שלום רב לכולם

avinoni23

New member
שלום רב לכולם

אחרי בדיקות מעמיקות ומחקרים רבים הבנתי שהכי כדאי ללמוד מקצוע שאוהבים אני יודע שאם אני יאהב משהו אני יגיע לרמות הכי גבוהות !

אני לומד כרגע עיצוב שיער חצי שנה
וואלה מרגיש שכיף לי ויש ימים שאני מרגיש שאני מאוהב בתחום ויש ימים שאני מתחיל לערר אני כול פעם בוחן דברים בוחן בוחן (זה מגיע מפחד ) בקיצור יש לי לא מעט פחדים ... וגם דפוסי מחשבה מגבילים שאני עובד עליהם הרבה פעמים צצים לי מחשבים כמו אולי אני לא יאהב את התחום ... אולי אולי אולי.. בקיצור המון פחדים ודמיונות...
אבל ברור לי שמה שמונע הצלחה מבניי אדם זה רק הפחדים והדמיונות שיש לו בראש.

חשבתי ללמוד עוד תחום מסוים אבל פרקטי מעשי שיהיה לי גב ... חשוב לי שהתחום ייתן לי אפשרות לעבוד בו גם בתור שכיר וגם בתור עצמאי ... ואם אני עצמאי אז אני לא אצתרך איזה מעבדה או כול מיני בלאגנים שצריך להשקיע בהם הרבה כסף... וחשוב לי גם שאותו מקצוע יועיל לי בחיים מבחינה כללית גם אם אני לא יעסוק בתחום הזה ואני יעסוק רק בעיצוב שיער אז התחום יהיה שימושי לי בחיים אפילו מדיי פעם ...וחשוב לי מאוד שהתחום יהיה נפוץ!! חשמל זה תחום כבד מדיי אז לא כזה בא בחשבון ...
יש לכם איזה מקצוע שיוכל להיות תפור אליי?

תודה רבה...

יש למשל טכנאי מכונות כביסה שזה נשמע נחמד השאלה האם צריך מעבדה או משהו בסגנון איזה עוד מקצועות יש ?

YuvalGivon

New member
לא מספיק לאהוב את המקצוע

האם אתה חושב שמישהו כאן יכול לדעת מה תפור עליך ?
אתה היחדי בעולם שידע זאת.
יש שלושה דברים שחשובוים בבחירת מקצוע.
נטיית הלב
כשרון \ יכולות
תרומה לאחרים
נטיית הלב- לעסוק במשהו שאתה אוהב באופן כללי. מדבר אליך ואתה נהנה ממנו.
כשרון - משהו שמתאים ליכולות שלך ואתה עושה אותו טוב.
תרומה לאחרים - מה שנותן ערך לאחרים - הוא נדרש ויש לו ביקוש.
זה בגדול!
כדאי לעשות ברור עם עצמך
בהצלחה

avinoni23

New member
יובל

אני מרגיש שיש לי נטיה לכיוון עיצוב שיער אבל לא בלב שלם. גם בתחום יש דברים שאני קצת פחות מאמין בהם.
ויש כול מיני ספקות תמיד אני בודק וחוקר אולי יש עוד תחום שהוא יותר מיועד בשבילי?
אני מפחד לפספס תחום אחר שאולי הוא יותר מיועד בשבילי.
&nbsp
כשרון אני מרגיש שיש לי את זה .. אבל את התוצאה האמיתית אני ידע רק בעתיד
תרומה לאחרים אני מאמין שאם אני טוב אז זה יביא לי תרומה לאחרים
&nbsp
הבעיה אולי שקצת מציקה לי שאני פחות אוהב לעבוד קשה גופנית
העבודה עצמה היא לא הכי קלה שבעולם.
&nbsp
יש עוד תחום אחד שאני כבר טוב בו...
שזה מחשבים
ולפעמים קופצת לי מחשבה על ללמוד מחשבים+ אלקטרוניקה+סלולרי+מצלמות הבטחה ומיגון ..
&nbsp
בתחום הזה לא עובדים הרבה פיזי התחום הרבה יותר קל מבחינת עבודה..
העבודה לא משעממת היא נחמדה לגמריי
החיסרון? שבתחום הזה אני יהיה טוב בו רק אם אני יהיה איש מכירות טוב
אין פה כישרון אין פה יכולת עצמית (למרות שמכירות זה גם כישרון ולימדה)
ואי אפשר להתפתח יותר מדיי בתחום (אין לי עניין לפתוח כמה סנפים או מלא עובדים)
במחשבים למשל אני יוכל למכור מוצר ב200 שקל קצת יותר קצת פחות.
בעיצוב שיער אני מוכר את עצמי ככל שאני יותר טוב אני יוכל למכור ביותר.
משהו אמר לי שברגע שאני נכנס לעומק של תחום העיצוב שיער אז התחום מתחיל להיות ממש מרתק ומעניין וזה גם מה שמושך אותי...
הבנתי גם שמחשבים זה תחום מת.לא יודע אם זה נכון או לא
&nbsp
&nbsp
&nbsp

avinoni23

New member
עוד דבר קטן

מצד שני חשבתי ללמוד את העיצוב שיער(אני כרגע לומד)
ואחרי תקופה ללמוד את המחשבים ושאר הדברים
ואם הזמן לראות מה הכי מתאים בשבילי גגם אם אני יעסוק בעיצוב שיער בסוף אני מאמין שמה שלמדתי על מחשבים סלולרי וכול השאר אלו דברים שיוכלים לעויל לי בחיים
השאלה איך תחום המחשבים (ועוד שאר המקצועות שרשמתי)
האם זה תחום חזק או חלש ?

YuvalGivon

New member
ממה שידוע לי

ממה שידוע לי יש ביקוש גדול מאוד לטכנאי סלולר!
טכנאי מחשבים מקצוע די חלש .
חוצמזה מחשבים זה תחום רחב: תיקון מחשבים , רשתות מחשבים , אינטרנט וכד'.
&nbsp

avinoni23

New member
יובל

תודה רבה על התשובה..
אבל אני תאמת התכוונתי לשלב את כולם ...
סלולרי וגם אלקטרוניקה ומצלמות הבטחה..
&nbsp
מה אתה אומר על אלקטורניקה ומצלמות הבטחה ומיגון ידוע לך?
&nbsp
בסלולרי חייב מעבדה רצינית או שאפשר לתקן דרך החדר?
&nbsp

avinoni23

New member
היום אני רואה בחנויות מחשבים

מוכרים שם הכול..
גם סלולרי רמקולים טלווזיות הכול

האם להתמקד במקצוע אחד או לאסוף כמה שיותר הכשרות מקצועיות

שלום אבינוני 23,
מקווה שהתגובה שלי לא מאוחרת מדי, שכן רק היום נכנסתי לתפקידי כמנהלת הפורום.
ניכר מהדברים שלך שאתה מתייחס מאוד ברצינות לבחירת מקצוע, ואני מאוד מעריכה אותך על כך. זה מראה על גישה בוגרת ואחראית. ניכר גם שאתה מאוד מוצף ומכוון לכל הכיוונים בבת אחת, מתוך ניסיון לענות על כל הצרכים ולהכין רשת ביטחון לכל מצב. אני מבינה לגמרי את הצורך לא לשים את כל הביצים בסל אחד, אבל כרגע זה נשמע שכל זה בעיקר מבלבל אותך.
אני מציעה לך רגע לקחת אוויר. להתחבר שוב פעם למה שבאמת מעניין אותך. אם זה אכן עיצוב שיער, אין סיבה שלא תצליח בזה. זה מקצוע שמאפשר גם להיות שכיר וגם עצמאי כפי שהגדרת שחשוב לך. אתה צעיר מאוד. תן לעצמך את הזמן להתנסות במשהו שיש לך נטייה טבעית אליו ולהתמקצע בו. אתה יכול להגדיר לעצמך מראש שאחרי שנתיים במקצוע הזה אתה עוצר ובודק אופציות אחרות.
מעניין אותי לשמוע האם שאר האפשרויות שהזכרת באו ממך או מאנשים אחרים סביבך, ולמה אתה לא מרגיש בטוח ללכת כרגע רק על הבחירה הראשונית שלך.

דפנה

avinoni23

New member
שלום דפנה:)

תודה רבה על התשובה:)
תקשיבי הראש שלי קצת מסובך... כי אני תמיד מחפש להגיע למקסום החלטה הכי נכונה שאפשר... ולא לזרוק לפח זמן.
&nbsp
&nbsp
דבר ראשון חשוב לי מאוד מאוד הבחירת מקצוע כי זה אחד הדברים הכי חשובים שיעצבו לי את כול החיים!אני פשוט קורא המון ספרים וזו המסכנה הברורה שהגעתי אליה .
&nbsp
שמעתי איזה מאמן אחד שאמר שאם נשאל יותר מדיי שאלות על היעוד שלנו
אז בסוף לא נעסוק בו... צריך פשוט לזרום ...
הבעיה שהלחץ עוצר אותי.
&nbsp
עיצוב שיער זה מעניין כי אני מחפש מקצוע שצריך בו כישרון
אני יודע שאם יש מקצוע שאני יאהב אותו ושצריך בו כישרון אני יגיע לרמות הגבוהות ביותר .
&nbsp
למשל אחד הדברים שקצת הציקו לי שבתחום יש לא מעט כימיה ואני יותר מאמין בבריאות טבעית אבל גליתי שיש גם מוצרים טבעיים .. אז זה כבר לא מציק לי ...
למרות שבעבר הייתי ממש חולה על כול המוצרי טיפוח ושיער
&nbsp
אני לא כזה מבין באופנה אבל יש כול מיני סוגי תספורות גברים או תספורות נשים שאני לא כזה מתחבר למשל יש המון תספורות גברים עם כול מיני קשקושים שאני לא הכי מתחבר בעולם לאומת זה יש דברים שאני כן אוהב... יוכל להיות שבעתיד אני כן יאהב הכול לא יודע.... אותו דברים עם תספורות נשים ..... וזה קצת מוריד לי מהחיבור למקצוע
&nbsp
הבעיה שלי שאני מחפש שלמות...
תמיד עוברת לי בראש מחשבה שאולי יש משהו יותר טוב ... ואני חוקר וחוקר וחוקר ...
&nbsp
חשבתי ללמוד עוד מקצוע אבל בחוכמה... שגם אם אני לא יעסוק במקצוע הזה אז לפחות הידע יעזור לי באיזה שהוא אופן או שיהיה אפשר מדיי פעם לעבוד בו עצמאי......
ברגע שיש לי עוד מקצוע ביד אז אני יוכל אולי להיות יותר רגוע ואני יוכל להתקדם עם העיצוב שיער בכיף בלי לחץ .... אני בטוח ב100% שאני יעסוק בעיצוב שיער לפחות מהצד זה אני סגור .
&nbsp
היו הרבה ימים שהייתי ממש בהתלהבות קפוץ ומתלהב מהמקצוע ויש ימים שהייו לי מלא חששות מבחינת חיבור למקצוע
&nbsp
&nbsp
אנשים תמיד מלחצים אותי ללכת על המקצוע הבטוח
לגביי המקצועות שאמרתי יש אנשים שאמרו לי אולי ללמוד אותם כי הם נראים להם יותר בטוחים להצלחה ועיצוב שיער זה נראה קצת יותר גדול ...
אני תמיד שומע לעצות של אחרים אבל בסוף אני מחליט בעצמי ....
אני מעדיף תמיד להקשיב למי שיש פירות ולא לכול אחד שהוא חושב שהוא חכם ויש לו נסיון והוא לא הצליח למצוא את היעוד האמיתי שלו .
&nbsp
תחומים שאני ממש מתעניין בהם הם פסיכולוגיה/מוח/רפואה טבעית/פיזקה קוונטית(נראה לי ממש מעניין למרות שלא למדתי את זה אף פעם)/רטוריקה וכול מה שקשור לפסיכולוגיה ולהפתחות אישית אני ממש אוהב הכול .... אבל אני לא יודע עד כמה באמת אני יאהב לעסוק בהם ...
&nbsp
&nbsp
תודה רבה:)
&nbsp

אי אפשר ללכת לכל הכיוונים במקביל

ואו, אבינוני, אתה רץ מהר מדי ולכיוונים רבים מדי.
נשמע שהחיפוש שלך אחר שלמות בעניין המקצועי הוא נטייה יותר עמוקה שלך של חיפוש אחר שלמות בכל מקום. אז בוא אני אגלה לך סוד - אין מקצוע מושלם, כמו שאין זוגיות מושלמת. אתה חושב על פרטים קטנים שלא תמיד אפשר לשלוט בהם, כמו "תספורות של גברים שאתה לא אוהב". להיות ספר זה לתת שירות. לתת שירות זה להבין את הצורך של הלקוח ולנסות לספק אותו, כמובן מבלי לוותר על האמירה האישית שלך. אם אתה מזהה שיש לך בעיה עם זה - אולי המקצוע הזה לא מתאים לך.
אבל אם אתה כן מתחבר לזה - אני ממש ממליצה לך ללכת ללמוד עיצוב שיער ולהתחיל לעבוד בתחום להתנסות, תוך שאתה נותן לזה צ'אנס אמיתי. רק אחרי התנסות כזו תוכל להגיד אם זה מתאים לך או לא. ואם לא - לבחון אפשרויות אחרות.
לגבי אותם אנשים שמייעצים לך לגבי לימודים נוספים. אני ממש מציעה להיזהר מזה. נכון שקורס מחשבים, למשל, יכול לתת הרבה כלים לעתיד. אבל אם זה משהו שלא מדבר אליך או שאתה לא טוב בו - התעודה עצמה לא תעזור לך.
ציינת הרבה תחומים שמעניינים אותך, וזה נהדר. אבל לא כל תחום צריך להפוך למקצוע. יש דברים שיכולים להישאר כתחום עניין או תחביב.
בקיצור, במקרה שלך זה הזמן להתמקד ולנסות ליהנות ולבחון בצורה חיובית את הבחירה הנוכחית. ולהמשיך לעשות עבודה עם עצמך כדי להיות פחות מוצף בפרטים ובאינפורמציה.

כאן לכל שאלה,
דפנה

MissPegi

New member
לפחד זה טוב אבל...

שים לב שהפחד לא משתלט עליך ומונע ממך להגיע למקומות הכי גבוהים שאתה מייעד לעצמך. אם עיצוב שיער עושה לך את זה, חפש מקצועות חופפים או אולי כאלה שבאים מאותו עולם ויכולים לבטא את היצירתיות שלך כמו למשל עיצוב גרפי, עיצוב פנים, עיצוב תעשייתי. את כל אחד מהמקצועות האלה תוכל ללמוד בתקופה של שנה וחצי פלוס מינוס באחד מבתי הספר לעיצוב המוכרים כמו למשל בית הספר לעיצוב של קווים וכו' (מכירה מישהו שלמד שם ומיד לאחר מכן השתלב בתור מעצב גרפי באחד מהמשרדים הגדולים). באופן כללי, ממליצה לך לאמץ את ההמלצות שקיבלת וללכת אחרי הלב שלך ולבחור בתחום שיוכל להביא אותך לכדי הגשמה עצמית. בהצלחה!

MissPegi, כתב יפה

avinoni23

New member
תודה רבה על התשובה אני יסביר לכם עוד משהו

אני מסכים שהכי טוב להתמקד בתחום 1 ולעבוד בזה ולתת לזה צאנס...
אין לי ספק..
פשוט אמרתי שיש עוד תחום מסוים שהוא יהיה לי ממש נחמד
כמו התחום של הסלולרי מחשבים וכול השאר.. ההיתרון שלי שאני כבר מילדות מתעסק בדברים האלו במיוחד במחשבים...סלולרי בחחפיף...
&nbsp
אני אוהב את שתי התחומים ואמרתי אולי אני אלמד אותם יעבוד בהם ואז אני ירגיש באיזה מקום אני בבית באיזה מקום יותר נוח לי....
&nbsp
אני לא מתכוון לשלב ביחד אני רק מתכנן את העתיד... רק חושב על זה....
&nbsp
אני ממש אוהב את תחום השיווק מכירות ומחשבים סלולרי זה גם משתלב טוב
&nbsp
ואין לי ספק שאין שלמות אבל תמיד המוח שלי מחפש איפה יהיה הכי טוב הכי נוח
&nbsp
אמרתי לעצמי שגם אם אני יעסוק בתחום הסלולר מחשבים.. אז וואלה אני יוכל לפתוח מספרה קטנה בבית משהו נחמד ולעבוד בזה בתור תחביב כזה...
&nbsp
וגם יהיה לי גב משתי הכיוונים...
אני לא אלמד משהו שאני לא מתחבר לא מקשיב לאף חבר..
אושר תלוי באיך אני חיי את הרגע לא תלוי בכסף... ואם אני יעבוד בתחום שאני לא אוהב שום כסף לא יפצה....
&nbsp
אבל ברגע שאוהבים אז אוטומטי מרווחים יותר
&nbsp
עיצב פנים וכול השאר זה נחמד אבל זה כיוונים שונים לגמריי
עיצוב גרפי זה נחמד וחשבתי ללמוד את זה ויש לי ידע בסיסי העניין שאני מחפש תחום שיש לו ביקוש כמו לחם... ובעיצוב גרפי צריך לקנות פוטשופ מקורי שעולה לא מעט ואם אני יעסו רק מהצד אני לא בטוח כד כמה זה ישתלם... תאמת גם חשבתי על צילום אבל לא יודע וויתרתי....
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה