שלום רב, מספר שאלות :)

• פותח הנושא pro21
  • פורסם בתאריך

pro21

New member
שלום רב, מספר שאלות :)

שלום רב לכולם, אני יחסית חדש פה בפורום. לפני מספר ימים קניתי אופניים חדשים (יד שניה 2007). ויש מספר דברים אשר מפריעים לי: כיצד ניתן לכוון את הרפידה במעצור דיסק שימאנו XT? הקליפר האחורי, כל סיבוב קטן של הגלגל יש חריקה מעצבנת :S האם נתן לנפח אוויר בבולם הקדמי (רוק שוק רבה טים) באמצעות משאוות ניפוח של הבולם האחורי? (יש לי אחת מאופני ש"מ שהיו לי)? וכמה מומלץ? משקלי 85 קילו. ומה דעתכם על הצמיגים SCOTT OZON. עדי.

את בעית החיכוך עם הרפידות ניתן לסדר בקלות

תפתח את 2 הברגים שמסומנים בתמונה בזמן סיבוב הגלגל תן לחיצה אחת או יותר עד שהרפידות יתישרו עקב סיבוב הרוטורים כעת, בדוק שהגלגל מסתובב בחופשיות וסגור את הברגים בזהירות כך שהבית לא יזוז ממקומו בהצלחה

pro21

New member
תודה רבה אני אנסה זאת, ולגבי הבולם?

האם משאבתם בולם אחורי, תתאים לניפוח הבולם הקידמי?

bikingstudent

New member
זה נכון לכל קליפר שמחובר למתאם

הייז סטרוקר או לא , זה לא משנה.. אם הקליפר לא מתחבר ישירות למזלג או לשלדה אלא מחובר למתאם, אז זה אפשרי

timon1

New member
לא מדויק, תלוי בסטנדרט בחיבור של הדיסק על

המזלג, האינטרנשיונל סטנדרט [אם אני לא טועה] לא מחייב מתאם למירכוז כפי שכתב דניאל.

לגבי משאבת בולם,אין שום סיבה שלא...

אם בשניהם יש אותו ונטיל, מדוע לא? רק שים לב כי הלחץ בבולם האחורי הינו גדול יותר מאשר בבולם הקדמי בפוקס למשל מדובר בערך ביחס של 2:1 לטובת הבולם האחורי אצלי יש 150PSI באחורי, ו 75PSI בקדמי...

pro21

New member
אני אבדוק, חבל לי להתחיל להרוס, עד שהבאתי

את האופניים האלו, בפוקס RC שהיה לי בסנטה היתי רוכב עם 190 :S לא יודע למה, אבל מרתיע אותי להתעסק איתן יותר מדי :/

אין ממה לפחד

לכל בולם תוכל למצוא MANUAL ברשת ב MANUAL קיימת טבלת לחצים לפי משקל הרוכב (תצטרך למצוא MANUAL נפרד עבור הקדמי ועבור האחורי) אם לא תסתדר, אשמח לעזור לך למצוא את ה MANUAL המתאים...

pro21

New member
תודה רבה.

אני רוכב על ז"ק :) (בתמונה בתחילת הנושא).

הנה ה MANUAL

גש לתחילת עמוד 8 עבור ה REBA אתה צריך כ 120 PSI לאחר ניפוח מדוד SAG (שקיעה של הבולם עקב משקל הרוכב) אמור להיות בסביבות 20-30%, בהתאם לאופי הרכיבה אזיקון על רגל הבולם יעזור לך למדוד את השקיעה...

pro21

New member
הרוטור נבדק ונמצא ישר ומה גם...

אשר החליפו את הרוטורים לפני כ150 ק"מ, ומאז הן בקושי נרכבו. לא נורא ננסה את זה, אבל מה הברקסים פשוט עוצרים מדהים (לפני זה היה XT וי ברקס, כל לחיצה היתי מבהיל פה את הפרות בכפר), לא משנה תנאי הדרך, בוץ עפר ירידות מהירות וטכניות, הברקס עוצר מעולה.

למעלה