שלום רב, יש לי שאלה

שלום רב, יש לי שאלה

רציתי לדעת האם גמגום אצל ילדים, כזה שנמשך בערך שנתיים, יכול לנבוע מטראומה של התעללות? מהם הסביות לגמגום שלא עובר כל כך מהר?

vicz

New member
החיפוש אחרי הסיבות

עד היום לא יודעות סיבות לגמגום יש השערות רבות: תורשה,טראומות,משהו פיזיאולוגי במוח אבל אף אחת מהן לא מוכחת התעללות היא בהחלט טראומה ולכן יכולה לגרום לגמגום אבל אין להסיק מכך שילד שמגמגם בהכרח עבר התעללות

shuky63

New member
לי יש תחושה שמסתמכת על נסיון ושמיעת

הרבה ספורים של אנשים מגמגמים (אבל לא על עובדות מדעיות),שבגיל רך לא צריך טראומה קשה כדי לגרום גמגום. מספיק דברים קטנים כמו ללכת לאיבוד לאמא ל5 דקות,אח קטן שנולד...כדי להתחיל גמגום אצל ילד שיש לו את הנטיה לכך. בגיל יותר מאוחר 10 ויותר כבר צריכה להיות טראומה רצינית. באיזה גיל הילד המדובר התחיל לגמגם?

אלי רן 22

New member
אני אפילו לא יודע למה אני מגמגם...

אני רק זוכר שבילדותי אבא שלי גמגם פה ושם ואולי חיקיתי אותו... (דפוס פסיכולוגי מוכר) מוזר

shuky63

New member
מה שאתה קורא לו דפוס פסיכולוגי מוכר

לא מוכר על ידי החוקרים בתחום. אני לא שמעתי על גמגום כתוצאה מחיקוי.אם זה היה כך אז לכל!! מגמגם היה צריך להיות ילדים מגמגמים ובפועל לרוב המגמגמים שאני מכיר אין ילדים מגמגמים. ההעברה אם ישנה היא כנראה תורשתית אבל דפוס ההעברה עדין לא ברור לגמרי כי עדין לא נמצא הגן האחראי לגמגום. ממשאלים שעשינו כאן בפורום ובמפגשי אמבי רובנו דוקא מגמגמים יחידים במשפחה אבל מצד שני קימים מקרים כמו שתוארו בסרט הדוקומנטרי של חגי ארד "גם וגם" משפחה בה אב ארבעה בנים ונכד מגמגמים. בקצור לדעתי:חיקוי

אלי רן 22

New member
אני אפילו לא יודע למה אני מגמגם...

אני רק זוכר שבילדותי אבא שלי גמגם פה ושם ואולי חיקיתי אותו... (דפוס פסיכולוגי מוכר) מוזר

לא עברתי טראומה שאני זוכר....

אבל בטוח היה משהו.... וזה מה שהשפיע עלי... פעם שמעתי שגימגום שנוצר מטראומה בילדות נעלם בבגרות... זה מוכח?

למעלה