שלום רב

Happiest Girl

New member
שלום רב ../images/Emo13.gif

רציתי לדעת כיצד ניתן לוודא אם אדם הוא כהן או לוי או ישראל? תודה רבה

Happiest Girl

New member
ואותה שאלה לגבי האבא...

אני מניחה שגם יודעים אם האבא כהן או לוי לפי האבא שלו וכן הלאה. איפה הסוף?

שלום לך

אין ידע מי כהן באמת ומי לוי , רק בבא המשיח נידע כי גם היום אלו שאומרים כהן או לוי לא בטח שהם כאלה רק למי שיש ספר עם שורשים מבית ראון יכול לדעת מה הוא אבל כיום מתיחסים לכהן ככהן ,וכו

מושג "החזקה" ביהדות וגם שאלה

איך את יודעת שמישהו הוא בכלל יהודי? איך את יודעת שחתיכת בשר כשר שהבאת הביתה, לא הוחלפה בחתיכה זהה לא כשרה? איך את יודעת ש-א זה אלף ב זה בית? כל אלו הן חזקות, זאת אומרת מוחזק אצלנו משהו. ההלכה דנה בשאלות מתי חזקה מתקיימת ומתי סותרים אותה. אלו שאלות מורכבות ומענינות, ולא לדיון בפורום הזה. ברגע שאני ראיתי בכתובה של סבי ז"ל מצד אבא שהוא לוי, מוחזק אצלי שהדבר באמת כזה וגם אני לוי. אז הסוף זה עד כמה שאפשר לבדוק. אם פתאום יבואו אנשים ויגידו שסבא שלי עלה לתורה שלישי, זה יכול לסתור את החזקה. אם יבואו אנשים שמכירים אותו ויעידו שהם יודעים שהוא לוי זה יחזק את החזקה. הכל תלוי בנסיבות ובהלכה הנוגעת לחזקה הספציפית. עכשיו, מה שאומרים שאליהו הנביא יבוא ויגיד מי כהן ומי לא, אני בהחלט לא יודע אם הדבר נכון או מופיע בהלכה. מענין אותי לבדוק האם כח החזקה ההלכתית גדול מכח אליהו הנביא שהוא מלאך, ואנחנו לא שומעים למלאכים אלא להלכה, שנאמר "לא בשמים היא".. מה שכן ראיתי למשל במדרש, שממזר שהתערב בקהל ישראל וצאצאיו מוחזקים ככשרים, גם כשיבוא אליהו לא יחזירו אותם להיות ממזרים.

mgb

New member
זיהוי כהן

בס"ד שלום ! בהמשך ובתוספת למה שענו כבר לפני רציתי להוסיף שישנם הלכות שונות בעניין. אם ידוע על הסב והאב הבן כמובן גם הוא בחזקת כהן (אלא אם כן הוא חלל(שנפסל מהכהונה, במידה ונולד מנישואי אביו עם גרושה למשל). בכלל מעמד כהן הוא רק "בחזקת" ולא לגמרי בטוח עד שיבוא גואל, כפי שענתה הגב' עליזה תחיי. אם לא ידוע לנו על הדורות הקודמים אלא רק על פי הצהרתו הוא נאמן לעלות לברכת כהנים ולעלות ראשון לתורה אבל לא בחלק הממוני של הכהונה למשל לא לקבל תרומות או מעשרות אם הוא מצהיר שהוא לוי. בברכה מגב

למעלה