שלום רב apostile

שלום רב apostile

האם מישהו יודע מה זה אפוסטיל? מדובר על איזו חותמת בתעודת לידה... משהו שקשור לאיזו אמנה.
עליי להציג תעודת לידה עם חותמת אפוסטיל.
האם ניתן להשיג בשגריריות השונות?
תודה למשיבים

taltaal

New member
אפוסטיל

באירופה לצורכי הגירה הרבה פעמים צריך את האישור הזה על גבי תעודת הלידה שאתה מקבל ממשרד הפנים,
שים לב, תעודת הלידה צריכה להיות מתורגמת (לפחות לאנגלית) כדי באמת להיות קבילה באירופה,
את האפוסטיל משיגים בירושלים או בבית משפט השלום ברחבי הארץ, ואינה קשורה כלל לשגרירויות השונות.

חבל שאת סתם מטעה

אפוסטיל ועוד איך אפשר להשיג דרך השגרירות. את לא מניחה שכל פעם שמישהו שמתגורר בחו"ל צריך אפוסטיל הוא עולה על מטוס לארץ, נכון?
ואיך שום קשר לתרגום לאנגלית. כל מדינה דורשת בצורה ברורה מה השפה שבה היא מאשרת הגשת תעודות רשמיות. בספרד לצורך העניין זו ספרדית בלבד. אנגלית לא תופסת פה ולכן חשוב מאוד לברר קודם מה התנאים הספציפיים במדינה בה השואל מתגורר.

taltaal

New member
מה שאמרתי

לא היה טעות, בד"כ מי ששואל שאלות בפורום "עוברים לאירופה", יש להניח שהוא עדיין שוהה בגבולות ישראל.
ועל כן, כדי להשיג אפוסטיל הוא צריך לגשת לאחד מבתי משפט השלום ברחבי הארץ או לנסוע לירושלים, למשרד החוץ (אם אני לא טועה).
ואגב, אני רשמתי ***לפחות*** באנגלית.
ולצורך העניין הקלדת המילה "אפוסטיל" בגוגל, תיתן לו את התשובות שהוא מחפש גם מבלי להיעזר בפורום הזה, ומי שמסתמך על התשובות בפורום הזה בבלעדיות, הוא כנראה בבעיה כלשהי.

את לא טועה. אפוסטיל ניתן במשרד החוץ

ואם השואל באמת גר עדיין בארץ, קצת תמוהה שהוא מתעניין בשגרירויות שונות. אם זה כך, הוא כנראה לא ממש מבין את הקונספט של שגרירות (מזכיר לי מקרה של מישהו שביקש שאברר עבורו על התנאים של אזרחות ספרדית בשגרירות בספרד
) אני הבנתי מהשאלה שהוא שואל האם אפוסטיל ניתן להשיג גם מחוץ לגבולות המדינה, אבל אולי אני חושבת במושגים של מי שגרה בחו"ל. בכל מקרה, לטובת מי שמתגורר בחו"ל - אפוסטיל משיגים דרך השגרירות ומתרגמים בהתאם לשפה שבה המדינה בה גרים מאפשרת.

למעלה