שלום רב!

אורטלי 1

New member
שלום רב! ../images/Emo140.gif

רציתי לשאול בנוגע לחיידק הסטרפטקוקוס. ניבדקתי אצל רופא והוא אמר שיש חשש לחיידק הזה ומאז אני לוקחת אנטיביוטיקה "זינת" , קיבלתי כמות לעשרה ימים. רק היום הבנתי שיש כמה סוגים לחיידק הזה , ומה שקשור לעור הוא סוג c , אז איך באמת אפשר לדעת מה יש לי? 2) האם זה משהו מדבק? 3) תוך כמה זמן זה עובר? עובר לחלוטין? ומה ההשלכות אם בכלל? שכחתי לתאר-נכון לעכשיו יש לי 2 פצעים גדולים-אחד באזור בית החזה ואחר בין העיניים אך צמוד לתחילת הגבה בעין שמאל. הם התחילו בתור שני נקודות קטנות ממש דומה לעקיצות וגדלו, התרחבו והתנפחו עם הזמן. הם גם קשים ולא משהו שאפשר לפוצץ או משהו כזה. אני אשמח מאוד לתשובה ולפירוט על התופעה

סטרפטוקוקוס

כאן את מערבבת מספר דברים. הסרפטוקוק מתחלק למספר קבוצות כאשר בזהומי עור לפעמים פוגשים את קבוצת C אך לא בהכרח. לעומת זאת זהומי עור בד"כ נגרמים מסטפילוקוק אך גם תלוי אילו סוגי זהומים. על מנת לדעת באיזה חידק מדובר יש רק דרך אחת והיא תרבית מהאיזור הנגוע. אם מדובר בזהום חיידקי זה מדבק במגע. זהומי עור חוזרים לפעמים קשורים בסכרת או מחלות אחרות אך אם זה חד פעמי, פרט לטיפול אנטיביוטי לפי הנחיית הרופא יש להחליף ולהרתיח יום יום את הבגדים וטיפול מקומי בפולידין או כלורקסידין.

למעלה