שלום רב

• פותח הנושא multi
  • פורסם בתאריך

multi

New member
שלום רב

כתבתי שיר על פמיניזם אבל אני רוצה להיות בטוח שאני מבקר את הנושאים הנכונים. ולכן רציתי לדעת מה הם העקרונות והתביעות העיקריות של הפמיניסטיות בימנו, ומה הן עושות בכדי לממש אותן. תודה.

טל קר

New member
אהלן

יש מספר זרמים לפמיניזם. התביעה העיקרית היא לשוויון הזדמנויות וערך. כלומר שלגברים ולנשים תינתן הזדמנות שווה לממש עצמם, ושדברים שמקושרים לנשים לא יחשבו לפחותי ערך (במובן של הכרה, תגמול, יחס חברתי) בהשוואה לדברים המקושרים לגברים. בנוגע לעשיה- יש מספר תחומים, שהעיקרים בהם הוא תחום החקיקה. (למשל החוק למניעת הטרדה מינית, למשל החוק החדש נגד STALKING) ותחום החינוך הפורמלי (ע"ע הועדה לבדיקת סטריאוטיפים מיניים בספרי הלימוד, אפשרות עתידית לבגרות בונשאי מגדר) והלא פורמלי (איזה מסרים מקבלים מפרסומות מסוימות). תחומים נוספים הם עיסוק וחקר בהיסטוריה נשית ובלימודי מגדר, וחקר אקדמי של סטריאוטיפים שונים ורכישתם, ומנגנונים מפלים שונים (למשל באקדמיה, למשל בעולם העבודה). כל תחום כזה אפשר לפרוט לפרוטות, על פי תחומי חיים. אי השוויון קיים כרגע בכל עולם תוכן. בתחום הדת, בפוליטיקה, בכלכלה, בחברה, בתרבות, בספורט. YOU NAME IT. אשמח לענות על שאלות נוספות.

multi

New member
עוד שאלה

האם הנשים רוצות שרוצות להיות שוות לגברים רוצות גם לעבור אותה דרך או שיהיו להן הקלות? למשל בצבא, לעבור טירונות אחרת ולשרת פחות כאילו, השאיפה לשיוויון היא טוטאלית, בלי הנחות.

שאלה למופת !

נשים רוצות לשרת במודיעיןקרבי,בסטילים בחיל הים,בחיל האויר כטייסות, וביחידה המיוחדת של מג"ב. לעיתים הן רוצות להיות גם מדריכות לבנים בשריון או תותחנים. אבל..... משום מה אין ביקוש גואה לשרת ביחידות אפורות יותר. כבר דובר על כך בעבר, שחשבו להקים יחידה מיוחדת של נשים שתאבטחנה קווים וגבולות, וראו איזה פלא, שום ביקוש. היתכן שרק בעילית עסקינן ? ומה לגבי שרות שווה בזמן לגברים ונשים ? ומה לגבי שירות מילואים ? ומה לגבי משכורות חייל שוות ? לחיילות ישנה תוספת לתחבושות אישיות. מה עם תוספת לסכיני גילוח לגברים ?? הגיע הזמן שבחורות תתחלנה לקרוע קצת את התחת כמונו.

טל קר

New member
יש בהחלט נשים במג"ב.

למה שלא יהיו לחיילות תוספת (אם אכן יש) לתחבושות אישיות? שוויון זה לתת לאנשים שונים ביניהם הזדמנות שווה, לא לדחוף אותם לתוך מיטת סדום מגבילה בעלת קריטריונים לא רלוונטים על מנת שיצאו כמו השטנץ הרצוי. רק אני רואה שיש כאן משהו מעוות בכך שנשים צריכות ללחוץ בכל הכוח כדי להכנס לתפקידים שהן נדחות מהן משיקולים לא רלוונטים? כל פעם כדי לפתוח תפקיד חדש לנשים בצבא, היו צריכות להיות פורצות דרך, נשים שילחצו בכל הכוח על מנת שיכניסו אותן פנימה. למה אתה חושב שנשים אמורות ללחוץ בכל הכוח תוך השקעת אנרגיות ומשאבים להכנס למקום שאף אחד לא שואף להכנס אליו? זה נשמע לך התנהגות אנושית אופינית? חלוקת התפקידים בצבא צריכה להעשות על פי כישורים, לא על פי סטריאוטיפים או אנשים בעלי דעות ארכאיות עד כדי פרודיה על הז´אנר כפי שאתה מפגין תחת כל שרשור רענן בפורום.

אלדד26

New member
כמה דברים,

תגיד, אם כל השירות היה בהתנדבות, היית מתנדב ליחידה לוחמת אפורה? ברור שלא. כיום נשים לא מחויבות בשירות קרבי אם הפרופיל שלהן מאפשר זאת, ולכן אין ביקוש לשירות כזה. לגבי סכיני גילוח, אני חושב שקיבלתי סכין גילוח כשהתגייסתי
וחוץ מזה, אתה לא חייב להתגלח. אתה יכול לגדל זקן.
שרות שווה בזמן לא קיים מטעמי עלות-תועלת. כיום, התועלת שהנשים מביאות היא פחותה (עקב האפליה בתפקידים), ולכן העלות שלהן גבוהה מדי. גם ככה צה"ל משחרר נשים משירות מפעם לפעם על בסיס כמעט אקראי. אם נשים היו עושות את אותם התפקידים כמו גברים, לא הייתה בעיה להחזיק את כולם במשך שנתיים וארבעה חודשים.

the red bh

New member
אין

לי שום רצון להגיב על השטויות שאתה שופך שעל המקלדת, אבל אני חייב להעמיד דברים על דיוקם, בשם אחותי שמשרתת בגדוד החי"ר המעורב - גדוד קרק"ל, גדוד החי"ר המעורב, הוקם לפני למעלה משנה. מצטרפים אליו בנות ובני גרעינים וכן בנות שעוברות גיבוש. אין בעיית מוטיבציה בגיוס לגדוד הזה וכמו בכל גדוד המקבל אליו גרעינים, רמתו האכאית גבוהה. הגדוד מבצע משימות בט"ש בגבול מצריים והיו לו מספר הצלחות מבצעיות (בין השאר, סיכול של הברחות נשק). לגדוד היו גם פצועים (בתאונות אימונים ותאונות מבצעיות) כמו לכל גדוד אחר בצה"ל.

טל קר

New member
את ההחלטה לשוני בשירות בין המינים

לא קיבלה ראש הממשלה, לא שרת הבטחון, לא הרמטכלית, ולא האלופה האחראית על כ"א, ואפילו לא אף אחת משאר אלופות הפיקודים. (כך שכמו ששמת לב, מי שאחראי לאי השוויון בין המינים, מי שקיבל החלטות אלו על שרות שונה, הם *גברים*). נשים לא רוצות להיות שוות לגברים, אלא שוות ערך. הקלות צריכות להנתן לכל אחד משני המינים, על פי שיקולים ענינים של המצאות או העדר יכולת.

multi

New member
אז זה מה שאני שואל

אם נשים רוצות להיות שוות ערך לגברים בנושא הצבא נגיד, כי זה מדגים את זה הכי טוב שיעברו אותה טירונות שישרתו באותם תנאים ובאותו זמן אם מישהי מסוגלת לזה אז למה לא. אבל אם צריך לתת לקבוצת אנשים הקלות (לא משנה בנים\בנות) אז בטח שיעדיפו את הקבוצה הרגילה, כי הקבוצה עם ההקלות תתפקד פחות טוב בשעת צורך ותעשה פחות, עקב ההקלות. ככה זה בכל דבר, כמו שעדיף 5 יחידות מתמטיקה מאשר 3. טוב אני סתם נסחף, בעיקרון רק רציתי לדעת אם השיר שלי נוגע בנקודות הנכונות ומבוסס על המציאות, כנראה שלא אז לא כדאי שאני יפרסם אותו.

טל קר

New member
אהלן מולטי,

יש כמה סוגי טירונות, ולא כל סוג הוא תחת אותם תנאים ואותו זמן. וכך גם צריך להיות. כשחושבים על איך להעריך תפקוד, צריך לחשוב על ההקשר שבו צריך לתפקד. מתרגמת במודיעין צריכה לתפקד טוב בידיעת ערבית, לא בשיא קבוצתי של כפיפות בטן. אפשר לתפקד מצוין בתפקיד מסוים גם עם אלף פטורים בגלל בעיות בריאות, פשוט כי לא לכל התפקידים יש צורך באותם כישורים, ולכן גם אין צורך באותה הכשרה. ולכן גם אין צורך בדיוק באותה טירונות, של אותם תנאים ואותו זמן (מתכנתת בממרם צריכה הכשרה אחרת משוטרת מג"ב למשל). גם בנוגע למתמטיקה, כשאתה אומר 5 יחידות עדיפות על 3 יחידות, השאלה היא - עדיף למי, עדיף למה, ואיזה השפעה יש לזה על דברים אחרים. יתכן שלמה שאותו אדם רוצה ללמוד או לעסוק בו, אין שום צורך בחמש יחידות. יתכן שאותו אדם סובל מדיסקלקוליה (דיסלקציה למספרים), וחמש יחידות יהיו עבורו לא עדיפות אלא סיוט. ההשקעה בחמש היחידות יכולה גם לבוא על חשבון מקצועות אחרים, שרלוונטים יותר להמשך הלימודים/תעסוקה שהוא מתכנן לעצמו. הרבה מאוד שיוכים של שמות תואר הם שגויים מחוץ להקשר מסוים שבו הם אולי נכונים.

multi

New member
ברור ברור, אבל זאת לא הכוונה

אני מדבר על עדיפות של החברה, של הממשל ושל הצבא. של הגופים מלמעלה. חברת הייטק תעדיף אנשים עם 5 יחידות מאשר 3. למבצע קרבי מסוכן יעדיפו יחידה עילית ולא חבורה של ש"גימלים. כי הם משרתים ויבצעו יותר טוב את המטרה. לכן אני אומר שמי שואף להיות עם ה"עילית" אבל יש לו קשיים, שלא יצפה שיקלו עליו. זה יהיה כמו פרוטקציה שבעצם היכולות שלו לא מתאימות ולא ברמה. אבל כמו שהבנתי, זאת לא הבעיה של הפמיניזם כיום ולכן אין מה להתווכח.

greywolf

New member
האם הצבא משלב נשים? לאוו דווקא

שילוב הנשים בצה"ל בתפקידי לוחמה נעשה כחלק מתהליך חברתי רחב יותר של פתיחת החברה לשוויון זכויות. אם זוכר אני נכונה את השנים בהן התחיל תהליך זה ובמיוחד אחרי בג"צ סגן אליס מילר הרי שהייתה זו תחילתה של תקופה בה נטתה החברה הישראלית לערוך חשיבה מחדש אודות אבני מסד. אם זאת דומני שאתה נוטה להתעלם מההבדל בין רטוריקה למהות. לאחרונה, אסטה לרגע, היה חידון התנ"ך העולמי. לפני החידון הודגש שאחד מהתמודדים הנו חירש- עיוור כמעט לגמרי. "הוא מעולם לא ראה את התנ"ך" אמרה במקורב כותרת בעיתון. הדגשה רבה, שהודגשה עוד יותר אחרי זכייתו הייתה "הוא התנדב לשירות בצה"ל ומגיע לחמ"ן"! זהו מקרה מאפיין בו הצבא ההגנה לישראל מדגיש את עובדת היותו פתוח לאוכלוסיות חלשות. האם אומר הדבר משהו אודות הפתיחות בה מתקבלות אוכלוסיות חלשות (כשבמונח זה כוונתי לאוכלוסיות שמעצם מצבן החברתי מנהלות את המגעים עם הצבא מעמדת נחיתות) בצבא בפועל? יחידת עלית עוברת תהליכי טירונות של גיבוש בהם מעוצבת היחידה בדפוסי מסורת ועוברת תהליך חיברות לעולם חדש. האם תוכל בוגרת תיכון "טרייה" לעבור מסלול זה שהוא כמעט על טהרת הגברים באותה מידת קלות כמו בוגר תיכון "טרי"?

אלדד26

New member
תלוי איזה הקלות

בקורס טייס, למשל, ההקלות מתבטאות במקלחות. בנות מקבלות יותר מקלחות גם כשהקורס בשטח. למה? כי אם בחורה לא תתקלח כמה ימים, היא עלולה לקבל זיהומים שונים בכל מיני אזורים לא סימפטיים, בעוד אתה בתור גבר יכול להחזיק גם שבועות בלי מקלחת ועדיין לא לפתח זיהומים. הן לא מתאמצות פחות - לא במישור הפיזי ובטח שלא במישור המחשבתי, שהוא רוב הקורס למעשה.

למעלה