שלום רב

lirannn

New member
שלום רב../images/Emo24.gif

אני מנגן חצי שנה על גיטרה, ונורא בא לי ללמוד לנגן על סקסופון. ויש לי כמה שאלות: 1)האם יש מצב ללמוד לבד לנגן, נגיד לקחת 5 שיעורים בשביל ההתחלה ולהמשיך לבד. והאם הכלי נחשב קשה יחסית?,ואני לא מתכוון לקטע של לנשוף. 2)כמה יעלה לי סקסופון יד שנייה משהו לא מקצועי רק להתחלה.?

Sir_Oscar

New member
שלום גם לך...

להלן כמה תשובות לשאלותך... 1. יש מצב שתיקח 5 שיעורים ותמשיך עם זה לבד... נגן טוב - אתה לא תהיה.. אם מתחשק לך להוציא צלילים בשביל החבר'ה / נעימות פשוטות אני חושב שחמשת השיעורים אולי יקדמו אותך לשם. נגנה ברמה/אילתורים/צליל יפה דורשים זמן אימון ומורה. למרות שאתה מזלזל בנשיפה, לרוב האנשים היא לא כל כך פשוטה. הכלי אינו כלי פשוט. 2. קניית סקסופון: מלבד ההחלטה איזה סקסופון אתה רוצה (סופראן, אלט, טנור [ויש גם באריטון אבל זה לא כלי למתחילים]) תיערך להוציא לא פחות מ 2700 ש"ח(ואני מדבר על טנור). שווה לשקול האם עדיף כלי יד שניה מחברה טובה, או חדש מחברה שהיא לא מותג. כמו כן אתה תמיד יכול לשכור אחד. המחיר להשכרת אלט הוא כ-200 ש"ח לחודש כאשר ברוב המקומות אתה מחוייב למינימום 3 חודשים. זוהי דעתי בכל אופן... בהצלחה!

shykedmi2

New member
מסכים מאוד. ואוסיף -

לפי דעתי תמיד טוב יותר יד שניה. במיוחד בכלים אקוסטיים, כמו כלי נשיפה לדוגמא. אלה כלים שככל שאתה מנגן עליהם יותר, הם נפתחים ומקבלים צליל. חבר שלי עכשיו קנה סקסופון טנור סלמר חדש, 30 אלף שקל נראה לי. בהתחלה הוא נשמע ממש אטום. היום הוא נשמע כמו מיליון דולר. אז אם תקנה יד שניה, גם יהיה לך סקסופון יותר טוב, וגם יותר פתוח. למרות שאני לא יודע אם המחירים של הדברים האלה לא עולים בגלל זה.

למעלה