שלום רב

trz25

New member
שלום רב../images/Emo140.gif

אשמח לדעתכם ולעצתכם.. מאז ומעולם היה בי פחד בלתי מוסבר מנהיגה. כשכל חבריי עשו את הרישיון שלהם בתיכון לי לא היה כל רצון להוציא רישיון וכך עברו להן השנים וכעת אני בת 25 ללא רישיון. מבחינתי לא להוציא רישיון, אני די עצמאית ומסתדרת עם תחבורה ציבורית (הכוונה שאני לא תלויה באחרים שיסיעו אותי לכל מקום)...אבל עוד כמה חודשים אני הופכת לאמא ובעלי דירבן אותי להתחיל בשיעורי נהיגה. לקצר סיפור ארוך, נרשמתי לשיעורי תיאוריה ועברתי את התיאוריה מהפעם הראשונה ואז הגיעו שיעורי הנהיגה. יש לי 7 שעות נהיגה על הכביש (עם מורה נהיגה) ומעבר לזה לא תירגלתי בכלל. .עכשיו כבר הייתי אמורה לסיים את השיעורים שלי ולעשות את הטסט, אבל כמובן שדחיתי ודחיתי ודחיתי. הכרחתי את עצמי להתקשר למורה שלי לקבוע שיעור אתמול. היום התקשרתי לקבוע לטסט שיערך בתחילת מאי. אני בן אדם מאוד עצמאי וחזק ומעט מאוד דברים "מפחידים" אותי. אני מתמודדת עם הכל בחיי די בגבורה ומצליחה בכל מה שאני רק רוצה. הפחד הזה משתק אותי. מה כל כך מפחיד לי???? מה חוסם אותי? כשאני מאחורי ההגה אני נוקשה כמו בול עץ ולחוצה נורא....מרגיש לי יותר מדיי. יותר מדיי דברים לשים אליהם לב, פחד מטורף רק אני לא יודעת ממה. דעתכם

bridges

New member
כשאני חושב על זה...

...זה די מפחיד לנהוג. אבל גם לחיות זה די מפחיד, לא? עכשיו, יכול להיות שמדובר כאן על כזה פחד שנדרש עבורו טיפול. אבל בכל זאת בכל זאת אני מזמין אותך לבדוק משהו. אני מציע שלא נסתכל בשאלה ממה את מפחדת אלא נסתכל על שתי השאלות הבאות: מה התשלום שאת משלמת על כך שאת לא נוהגת? מה הרווח שלך מזה שאת לא נוהגת? רונן

trz25

New member
תודה על התיחסותך

לא מפחיד אותי לחיות
ולמען האמת כשאני חושבת על זה גם נהיגה היא לא דבר מפחיד בפני עצמו. אני בחורה חכמה ויש ביכולתי להפעיל רכב, את הטסט עברתי מהפעם הראשונה כך שיש ביכולתי להתרכז וללמוד...הפחד שלי אינו מובן לי, מן הסתם הוא לא רציונלי ולכן פניתי אליכם בחיפוש לאחר המקור לפחד. לענות על השאלות ששאלת- לפני שנכנסתי להריון לא הרגשתי ששילמתי מחיר. נהנתי ללכת ברגל ומעולם לא הייתי מעמסה על איש, תמיד הגעתי לאן שהייתי צריכה להגיע בכוחות עצמי. מדי פעם (במיוחד במזג אוויר סוער) היה יותר קשה להגיע ממקום למקום, אך זה מעולם לא עצר אותי. כשנכנסתי להריון דברים מעט השתנו, היה לי יותר קשה ללכת ברגל, ועדיין, זה לא משהו שלא יכולתי לעשות אילו ממש בחרתי לעשות זאת. הרווח שלי הוא עצום (בעיני), אני חוסכת כסף (רכב, ביטוח, דלק) והליכה ברגל תורמת לבריאותי רבות. אם זה היה תלוי בי, לא הייתי רצה לעשות רישיון. הסתדרתי עד כה וברור לי שאני יכולה להסתדר גם מפה אפילו עם ילד. מעולם לא היה לי רכב לכן מבחינתי אני לא מרגישה שאני מפספסת משהו או משלמת מחיר, הרי אם הייתי חושבת שאני מפספסת משהו כבר מזמן הייתי עושה רישיון. עכשיו שאני קוראת את מה שאני רושמת לך, ברור לי שאני עושה את הרישיון שלי בגלל שכולם מסביבי אומרים לי לעשות לא כי אני באמת חושבת שאני צריכה. אולי מפה באה ההתנגדות הפנימית שלי. שאני בעצם עושה משהו שאני לא רוצה לעשות. תודה.

bridges

New member
"סיפור כיסוי"

בבקשה. זו המטרה שלנו, לגרום למתאמנים לחשוב מעבר לברור. מה שאת אומרת בעצם שהפחד הוא סוג של "סיפור כיסוי": את לא רוצה ללמוד נהיגה (משום שאין לך באמת צורך בזה) אבל הסביבה אומרת לך שאת צריכה. האם את מכירה "סיפורי כיסוי" כאלה אחרים בחיים שלך (שיש לך כוונה מסויימת או עקרון מסויים אבל אחרים אומרים לך שזה לא נכון או שאת צריכה לנהוג אחרת): האם התגובה שלך במקרה זה דומה? מי היית אם לא היית צריכה ליצור סיפור כיסוי כזה? רונן

AdminKobi

New member
שלום לך

ראשית שלום , חשוב להבין כי הדבר טבעי לחלוטין וכל התייחסות יתרה מצדך לנושא , רק תעלה את רף הפחד שלך מהנושא. חשוב מאוד להבין שדברים שקשים לפתרון ניתנים לשחרור ע"י ניסוי וטעיה - כלומר תבקשי מהמורה לעשות טסט , אליו תגשי בידיעה שאינך עוברת אותו - ממש כך , תגשי בידיעה שמדובר בשיעור נהיגה ותחשבי על כך שאינך מעוניינת לעבור אותו וזאת לא כטכניקה אלה באמת - אל תעברי אותו. הדבר יגרום לך להבין במה מדובר , לאחר מכן תמשיכי בשאלות אותם את מעלה כאן - מדוע את מפחדת ? האם היתה לך התנסות שלישית שלילית בנושא ? ( תאונה חס וחלילה ). תעשי את התהליך ולאחר מכן תדוני איתנו בנושא. חשוב להבין שפחד הוא תגובה טביעית , אך ישנם עשרות תרגילים להעביר את הפחד במקרים שהם אין בו צורך - כמו במקרה שלך. בהצלחה , אנחנו פה. [email protected]

trz25

New member
תודה על התיחסותך

קצת קשה לי עם מה שכתבת מהבחינה הזו שאני בן אדם מאוד חיובי ואני מודעת לתרומתה של חשיבה חיובית על התוצאות בחיינו, יחד עם זאת אני מבינה מה מסתתר מאחורי ההצעה שלך, להוריד מעצמי את הלחץ ולנסות לראות מבעדו. אולי לא אומר לעצמי שלא אעבור את הטסט אבל בהחלט אראה בזה חוויה מלמדת במידה ולא אעבור אותו וקחי מהחוויה הזו לפעם הבאה. מאז שרשמתי את ההודעה כאן יצא לי לחשוב על הנושא הרבה, ואומנם אני עדיין מתלבטת וחרדה יש לי רעיון פחות או יותר של מה מניע את הפחד שלי. אכן פחד הוא תגובה טבעית לחלוטין. אולי אני מצפה מעצמי ליותר מדיי וזה אחד הדברים שמכניס אותי ללחץ מיותר. אני רגילה לעשות דברים על הצד הטוב ביותר אבל נהיגה כמו כל מיומנות אחרת דורשת אימון וזמן. היו לי כמה התנסויות שליליות בנושא אך בהחלט לא משהו שאני יכולה לקשר אליו את הפחד. תודה.

יש שיטות לעבודה עם רגשות

כמו "התמקדות". בד"כ אנחנו מנסים לסלק את הרגשות הללו מאיתנו, והם רק מתמידים. ויש גישות הפוכות, לקבל את הרגשות הללו, להקשיב להם, וגם ללמוד להזדהות איתם פחות. וכך הם פחות מציפים. כמו כל דבר, זה דורש תרגול

trz25

New member
עידכון

קודם כל תודה על עצתך, אקח את זה איתי ובהחלט אנסה לישם. היום היה לי שיעור נהיגה אחרי כמה חודשים שלא נהגתי. כן הייתי לחוצה מעט אבל הרבה פחות מהפעמים הקודמות. בפעמים הקודמות מעולם לא ישבתי מאחורי ההגה והכל היה חדש ומפחיד, היום זה היה אחרת, כבר ידעתי מה לעשות ואומנם יש מקום לשיפור אני חושבת שאני עושה אחלה עבודה
תודה רבה!

למעלה