייעצתי עם 3 רופאים- והם אמרו לי שכדאי... תודה על התגובה....:)

Kanish

New member
אם תסביר איזה ניתוח

המליצו לך לעבור, אז אולי מישהו שכבר עבר אותו יוכל לענות לך ולהגיד מה פירוש הניתוח עבור המנותח (ולא עבור הרופא...). אם הניתוח שהומלץ לך עליו הוא ניתוח שתל קוכליארי, יש הרבה אנשים שעברו אותו וחלקם יוכלו לכתוב לך עליו. אם זה משהו אחר, בבקשה הרגש חפשי לספר לנו מה השם של הניתוח ואולי למישהו מאיתנו יהיו חוויות לשתף אותך בהן.

Kanish

New member
תוספת קטנה:

ניתוחים זה אף פעם לא כיף גדול. אם הסיבה היחידה שבחרת בניתוח היא כי מכשיר שמיעה לא אסתטי, אני מאוד מאוד ממליצה קודם לנסות מכשיר ואם הוא לא מסתדר לך - אז ללכת על ניתוחים. למה ללכת קודם כל האופציה ההכי קיצונית? האם זה רק בגלל האסתטיקה?

moran f

New member
לא סביר

קשה לי להאמין שיציעו שתל קוכליארי לירידה קלה בשמיעה. ול-foxalone - אף אחד לא יכול להגיד לך אם כדאי לעבור ניתוח או לא. ההחלטה הזו היא שלך ותלויה בהמון גורמים שקשורים אליך בלבד. כמו שנאמר, אם מישהו ממשתתפי הפורום עבר את הניתוח הוא יוכל לספר לך עליו, אבל חשוב לזכור שאצל כל אדם הדברים קצת שונים.

LITAL200666

New member
רגעע נורא מענין אותי לדעת

ממנה נובעת אצלך ירידה ב שמיעה? ואיזה ניתוח הרופאים הציעו לך?אתה לא מפרט על זה

foxalone

New member
אוקיי

תודה על התגובות...השם של הניתוח שרופא רשם לי בהזמנה לאישפוז: Stgredorcy nt - משהו כזה...בי"ח איכילוב... מישהו שמע?מכיר?

moran f

New member
אני חושבת שקראת קצת לא נכון

אין ניתוח כזה (אפילו אי אפשר לקרוא את זה). כדאי לברר את השם הנכון.

Kanish

New member
לשום ניתוח

לא כדאי ללכת אם לא ברור לך בדיוק איך קוראים לו ומה הוא אמור לבצע - ועמך הסליחה על הניסוח הבוטה במקצת, אבל האם לא הסבירו לך במה מדובר? שלושה רופאים אמרו לך שהניתוח מתאים לך אבל נראה כאילו אינך יודע באיזה ניתוח מדובר. עליי לומר שבמצב כזה אני ממליצה לא לעשות שום ניתוחים עד שהרופאים יגידו לך ב-ד-י-ו-ק מה שם התהליך, מה הולכים לעשות לך בתהליך הזה, מה התוצאות שאפשר לצפות להן באופן מציאותי והאם אי אפשר להשיג תוצאה דומה בלי ניתוחים - אפילו עם מכשיר שמיעה "בלתי אסתטי". בכל זאת ניתוח!!! אתה מוכן להכנס לחדר ניתוחים מבלי לדעת מה שם הניתוח???

foxalone

New member
וואי

אתם מעלים נקודות מאוד חשובות...התייחסתי לנושא הזה קצת אחרת...אולי בלי רצינות כזאת..סמכתי על מילת רופאים, בכל זאת בעלי מקצוע, אנשים שיודעים... אנסה לברר כמה שאפשר יותר בנושא... תודה לכם! בעזרת השם,אעדכן אותכם מה קורה...

moran f

New member
אין קשר להיותם בעלי מקצוע ויודעים

הרופאים הם אכן בעלי מקצוע ורובם יודעים את העבודה שלהם מצויין. זה לא משנה את העובדה שהרבה פעמים ישנן כמה אופציות טובות, והשאלה איזו מהן הכי טובה תלויה בחולה (למשל גיל, או העדפות). כדי לדעת מה הסיכונים ולמה כדאי לצפות, בהחלט רצוי לדבר עם הרופאים. אנשים שעברו את הניתוח בעצמם בדרך כלל מכירים את המקרה שלהם ועוד מספר כלשהו, לעומת הרופאים שיש להם בסיס ידע רחב הרבה יותר שמבוסס על מחקרים. מצד שני, כדי לשמוע על חוויות (שהן בהכרח מקרים בודדים ולכן לא בהכרח "ינבאו" את מה שיקרה לאדם אחר) עדיף לדבר עם אנשים שעברו את הניתוח. הדרך הנכונה היא לשלב, ולשאול כל אחד את מה שהוא יודע (באמת, לא רק חושב שהוא יודע).

מכשיר שמיעה או ניתוח?

שלום לך, הרבה לפני שעושים ניתוח, שווה לבדוק מה קורה בתחום של מכשירי השמיעה. התחום הזה מאוד מתפתח כיום כולל באספקט האסתטי, שאני מבינה שהוא זה שמפריע לך. אם יש לך ירידה בשמיעה שהינה קלה עד בינונית, ייתכן ובכלל אפשר לעשות מכשיר שמיעה בתוך האוזן, שפחות שמים לב אליו ויאפשר לך הרבה יותר נוחות בתקשורת עם הקהל מולו אתה עובד. אם אי אפשר לעשות זאת כך, ישנם מכשירים מאחורי הואזן שאפילו אפשר לבקש אותם בצבע לפי בחירה מתוך מגוון צבעים מסויים (תלוי מה היבואן שלו מביא לפה). אני עצמי עם ירידה בשמיעה מלידה וגם אני הרבה שנים התביישתי והסתרתי את המכשירים עד ש..לפני חמש עשרה שנה הגעתי לספר שחשף אותם מתוך ערימות- השיער-לשעבר שפיארו את ראשי. מאותו הרגע הבנתי:זהו, מתמודדים עם זה, יפה או מכוער, זה מועיל לי במידה כזו או אחרת (הירידה שלי בשמיעה חמורה עד עמוקה) וזה חלק ממני, זה שלי. היום באוזן אחת יש לי שתל קוכליארי ואני אפילו מקשטת אותו עם כיסויי מיקרופון צבעוניים ולא איכפת לי מה יגידו. בשורה התחתונה: אחרי שתיהנה מן התועלת שמכשיר השמיעה עשוי להביא לך, האספקט האסתטי לא ייעלם, כי זה הטבע שלנו, אבל הוא יקבל דגש מופחת. בהצלחה, ליריתקוש.

foxalone

New member
תודה

תודה על התגובה...חחח,לצערי אין לי כ"כ הרבה שער על הראש להסתיר את המכשיר...אבל בהחלט כדאי לבדוק את הנושא, מכיוון שהמכשירים משתכללים מיום ליום...

foxalone

New member
זהו- עשיתי ניתוח...

השם המלא של הניתוח Pt. Stapedectomy יש איזה עצם באוזן שאמורה לזוז ואצלי היא לא זזה- עקב כך אני לא שומע טוב... ביצעתי ניתוח ב23.09... היום שוחררתי הביתה באיכילוב... מוכרח לומר שהניתוח הצליח והשמיעה שלי השתפרה- אולי לא באופן קיצוני,אך בהחלט יש שיפור... בע"ה בעוד חצי שנה- שנה- אטפל גם באוזן השניה.... נהנתי מאוד מרופאים,מאחיות,מאווירה....לכל המטלבתים - הניתוח בהרדמה מלאה- ובכל זאת אני ממליץ...... מקווה שהכל יהיה בסדר...רק שנהיה בריאים...:) תודה מיוחדת לד"ר ציק..

למעלה