שלום רב, יש לי שאלה

gorly00

New member
שלום רב, יש לי שאלה

לבן שלי בן ה- 5 יש בעיה בעיקר במוטוריקה הגסה ואף גם בעדינה , הוא עבר סדרת טיפולים אצל מרפה בעיסוק וכרגע הוא בהפסקה, נראה לי שיש לו גם בעיה תחושתית קלה שמתבטאת לעיתים בשמיעה , כשיש רעשים חזקים הוא סותם את האוזניים ונהיה לחוץ, אך זה לא תמיד אלא רק לעיתים. כיום הוא בגן חובה הוא מצייר יחסית יפה אך בצביעת ציורים יש לו בעיה הוא מצייר בתנועות חדות ויוצא מהקווים , כמו כן הוא כותב את האותיות בקוים לא ישרים, שאלתי היא האם יש לזה ריפוי ? האם באימונים חוזרים הוא יצליח לצבוע ולכתוב בצורה ישרה ורגילה? ומה הם כל סוגי הטיפולים האפשריים למצבים כאלו ומה הוכח כהכי עוזר? שמעתי שיש טיפול במים למוטוריקה , האם טיפול זה יעיל במצבו? הרבה תודות לכל מי שיוכל לענות על שאלותי ולעזור לי בידע תודה מראש אורלי.

נתת פרטים נורא טכניים

תוכלי לספר קצת על הילד עצמו ? האופי שלו, מה הוא אוהב, מה הוא שונא, מה מפחיד אותו, כאלה דברים.

gorly00

New member
למיכל בן טובים , שבת שלום ומבורך.

לשאלתך בקשר לאופיו של הילד, הוא ילד מאוד חברותי ושמח אוהב מאוד לשחק עם חברים, לא אלים בכלל, עקשן אך גם ותרן לחבריו , מתחבר בקלות ויש לו שני חברים טובים כבר שנתיים שהוא מסתדר איתם מצויין, הילד מאוד אוהב משחקי מחשב, לצפות בתוכניות בטלויזיה, במתקני שעשועים וכד" אוהב מאוד ים ובריכה לשמוע מוסיקה ולשיר שירים , הגננת אומרת שהוא מאוד חכם אך יש בעיה המוטוריקה וזה מתבטא בגן בצביעת דפי עבודה, בכתיבת האותיות , הוא כותב אך לעיתים הקוים מתפלקים לו ולא ישרים, וגם בצביעה הוא יוצא מהקוים לכן הוא שונא לעשות עבודות בגן , לא אוהב לצבוע בכלל, הקלינאית תקשורת אמרה שיש בעיה בשרירים הם חלשים וגם ברצועת הכתפיים ולכן קשה לו להחזיק היטב את הכלי כתיבה, הוא מתעייף מהר מהעבודות למרות שהוא די מנסה , שאלתי היא איזה ספורט הכי מתאים לו ? האם ספורט מים מתאים? לעיתים אני עושה לו מסז'ים באצבעות הידיים האם זה טוב לו , זה בכלל עוזר? כדאי להמשיך מסז'ים ואם כן איזה וכמה ? בקיצור מה אפשר לעשות על מנת להקל ולקדם את הילד הרבה תודה על התייחסותך ועזרתך. אורלי.

mishtal

New member
האם חל שיפור כלשהו בעקבות הטיפול?

ייתכן שהמרפאה בעיסוק המליצה על יציאה להפסקה לאחר שמיציתם את השלב הנוכחי בטיפול. פעמים רבות ישנו שיפור בעקבות סדרה של טיפולים אך עדיין נדרשת הבשלה נוירולוגית, בנוסף לתרגול ולאימון שמבצעים. לאחר הפסקה של כמה חודשים ניתן לעשות הערכה מחודשת ולהחליט על מטרות הטיפול הבאות. על פי רוב, במשך הזמן ישנה הטבה במצב כי מתחילה להיות בשלות של המערכות השונות. אם גם מיישמים הדרכה שניתנת לבית והילד משתף פעולה אז בהחלט ניתן לעשות הפסקות בין הטיפולים. אם קיים סירבול במוטוריקה גסה אז מומלץ לדעתי להשתלב בחוג התעמלות כדרך חיים לשנים הבאות.

gorly00

New member
בעקבות הטיפול של המרפאה בעיסוק

חל שיפור, ובאמת מיצינו את השלב הנוכחי כרגע אנחנו בהפסקה, שאלתי היא איך אני כאם יכולה לעזור לו להתקדם במוטוריקה? בעניין הכתיבה, הצביעה וכד' ושוב אני חוזרת על שאלתי מקודם , שמעתי שיש טיפול במים שעוזר במקרים של בעיות מוטוריקה רציתי לדעת על מה מדובר והאם זה עוזר ? ומה עוד יכות לעזור? תודה מראש על עזרתכם.

mishtal

New member
לגבי הטיפול במים- אני לא יודעת

בדיוק למה את מתכוונת. האם להידרותרפיה? אם יש כאן בנות שמבינות בזה יותר ממני- אני מציעה שהן תגבנה. לגבי פעילויות שאת יכולה לעשות בבית, אז הכי חשוב הוא להמשיך להתנסות במגוון פעילויות מוטוריות.(ציור, גזירה, הדבקה, פעילות במרחב.) אולי כדאי לך לקבוע פגישת הדרכה עם המרפאה בעיסוק שתוכל לתת המלצות ספציפיות מתוך הכרותה את בנך. (כי במקביל לעבודה על מיומנויות שונות כגון אלה שהזכרתי, ייתכן כי צריך לחזק מרכיבי תפקוד מסוימים כמו אחיזה עדינה, עבודה על ויסות כוח וכ'ו).

gorly00

New member
mishtal שלום ותודה

על עזרתך, את יכולה להסביר לי מה הכוונה לגבי אחיזה עדינה , עבודה על ויסות כוח? כרגע הילד כבר לא בטיפול , שאלתי היא איך אני כאם יכולה לעבוד איתו בבית על נושאים אלו ביום יום ? אם יש לך טיפ או שניים איך לעבוד איתו על ויסות כוח ואחיזה עדינה מכיוון שאני מרגישה שהוא זקוק לזה.

בקשר להידרוטרפיה?

יש מישהי שיודעת ויכולה לעזור ? האם זה מתאים לבן שלי לפי התיאור שתארתי לגבי בעיותיו המוטוריות? מה זה בדיוק הטיפול הזה? תודה מראש.

gorly00

New member
מצטערת , טעות בשם../images/Emo140.gif

כתבתי ממחשב אחר , ויצא שם של מישהי אחרת , על כל מקרה אותה שאלה רק בשם אחר. ( אותה גברת בשינוי אדרת)

gorly00

New member
למה אתם לא עוזרים? למה הפורום?

אף אחד לא נתן לי תשובה לשאלותי? שאלתי כמה שאלות הקשורום לריפוי ועיסוק , יש מישהו שמוכן להתייחס ספציפית לשאלותי?????????

Mנטה

New member
חשבת על האפשרות שאין פה אנשים

שמומחים להידרותרפיה ?

btia

New member
הידרוטרפיה?

האם יש מישהו בפורום שמומחה להידרוטרפיה? ואם לא אולי תוכלו להפנות אותי למקום מתאים? תודה.

למעלה