שלום רב לכולם

שלום רב לכולם

אני קוראת בענין רב את הדברים שכותבים כאן חברי הפורום, ומבקשת לשתף - בני בכיתה ב', נמצא בתהליכים של אבחון פסיכולוגי, עפ"י הניורולוג כנראה סובל מהפרעות קשב וריכוז. אני חייבת לציין כי הילד מתנהג בבית בסדר גמור, יש לי ילדים גדולים ממנו ועד שהמורה לא ציינה זאת בפני, מעולם לא שמתי לב לכך שהוא סובל מהתנהגות שונה מאחיו הבוגרים (למעט חוסר רצון להכין שיעורי בית...). כשהנוירולוג ציין בפני כי יתכן וזו הבעיה, התעניינתי באתרים שונים באינטרנט על adhd והגעתי גם לכאן. ולעיקר הדברים לשמם נכנסתי לכתוב כאן: מכרה שלי הילרית ומטפלת בפרחי באך, המליצה בפני על טיפול באמצעות פרחי באך, נתנה לי בקבוקון קטן של התמצית. הסברתי לבני שהוא יתחיל לקבל טיפול, הראיתי לו את הבקבוק והסברתי לו על מהות הטיפול ומדוע. כבר חודש שהוא מטופל בפרחי באך, ואני חייבת לומר כי המורה שאלה אותי אם הילד מקבל ריטאלין... התנהגותו השתנתה לבלי הכר, הוא שקט, לא מפטפט, מכין את העבודות בשיעור, מעתיק מהלוח כשהוא מתבקש ועוד... רציתי לשאול אם מישהו נוסף התנסה בטיפול מסוג זה ומה דעתכם. תודה.

liat555

New member
תוכלי להיות יותר ספציפית?

וגם לספר לנו על התנהגותו "השונה" מאחיו?

zivadina

New member
לא מחליפים סוסים מנצחים

אני, אישית, לא שמעתי שפרחי באך עוזרים להפרעת קשב. מישהי כתבה פה שזה עוזר להרגע, אבל לא להתרכז. לכן, כל עוד יש שיפור, הייתי מציעה להמשיך. ברגע שלא יעזור כבר, כדאי לחשוב על טיפול אחר.

תודה ../images/Emo45.gif

הילד עדיין לא אובחן כך שעוד לא ניסיתי ריטאלין, פרחי הבאך באמת עוזרים לו להרגע, אבל נראה לי שהוא גם עובד יפה יותר עם השיעורים והתרגילים.

regi n

New member
ניסינו פרחי באך אך ללא הצלחה

לפני האיבחון של בננו הבכור ניסינו פרחי באך ולא ראינו שיפור בהתנהגותו. גם על הבן הקטן זה לא עבד. יכול להיות שהילד שלך אינו ADHD והבעיה שונה ולכן יש אפקט לתמציות פרחי באך. מנסיון של חברים גם אצלם זה לא עבד על ילדיהם (ADHD עם קבלות). כמו שאמרו לך - לא מחליפים סוס מנצח. אז בהצלחה.

פרחיה2

New member
אני מטפלת בפרחי באך!

וכל ילדי טופלו בהם. ואכן, כשבוע לאחר שבני התחיל לקבל CLEMATIS של ד"ר באך, בתוספת HOLLY, ועוד כמה, התקשרה המורה ושאלה אם התחלנו טיפול בריטלין. היא היתה המומה! התחילה לפגוש את העניים שלו בכיתה, הוא השתתף קצת, והיה קצת יותר פעיל וקצת יותר מרוכז. כמו שכתבתי כאן בעבר, פרחי באך מטפלים בפן הרגשי נפשי, הבן שלי היה יותר שמח, יותר רגוע, פחות לחוץ מהסביבה, וזה השפיע כמובן. מצבו הנפשי השתפר, והריכוז שהופרע גם מהלחץ בכיתה, השתפר. אבל... זה לא החזיק לאורך זמן, באופן מהותי יש לו בעיה נאורולוגית של ריכוז. גם כשהיה קצת יותר מרוכז בכיתה, זה לא הועיל למחברות הריקות, זה לא הועיל כשהיה צריך לכתוב, לעשות שעורים, לקום בבוקר, לקום מהטלויזיה, ואפילו לשחק עם חברים. אני לא יודעת למה החלטתם להעביר אותו אבחון, את אומרת שאת לא שמה לב להבדל בינו לבין אחיו, זה קצת סותר, לא? אם הוא כמו כולם, למעט קשיים בהכנת שעורים, למה עליו לעבור אבחון נאורולוגי? אם באמת יש איתו קשיים, ואם הם באמת על רקע נאורולוגי ולא רגשי, אז עם הזמן תראו , לצערי, שפרחי באך עדינים מדי.

פרחיה2

New member
הכי חשוב! שכחתי..

חמש וחצי שנים, לאחר הסיפור עם פרחי באך שלא ממש עזרו, כמו שאמרתי, הסרתי את התנגדותי הנחרצת לריטלין. ביום שהוא התחיל לקבל ריטלין, חיינו השתנו מהקצה לקצה, לכל אורך היום, לכל אורך שנת הלימודים, וגם לעתיד! היום הוא תלמיד מצטיין, אם לא הטוב בכיתה!

TikvaBonneh

New member
האם כל הבעיה זו שיעורי הבית?

את צריכה לשאול את עצמך איך כל ההיבטים של ההתנהגות שלו ואיכות חייו: איך הוא מסתדר עם הילדים בכיתה מבחינה חברתית? איך היחסים עם האחים שלו? האם הוא מרגיש טוב עם עצמו?. אם את קוראת הרבה בפורום אז בוודאי קראת גם על תופעות הלואי, שהנפוצה בהן היא חוסר תאבון. אני לא הייתי נותנת ריטאלין לילד שלי רק כדי שיכין שיעורים.

bennirachel

New member
מהו טיפו הפלא

אנא ממך תמסרי את שם תמצית פרחי הבאך שבנך נוטל אולי זה יעזור גם לנו

פרחיה2

New member
בפרחי באך אי אפשר להקיש מילד אחד

לילד אחר. ההתאמה חיבת להעשות באופן אישי מול כל ילד. בעיקרון, התמצית שמטפלת בריכוז היא clematis , אבל היא לבד לא תעזור לכם, כי צריך עוד כמה איתה, וזה כבר קשור לאישיות של הילד. זאת ועוד, לא לוקחים את התמצית ככה סתם, יש צורך למהול אותה עם חומרים אחרים בדומה למה שעושים עם תרופות הומאופטיות. לכן, אני לא ממליצה ללכת לבית מרקחת ולקנות תמצית סתם. צריך מישהו שמבין בזה ומערבב, אחרי ששאל המון שאלות ואבחן את כל הקשיים, והאישיות היחודית של הילד.

למעלה