שלום רב + עזרה

liorp1000

New member
שלום רב + עזרה

שלום רב לכל חברי פרום "תכנות PHP"! שמי הוא ליאור, ואני בן 18. שפות התכנות שאני מכיר ויודע לעבוד איתן הן "פסקל", "Html", ומעט עם "Asp". המסקנה הבלתי נמנעת (והנכונה) היא שלצערי הרב, אינני יודע כלל לתכנת ב"PHP", ולכן נדרשת עזרה בעניין הבא: נמצא בבעלותי אתר בחינם בחברת האירוח "lycos", אשר פועל על מערכת "PHP-Nuke". למרות נסיונות חוזרים ונשנים לניחושים שונים ומשונים מצדי, לא הצלחתי להיכנס לתפריט המנהלים, מפני שלא שפר מזלי ושכחתי את הסיסמא. הבעיה נעוצה בכך שאני לא מכיר את בסיס הנתונים "MySql" ולכן אינני יודע כיצד לעבוד איתו ולהוציא ממנו את הנתון האבוד. האם מישהו מחברי הפורום היקרים מכיר את המערכת או את בסיס הנתונים ויכול להנחות איך וכיצד ניתן לעשות זאת? או שבכלל הסיסמא איננה שמורה בבסיס הנתונים אלא במקום אחר. כל עזרה תתקבל בברכה; תודה רבה מראש ושבת שלום, ליאור.

N i X

New member
הסיסמא לא בconfig.php?

עד כמה שאני זוכר... ושוב, עד כמה שאני זוכר, הסיסמאו שניוק _כן_ שומר בבסיס נתונים, הוא מצפין אותם בcrypt/md5. ונ.ב. אנחנו לא פורום תמיכה של מערכות מוכנות כמו ניוק, phpbb וכו' ;)

liorp1000

New member
יש לי גישה לבסיס הנתונים

לא, לצערי היא לא ב-config.php. ברור לי שאתם לא רוצים להפוך לפורום תמיכה במערכות מוכנות
, ולכן אנסח את השאלה בצורה אחרת: כיצד ניתן לצפות בערכים שבבסיס הנתונים "MySql"?

liorp1000

New member
הבעיה היא

שאינני מבין ב-PHP ולכן פניתי לפורום. יש איזשהוא מדריך לשימוש ב-PHPMYADMIN? תודה רבה מראש.

phntm

New member
מדריך לphpMyAdmin

שלב א) התקן תוכנה: הולכים לאתר של phpMyAdmin ומורידים את הstable האחרון. פותחים את הzip לתוך תיקיה ומעלים הכול לאתר. עורכים את הקובץ config.inc.php (בגדול צריך רק לשנות PmaAbsoluteUri לכתובת המלאה של האתר ואת ה auth_type הראשון ל cookie). שלב ב) הרץ תוכנה: כנס לאתר כמו שהוא מופיע ב PmaAbsoluteUri. phpMyAdmin כולו מתורגם לעברית ואני בספק שתיהיה בעיה להבין. אגב, ב lycos, לא צריך סיסמא בשביל לעשות connect ל mysql עד כמה שאני זוכר, ואם כן, הסיסמא היא אותה הסיסמא שנרשמת איתה ואפשר לקבל אותה לאמייל.

yuvallb

New member
אם הסיסמא מוצפנת בבסיס הנתונים

אם הסיסמא מוצפנת בבסיס הנתונים לא תוכל לשלוף אותה. תצטרך לקבוע לך סיסמא חדשה, להצפין אותה מחדש, ולעדכן את בסיס הנתונים עם הסיסמא המוצפנת החדשה. רק צריך לדעת בדיוק באיזה שיטה הוא מצפין, באיזה salt הוא משתמש (אם בכלל).

למעלה