שלום רב לכולם!

שלום רב לכולם!

לפני כארבע שנים נפצעתי בתחרות ג'ודו מסוימת ברגלי, חבלה שגרמה לי נזק, וכעת אני פועל בנושא. עליי לברר פרטים בנוגע לחובתו של המדריך להחזיק ביטוח עבור תלמידיו, ברצוני כמו כן לקבל מידע לגבי ההוראות המפורשות לגבי תחרויות. לגבי התחרויות: נלחמתי עם נער גדול ממני בשלוש שנים, רק בגלל שמשקלי היה הכי מתאים למשקלו. (השוואה- נער בן 16 מולי- נער בן 13 דאז.) האם פעל המדריך נכון? מה היה עליו לעשות? האם ישנם חוקים מפורשים באמנויות הלחימה האוסרים על מה שעשה. כמו כן אבקש מידע או קישור בכל הנוגע לחוקי תחרויות. אני מודה לכם מאוד!

בודוקאן

New member
חוק וביטוח

לגבי ביטוח: למיטב ידיעתי, הביטוח היחיד שהמדריך חייב להחזיק זה הביטוח הנדרש על ידי חוק הספורט, והוא לא מכסה הרבה. הרבה פעמים מי שמחזיק את הביטוח זה לא המדריך עצמו אלא מי שמפעיל אותו. למשל, עיריה, אגודה וכו'. לא ידוע לי שיש חוק בקשר לאיך לנהל תחרות, ולפי דעתי אין. גם באליפות ישראל, מאפשרים לצעירים יותר להשתתף בקטגורית גיל בוגרת יותר, אם הם מדליסטים בקטגוריה שלהם. ז"א שזה לא אסור. ככלל, מאוד מאוד קשה לזכות בתביעה על פציעה בספורט. ראיתי פסק דין בנושא זה, וההתיחסות של בית המשפט היתה ברורה: מי שעוסק בספורט, קל וחומר באומנות לחימה, צריך לקחת בחשבון אפשרות של פציעה! ואני מוסיפה לזה: מי שבנוסף גם הולך להשתתף בתחרות, על אחת כמה וכמה שהוא צריך לקחת בחשבון שהוא עלול להיפצע. הדבר היחיד שיכול (לדעתי) לעמוד לצידך, זה אם למדריך לא היתה תעודת מדריך. אז הוא בבעיה.

ברגיל אני מסכים איתך לחלוטין

אלא שכאן מדובר על קטין. לא סתם החוק מבדיל בין קטין לבגיר - לקטין אין שיקול דעת ולא יכולה להיות אחריות מלאה על כל מעשיו. הוא היה בן 13 כשהלך להתחרות - עד כמה הוא יכל להיות מודע לתוצאות הבחירות שלו?

בודוקאן

New member
נכון, אבל...

בכל מה שקשור לקטינים, ממילא ההורים הם האחראיים. הם שולחים את הילד לחוג, הם יודעים שהוא משתתף בתחרות. כך שלא מדובר עליו, אלא על הוריו. בארץ מתקיימות המון תחרויות ג'ודו לילדים. תעשיה שלמה. רק אחת האגודות (הגדולה ביותר) עורכת כל שבועיים תחרות עם עשרות משתתפים (אם לא יותר, ואני חושבת שיותר). הילדים פשוט נרשמים לתחרות באותו בוקר. לא ראיתי אף פעם שמחתימים את ההורים על מסמך כלשהו. הם יודעים שהילד מתחרה.

תיקון

שלום ומזל טוב (אומנם מאוחר אבל פעם ) 1. ראשית לגבי הביטוח - הביטוח חייב להיות מצד כמה גורמים והוא חשוב יותר למדריך / מאמן מאשר לתלמיד באופן כללי במיוחד במקרה של פציעה . הביטוח יכלול ביטוח צד ג' , ביטוח רשלנות מקצועית וכו'... שוב יותר חשוב למאמן בעת תביעה . במקביל לביטוח המאמן יבצע כל גוף אחראי בצורה ישירה או עקיפה ביטוח לעצמו ( ואני מאמין גם חוזה שיסגור ויבטיח את ביטחונו הוא מצד כל תביעה שלא תהיה ) . 2. במקרה של תאונה / פציעה מכל סוג שהוא בכל מקרה יעדיף התובע לתבוע צד אחד או יותר כמובן ע"מ לזכות במקסימום האפשרויות וגם אז אין הדבר מונע ממנו לתבוע את הצד במידה והיתה רשלנות מקצועית אותה יצטרך להוכיח על כל סכום גם אם הסכום הנ"ל לא מכוסה בפוליסת הביטוח . 3.לגבי תקנון חוקת תחרויות בודאי שהדבר קיים ומעוגן בחוק , במיוחד בכל ארגון וגוף מסודר . מבין שאת מענף הגו'דו אז בענף הנ"ל בודאי יש חוקה שמסדירה את כל פרטי התחרות לגבי כל תחרות ותחרות באופן כללי ובאופן פרטני לגבי התחרות . במידה וישנם שינויים בתקנון על הדבר להיות מעוגן בפרוטוקול מסודר של הועדה המארגת שתסדיר את השינויים בחוקת הארגון . כנ"ל תקף הדבר לגבי : מיקום , משקלים , גילאים , מזרון או לא וכו'..... מקווה שעזרתי במעט כהן חיים התגוננות רחוב

בודוקאן

New member
אתה מדבר על הרצוי או המצוי?

אני מדברת על המצוי. מבחינת הרצוי, ודאי שרצוי שכל מאמן/מדריך/גוף יהיה מצויד בביטוח תאונות/רשלנות/צד ג'.... אבל בפועל, החיוב היחיד הוא הביטוח המצוין בחוק הספורט, ולרוב המדריכים זה מה יש אם בכלל. לגבי חוקת תחרויות בג'ודו, בין אם כתוב בין אם לא, דבר אחד הוא ברור: המדליסטים של ילדים ב' (גיל 12-14) רשאים (באליפות ישראל הרשמית!) להשתתף בתחרות גם בקטגוריה של נערים (גיל 14-16). וזה בדיוק המקרה, מבחינת הגילאים. ז"א שזה מותר.

חוק ספורט

ראשית , מדובר על חוק הספורט כאשר חוק הספורט באמת דורש את המינימום עבור "כיסוי התחת " כמו כל דבר בישראל . שנית , והדגשתי זאת לא אחת המדובר יותר בהבנה של המאמן / מדריך במצבו הוא . באם ל"ו הפציעה היא מעבר למה שמכסה חוק הביטוח ( כמדומני 7500 ש"ח ) אזי למאמן / מדריך בעיה רצינית ביותר במידה והנפגע יתבע על סכומי עתק בהתאם לפציעה וכבר היו דברים . שנית לגבי חוקת התחרויות , בד"כ החוקה בארץ בענפים התחרותיים מתבססת על חוקת התחרויות הבינלאומית כאשר תמיד נכנס הסעיף "בהתאם לחוקת ההתאחדות הישראלית .... " ובתוספת קטנה של : " ההתאחדות/ איגוד שומר לעצמו לשנות אי אילו מהסעיפים ... " . ובהתחשב בשני הסעיפים הנ"ל , ודאי שאפשרי שמתחרה בגילאי 12 - 14 יתחרה בגילאי 14 - 16 בהתאם לחוקה ולהסכמת ההורים בטופס הרישום לתחרויות . אגב בטופס הרישום מצהירים המאמנים / מדריכים וכמובן ההורים כי הם מודעים לרמת הסכנות בתחרויות מסוג זה ולכך שהם מכירים ומודעים לחוקה (אחד מתפקידי המאמן ליידע .... ) . בכל אופן , דבר המופנה למדריכים / מאמנים שביננו זיכרו שכל עוד אין שום בעיה / תקלה / פציעה וכו'... כמובן שאין שום צורך בכלום , הבעיה תתחיל כאשר ח"ו תצטרכו להפעיל את הביטוח או אז יתחילו הבעיות הקשות : 1. המדריך בעל תואר מספק ומוכר ? 2. האם רמת האימונים תואמת את רמת הספורטאי וכו'... ? 3. בתחרות - האם רמת המתחרה תואמת את רמת התחרות עצמה ? בקיצור זיכרו , שום חברת ביטוח בעולם לא רוצה לשלם ולו שקל אחד שחוק לאף אחד בטח לא אחרי שקיבלה ממנו מעט שקלים לטובתה היא . רק חומר למחשבה . לבסוף : מצוי ורצוי ידידתי הוא מעצם תפיסת ה"סמוך" לצערי !!!! אין מצוי ורצוי יש צריך וכך עלינו לחשוב ולפעול. כהן חיים התגוננות רחוב

בודוקאן

New member
רצוי ומצוי - שוב

איש אינו מתוכח איתך שצריך לעשות יותר מהמצוי, ושכל מאמן צריך לדאוג לביטוח מתאים שיכסה אותו היטב, ושהרמה תהיה תואמת הן באימונים והן בתחרות וכו' וכו'. כולם מסכימים עם זה. זה לא מה שהבחור שאל. הוא שאל מה הוא יכול לעשות בתנאים הנתונים, היום, במציאות. ועל כך הוא נענה. בפועל, היום, אין חתימת הורים על טופס ההרשמה לתחרות (בדקתי). המדריך/מאמן הוא הרושם (ראה אתר האיגוד הישראלי לג'ודו). ההורים חותמים רק על טופס הרישום לאיגוד. תגיד שזה לא מספיק, לא בסדר וכו'. הכל טוב ויפה, אבל זו המציאות, נכון להיום. אם למדריך לא היה כלל ביטוח, הוא בבעיה. אם לא היתה לו תעודת מדריך (לפחות), הוא בבעיה. אם היה לו הכל, צריך להוכיח רשלנות. וזה מאוד קשה.

שוב

הבנתי בדיוק מה הבחור שואל . התשובה היתה מעט רק מעט יותר מקיפה משאלתו . לגבי תגובתך : " אין חתימת הורים על טופס ההרשמה לתחרות (בדקתי). " יתכן ונכון אבל לא תקין , מבחינה חוקית קטין מחוייב באישור הורים , מעבר לכך יש הבדל בין טופס רישום מועדונים לתחרויות ובין אישור ההורים / ספורטאי לגבי השתתפותו . אפילו באם הדבר אינו נדרש ע"פ הקריטריונים בתקנון התחרות . ישנם חוקי מדינה ואלה קודמים לעניות דעתי לתקנון / חוקת התחרויות לפיכך אין המאמנים / מארגנים יוצאים מכלל אחריות במידה ואין אישור מבוגר לקטין . רק לשם המחשה , בבתי הספר כיום חל איסור מוחלט לבצע כל פעולה מחוץ למסגרת הרגילה ( שגם עליה חתמו ההורים בתחילת כל שנת לימודים ) ללא אישור וחתימת הורים כך נכון הדבר גם לגבי פעילויות בתחרויות וכו'... לתשומת ליבם של המאמנים / מדריכים . כהן חיים התגוננו תרחוב

gafni

New member
למה המתנת 4 שנים ?

עלולה להיות בעיה לקשר את הנזק לתחרות. מעבר לזאת העברת האחריות מנטלית היא גורם מעכב החלמה (דעה אישית שלי). ומעבר להכל התחושה האישית שלי מההודעה שלך (ואני לא מנסה לפגוע) היא -"חסר לי קצת כסף ואנשים אמרו שאני פרייר אם לא אתבע את המדריך ,עברו רק 4 שנים מתוך השבע המותרות אז למה לא" בגיל 13 הוריך בודאי צפו בתחרות - היכן היו כשעלית מול בן 16 ? (תברר אני בטוח שתוכל לתבוע גם אותם). אם בן ה 16 היה היחידי במשקל שלך ולא היית עולה מולו האם הנזק הנפשי בכך שלא התחרת לא היה עילה לתביעה ? בכל מקרה בהצלחה.

אפרופו 4 שנים

כיום עומד לצאת חוק תביעות חדש המאפשר לתבוע עד 3 שנים בהתאם לרמת הפציעה . החוק עדיין לא קיים אבל הוא עומד בפני קריאה שניה בכנסת כמדומני . כהן חיים התגוננות רחוב

תחרות -אחריות

עצתי - אם הנך נפגעתה זכותך לתבוע על פי הנחיות חוק הספורט: א. המאמן, מדריך או כל מי שארגן/לקח אותך לתחרות ב. מארגני התחרות ג. אלה שפרסמו את ההזמנה לתחרות ידוע לי לפחות על מקרה מענף האיגרוף שתבעו גם את הצוות השופטים בקרב והשופט הראשי של התחרות - במקרה של האיגרוף השופטים אינם פעלו על פי חוקת התחרות (בידי התובע היה סרט דיאו), השופטים חויבו ב25% מסכום התביע. לדעתי אין לך מה להפסיד, תבע את הנזקים שנגרמו לך ותראה מה דעת בית המשפט. כמובן רצוי מאד להתיעץ עם עו"ד מומחה לנזקי גוף. אגב לכלל החברים כאן שעוסקים בהדרכה - חוק הספורט קובע סכום מימנימום כחובה - אבל זה לא נוגע ולא צריך לעניין את התובע את נזקיו. מנסיוני הדל מאד (תודה לאל) בכל המקרים שנתבעו נזקי גוף, התובעים זכו במשפט בסכום צנוע יותר מאשר תביעתם המקורית.

גיא, קצת פרופורציה

אי אפשר לתבוע את כל העולם (מפרסמי ההזמנות, למשל) - אנחנו לא בארה"ב.

Funakoshi

New member
גיא קרב מגע צודק, במקרה זה

סלבו, גיא צודק, כי בחוק הספורט יש סעיף הקובע כי כל המארגן ומזמין להשתתף בתחרות, חייב בביטוח (המשעות - חל עליו אחריות לקורה באותו אירוע). אין הכוונה כמובן למדפיס ההודעה אלה למארגן ולמזמין.

למעלה