שלום רב

שלום רב../images/Emo35.gif

אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול אחייניתי מעוניינת ללמוד ריפוי בעיסוק. היא בדקה תנאי קבלה באוניברסיטת תל-אביב, וזה נראה קצת לא הגיוני. עם ממוצע בגרות של 97, היא צריכה פסיכומטרי של 750(!) בשביל להתקבל. האם זה הגיוני???? יש מקומות אחרים ללימוד המקצוע, שדרישות הקבלה ידידותיות יותר? תודה מראש

750??

באמת לא נשמע כל כך הגיוני... למרות שאני יודעת שתנאי הקבלה לריפוי בעיסוק עולים בשנים האחרונות. 97 בבגרות זה עם או בלי בונוסים? כי צריך להכניס את הממוצע ביחד עם הבונוסים. (למשל על 5 יח"ל מתמטיקה יש בונוס של 25 נק') חוץ מאוניברסיטת תל אביב, אפשר ללמוד ריפוי בעיסוק גם באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת חיפה. אין לי מושג אם דרישות הקבלה שם נמוכות יותר, אבל שווה לנסות. בירושלים יש גם ראיון, ככה שגם אם עוברים את הסף מבחינת הציונים לא תמיד עוברים את הראיון... (אבל עדיף להיות אופטימיים). תנאי הקבלה זה רק עניין של ביקוש. כי סך הכל הלימודים עצמם לא כל כך קשים. זה יוצר מצבים קצת מוזרים כשלמתמטיקה ולפיזיקה למשל, יותר קל להתקבל... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה! מקווה שיסתדר.

בירושלים ובחיפה דורשים קצת פחות

בדקתי באתר של האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת חיפה לפי ממוצע בגרות 9.7: האוניברסיטה העברית: פסיכומטרי 690 אוניברסיטת חיפה: פסיכומטרי 707 אני לא בטוחה, אבל אני חושבת שהנתונים משתנים במהלך השנה. זאת אומרת- הדרישות הם נכון לעכשיו, ויכול להיות שישתנו קרוב יותר למועד הקבלה (אולי לא בהרבה, אבל אני חושבת שבדרך כלל הדרישות קצת יורדות). כדאי לברר.

זוהי אחת התופעות

היותר מוזרות בהן ניתקלתי... וזה היה נכון גם כשאני נרשמתי לבית הספר לרב"ע בירושלים (אז היתה רק שם תכנית BOT. אמרו לנו שהתקבלנו 30 מתוך 400.. למותר לציין שהלימודים כלל לא קשים, שהמקצוע מבחינת שכר על הפנים. שהמון מסיימים ולא עובדים כלל במקצוע בגלל השכר הזעום. אז למה הביקוש כל כך גדול?

אז עשיתי חיפוש וכנראה שזה כך

העניין הוא, שאת המקצוע הזה ניתן ללמוד רק באוניברסיטאות, ואם הבנתי נכון בחיפה ובירושלים מתקבלים 40 תלמידים ובתל-אביב-60. כל שבכל שנה יש מקום רק ל-140 סטודנטים בכל הארץ!!! כשביקוש עולה על ההיצע...עולות הדרישות אז ניתן להבין מדוע קשה כל-כך למצוא מרפאות בעיסוק. בגן של בני, המרפאה בחופשת לידה ולא נמצאה לה מחליפה. האחיינית שלי מאוד רוצה לעסוק בתחום. היא יודעת שהתגמול הכלכלי ממש לא תואם את ההשקעה, אבל התגמול הרגשי יפצה על-כך. חבל לי שבנות כמוה לא ילמדו את המקצוע בגלל דרישות לא הגיוניות. יש משהוא שפיספסתי? פיתרון יצירתי כלשהוא?

sarale20

New member
את בטוחה ש97 זה הממוצע שלה?

כי בד"כ עם בונוסים זה עולה מעל מאה. אני לומדת בתל אביב, ונראה לי שגם הם בשוק מהדרישות קבלה העולות ועולות... אני למשל התקבלתי לפני 4 שנים ואחרי שנה כבר לא הייתי מתקבלת. אם אחייניתך דתייה, היא יכולה לנסות להתקבל למכללה בבני ברק שנותנת תואר של חיפה. בכל אופן יש גם אופציה ללמוד שנה משהו אחר ולעבור על סמך ציונים אקדמיים לריפוי בעיסוק. שמעתי על אחת שעשתה את הטריק הזה וזה עבד, אבל צריך לברר, כי סתם לבזבז שנה זה חבל

נאוה ר

New member
אני נזכרת

איך שרובינשטיין, נדמה לי כשהיה שר המשפטים, אמר שהיום בחיים לא היה מתקבל ללימודי משפטים כי הדרישות כל כך עלו....

sarale20

New member
כדאי לה לנסות בירושלים

דורשים פחות אך יש שם ראיון קבלה, ומסננים

akasten

New member
ראיון קבלה ללימודים

אני ממש לא מסכימה שראיון קבלה הוא מכשול לקבלה ללימודים בירושליים. בודקים בראיון את הרצון של המעומד/ת ללמוד ולעבוד בריפוי בעיסוק, אם בכלל המעומד/ת מכיר/ה את המקצוע, ואת הסיבה לבחירה. בודקים האם המעומד/ת עבד/ה עם אנשים בעבר, מבינ/ה את המשמעות של טיפול ושיקום. בודקים האם המועמד/ת אדם אחראי, לוקח יוזמה, יכול להביע את מחשבותו ורגשותו. לדעתי, הראיון יכול דווקא לחזק את הסיכוים להתקבל, במיוחד אצל מעומד/ת שטוב/ה יותר בשיחה מאשר במבחן.

sarale20

New member
ראיון קבלה ללימודים

אני מצטערת, אבל אני אומרת את זה שהראיון הוא מכשול לקבלהמתוך היכרות עם עצמי ועם עוד מספר בנות שהולכות בקרוב לסיים תואר בריפוי בעיסוק, בהצלחה, לאחר שלא התקבלו ללמוד בירושלים. אני רואה את זה כמכשול, ומצד שני אפשר להגיד שיש אנשים שלא טובים בשיחה, אבל כן במבחן...

ira87

New member
העניין הוא שגם כל שנה זה עולה

בכמות נקודות לא נורמלית פשוט, אני נראה לי הולכת לעשות איזה שלוש פעמים פסיכומטרי כי יש לי 106 ואני צריכה באונ' העברית שלשם אני רוצה להתקבל 643 ואני כל כך לא בן אדם של מתמטיקה... אבל לחרוש אני אוהבת וזה היתרון פה
בהצלחה לכל אלה שמנסים להתקבל...

למעלה