שלום רב. יש לי שאלה.

• פותח הנושא Jo_
  • פורסם בתאריך

Jo_

New member
שלום רב. יש לי שאלה.

הייתי רוצה להתייעץ עם כל מי שחש שיש לו עצה טובה לתת לי. לעניות דעתי אני לאחרונה, אולי בשנה האחרונה אפילו, מתקשה ברגעים רבים מידי להתרכז במה שעיקרי וחשוב ומתמקדת, לדאבוני, בשולי והטפל. ברור לי שלכולם יש רגעים שכאלה, שאחריהם עיניהם נפקחות והם אינם מבינים כיצד קראו את הסיטואציה בצורה כה שגויה אך נדמה לי כי זה קורה לי יותר ממה שניתן לסבול. לעיתים קרובות מידי אני ממורמרת כלפי אנשים כשהם מאכזבים אותי אפילו על דברים קטנים וחסרי חשיבות גדולה במקום להתעלות על הדחף הרגעי הזה ולתת לדברים להסתדר מעליהם, כפי שהם תמיד מסתדרים עם האנשים איתם אני חיה, ולהרגיש ברת מזל שהם בחיי ולא מדוכאת ומקופחת שהם לא עשו כרצוני באותו הרגע. נדמה לי שכל מה שהקלדתי כאן עד כה לא יהיה ממש מובן למי שיקרא. מישהו הבין אותי? מישהו יודע אולי אם ייעוץ פסיכולוגי יוכל לסייע לי להתרכז בעיקר יותר מבטפל? אני לא מסוג האנשים הלוקחים את האהובים עליהם כמובן מאליו, לא יותר מאחרים. אני לא מהמפונקים שצריכים הכל כאן ועכשיו. ובכל זאת, אני מוצאת את עצמי קצרת סבלנות וכועסת כלפי האנשים שאני הכי אוהבת בחיי בגלל שטויות ולא מצליחה להתנער מכך. אשמח לשמוע דעתכם ועצתכם. חג עצמאות שמח, ג´ו.

גרא.

New member
יכולות להיות לפחות שלוש סבות לקשיי

רכוז,כפי שאת מתארת דווקא בעיקר,כשהטפל והשולי חוגגים..בתחום הפיזיולוגי, יכולה לבוא לידי ביטוי הפרעה נוירולוגית,שהיתה סמוייה,ומסבה כלשהיא,החלה לבוא לידי ביטוי דווקא עכשיו.לפעמים קשיי ראייה,כמו מיקוד ראייה לקוי, או קשיים אחרים,כמו שינויים בעדשה בעין,או מחלה כלשהיא,הפוגעים הדרגתית בכושר הריכוז.אבל ובעיקר,כדאי לחשוב בכיוון הפסיכולוגי..לעיתים קל יותר להתחמק מקשיים,מאחריות,מייסורי מצפון,וממה לא,על ידי הכחשת העיקר,והתמקדות בטפל ובשולי,שבסופו של דבר, לא מעלים,או לא מורידים דבר. ויש ועד כמה כיוונים אפשריים.אבל הכי טוב באמת,הוא להתייעץ,לפחות בשיחה חד פעמית עם פסיכולוג,יתכן גם שיהיה עלייך לעבור אבחון כלשהוא,שנראה אולי מיותר תחילה,אבל בטווח הארוך,הוא משתלם,כיוון שהוא יכול להשליך אור, ולהסביר לך,וכמובן למאבחן,מה מפריע לך,וכיצד אפשר להתמודד עם זה.

למעלה