שלום רב לכולם...

uncle creepy

New member
שלום רב לכולם...

קודם כל היי לכולם - פעם ראשונה שלי כותב בפורום הזה.
הלאה... התחלתי לפני שבועיים אגרוף תאילנדי בצפון תל אביב - ואני ממש מבסוט - אוהב מאוד - בהקשר הזה יש לי שאלה - אני מניח שיש פה אנשים שמכירים את טוני ג'ה ואת הסרטים שלו - רציתי לדעת אם יש איך ללמוד את זה בארץ..... הבנתי שזה נקרא מואי טאי בוראן.... וזה בנוסף לארגוף תאילנדי שאני לומד, הסלטות והבעיטות המטורפות והמסובבות שרואים אותו עושה... תודה רבה לעונים :)

אני לא כל כך מבינה את מטרת השאלה.

נניח יגידו לך שיש במגדל העמק מישהו שמלמד מואי טאי בוראן. מה תעשה? תעזוב את הקבוצה שלך שאתה אוהב מאד ותיסע למגדל העמק ללמוד שם?
יש כל כך הרבה ללמוד באומנויות לחימה לפני שמגיעים לסלטות ולבעיטות המטורפות... תלמד קודם לעמוד נכון, לעשות צעדים נכון, ולעשות לואו קיק נכון, אחרי זה, אם תרגיש שחסר לך גם סלטות מטורפות, תחפש איך ללמוד סגנון ספציפי.
לדעתי.

samoyed

New member
מחשבתי הראשונה למקרא השאלה הייתה בדיוק מה

שכתבת: יסודות קודם, פרפראות אח"כ. אבל במחשבה שניה - הסלטות זה מה שמדליק אותו. לזה יש לו חשק וכנראה אנרגיה להשקיע. אז למרות שאת ואני אולי מסכימים לגבי חשיבותן - ספציפית לגביו זו דווקא נקודת התחלה טובה. שיתחיל בזה (אם הוא מוצא מורה מתאים) ואולי בדרך לסלטות יסתבר שכדי לבצע אותן צריך יסודות וכו'.. ואם יהיו רק סלטות וזה סבבה מבחינתו - מה רע? אין תחליף להתלהבות.
לגבי המיקום כמובן שאת צודקת.

מסכימה לגמרי, רק שהוא כתב שטוב לו איפה שהוא,

ושהוא אוהב והכול. במקרה כזה, אפשר לחכות עם הפרפראות

SaBaGMaN

New member
מואי טאי בוראן

זו הגרסה המוקדמת יותר למואי טאי שאתה רואה עכשיו. וכוללת גם שימוש בכלי נשק מסורתיים וכו'..לא חושב שמלמדים את זה בישראל.
במזרח ותאילנד עצמה אתה לא יהיה לך קל למצוא בית ספר שמלמד את זה באופן מסודר. למרות שחבר שהיה שם כן ראה במספר מקומות. אם תרצה אני אשאל אותו מיקום מדויק.
ולא הייתי מסתכל על סלטות ובעיטות מטורפות (במיוחד בסרט) כאינדיקציה למשהו. ומסכים עם העצה שקיבלתי , קודם כל תלמד את הבסיס , עמידה, באלאנס , קשר עין, תנועה נכונה וכו'..על זה תוכל לבנות מה שתרצה.
שיהיה בהצלחה.

saya2

New member
כלל אצבע- מה שאתה רואה בסרטים הוא חרטא.

טוני ג'ה עצמו גם כן לא מרשים במיוחד. אני לא חושב שיש מישהו שמלמד מואי בוראן בארץ, גם בתאילנד הוא לא נפוץ (ואני בספק אם מואי בוראן נראה כמו בסרט).

Tonjin

New member
לא יודע מה קנה המידה שלך,אבל טוני ג'ה בפירוש

מרשים באופן מיוחד,ולא רק אותי - אלא גם רבים וטובים שראו דבר אחד או שניים בחייהם...

לגבי 'כלל האצבע' שלך - נכון מבחינה לחימתית, אבל רבים וטובים (טוני ג'ה וג'אקי צ'אן בינהם, דוני יאנג וג'ט לי כנראה לא) אכן מבצעים פיזית ובעצמם את הפעלולים והאקרובטיקה שלהם..

לא הייתי מזלזל בהם וגם לא במי שמעוניין ללמוד את זה...

saya2

New member
פעלולים ואקרובטיקה הם לא אמנויות לחימה

ולא קשורים לנושא. אישית לא התרשמתי מטוני ג'ה.

Tonjin

New member
אף אחד לא אמר שזה אמנות לחימה...

אם כי זה מערך-תומך לא רע בכלל ובטח שלא מזיק... ( וזה גם מצריך יכולות גופניות שלא הייתי מזלזל בהן...)

וזה סבבה שלא התרשמת ממנו, אבל זה בטח ביחס למישהו/משהו אחר שעושה את זה יותר טוב? לא... ?

Tonjin

New member
אתה מודע להבדל שבין לא להתחבר לתחום מסויים

או לא להתלהב ממנו ובין לומר על מישהו שהוא מהטובים בעולם במה שהוא עושה ש"אישית הוא לא מרשים אותי", נכון...?

כי זה לא בדיוק אותו הדבר...

Tonjin

New member
שום דבר מיוחד - אולי רק

שאם לא התחברת למשהו, תגיד "לא התחברתי, לא מדבר אלי.." שזה לגיטימי והגיוני ומקובל

ושאם אתה אומר על משהו/מישהו "לא מרשים באופן מיוחד", שתעמוד מאחרי זה או שתהיה מסוגל להסביר את זה.. (שזה גם לגיטימי והגיוני)

זה הכל, לא שום דבר מעבר לזה...

Yin

New member
חפש קפוארה

זה יכול להיות תחליף לא רע מבחינה אקרובטית.

uncle creepy

New member
תודה רבה לעונים!

דבר ראשון תודה לעונים. לא הייתי מחובר כמה ימים והתפלאתי לראות כמה תגובות קיבלתי - מיותר לציין שבפורומים אחרים בתפוז לא פגשתי היענות כזו חיובית :) אז שוב, תודה רבה :)
הלאה - ברור לחלוטין שאני ארצה קודם כל לשלוט ביסודות של האגרוף התאילנדי - ואחזור ואדגיש שאני נהנה מאוד ממה שאני עושה ובמקום שבו אני נמצא :) לגבי קפוארה שהציעו לי פה - פחות התחברתי אבל תודה על ההצעה.
מבאס אותי שאין את הסגנון בארץ, מסיבות די שטחיות אני פשוט הייתי רוצה לדעת לזוז ככה :) זה פשוט מושך ונראה כיף. אבל בנתיים אני אמשיך בחיוך רחב את מה שאני לומד והעיקר איהנה ואשתפר :) שיהיה אחלה יום לכולם ושוב, ח"ח לפורום הזה!!

למעלה