שלום רב

lidor30

New member
שלום רב../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה לגבי אמירת קדיש בשנת אבלות. (אני מספר את זה בגוף ראשון למרות שלא מדובר בי). לפני פחות משנה (כ-10 חודשים) אמי ז"ל נפטרה. מאז אני אומר קדיש עליה כל יום בבית הכנסת. בזמן החופש הגדול של הילדים אני רוצה לטוס לחו"ל (סקוטלנד) עם הילדים ועם חברים. מצאתי בסקוטלנד כמה בתי כנסת אבל שאלתי בחלקם ואמרו לי שהם מתפללים שם רק בשבתות. שאלתי היא: האם אני אוכל לצאת לטיול למרות שכנראה בחלק מהימים אני לא אוכל להגיד קדיש
ועוד משהו קטן: האם ידוע על בית כנסת בסקוטלנד שמתפללים בו תפילה אחד ביום לפחות
(מוזר לחשוב שבכל סקוטלנד אין אפילו בית כנסת אחד כזה). ואם זה חשוב אז אני תימני (רמב"ם).
רבה מראש

BaaMan

New member
אם אתה תימני אתה בטוח לא תמצא...

בס"ד ביכנ"ס בסקוטלנד
אני לא פוסק אבל נראה לי שאסור ולי לא ידוע...

lidor30

New member
לא, לא, בית הכנסת לא חשוב

מה שחשוב היא ההלכה בעניין (וההלכה אמורה להיות לפי התימנים). צריך להגיד שמצאתי בתי כנסת שמתפללים בשבתות.

הבעיה המרכזית יותר היא........

שאני לא בטוח שמותר לאבל ליסוע לנסיעת תענוגות...... לגבי קדיש, אם יש עוד בן שאומר קדיש, או אם תמנה מישהו במקומך (רצוי בשכר) שיאמר קדיש בהעדרך - אין מניעה שלא תאמר קדיש. בשורות טובות.

lidor30

New member
יש לי כמה אחים אז אני צריך לתת להם

שכר כדי להם שיגידו קדיש
או שמספיק לבקש מהם
ומה ההגיון בלתת שכר
תודה

ערבת שני דברים....

אם יש מי שאומר קדיש - אחים שלך, הרי שגם אם אתה לא תאמר קדיש - אחיך יאמרו. ואם אחיך לא אומרים קדיש - הרי שיש לשכור מישהו שיאמר. ולגבי השכר, שמעתי מאחד מגדולי הפוסקים שאמר, שכדי שהקדיש יהיה לזכות אימך, יש צורך "לקנות" אותו ממי שאומר אותו, אם לא זה יהיה לזכותו ולא לזכות אימך. בשורות טובות.

lidor30

New member
הבנתי, תודה רבה רבה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

עזרתי לי מאוד

למעלה