שלום רב! נולדתי בדנמרק......

Itamar18

New member
שלום רב! נולדתי בדנמרק......

ועליתי לארץ בגיל 5. כרגע אני משרת בצבא. רציתי לדעת האם אני יכול לרדת בחזרה לדנמרק אחרי הצבא? מה הסטטוס שלי? לא יכול שאין לי איזושהי זכות עצם היותי יליד דנמרק!! נ.ב יש לציין כי ההורים לא דנים. אבא שלי חי שם במעמד תושב קבע עם אישור עבודה(ללא אזרחות כי הוא מחזיק ישראלית).

forglemmigej

New member
אם עד גיל 21

לא הסדירו את ענין האזרחות זה אבוד לך. זה שנולדת שם זה לא מספיק אתה גם צריך להיות רשום שם כאזרח דני למשל האם יש לך spr שזה מקביל לתעודת זהות בארץ? אם הוריך לא דנים אין מצב שיש לך אזרחות . אני מניחה שאביך לא רצה לותר על האזרחות הישראלית שזה מה שדורשים בדנמרק כתנאי להתאזרחות ולכן הוא במצב הזה.

chancet

New member
אוקיי....

אני לא יודע בקשר לכל הפרטים שמסרת אבל: אני אזרח ישראלי שחי בקופנהגן כמה חודשים בעל אזרחות כפולה וCPR דני... מה שכן צריך לפעול דחוף להסדרת עניין האזרחות כי התנאים רק נהיים קשים יותר ככל שהגיל עולה. את 18 עברת משמע אזרחות זמנית כבר לא תקבל אבל לך תדע. שווה לנסות. אל תקשיב למי שאומר אי אפשר. גג תגלה בעצמך שהוא צדק.

Nobilis

New member
הערה

מי שלא רוצה להקשיב לעצות שלא מוצאות חן בעיניו, אין טעם שישאל בפורום
דנמרק אכן דורשת ויתור על אזרחות זרה כתנאי להתאזרחות (שים לב, לא כתנאי לקבלת אזרחות מלידה, מה שהוא אולי המקרה שלך). בכל מקרה - אם לוקחים את מילתו של הבחור שטוען שאף אחד מהוריו אינו אזרח דני, הרי שגם הוא אינו אזרח דני מאחר שהחוק הדני קובע זאת (אזרחות דנית של אחד ההורים) כתנאי לקבלת אזרחות מלידה גם למי שנולד בדנמרק. וכמו תמיד, אם רוצים לדעת בוודאות - מומלץ לפנות לשגרירות דנמרק ולשאול.

Itamar18

New member
בכל מקרה אני מודה לכם!!

אני כבר אברר את זכויותיי בשגרירות דנמרק. תודה!

למעלה