שלום רב. יש לי רעיון לאתר ייחודי

הגיגלס

New member
שלום רב. יש לי רעיון לאתר ייחודי

שאין כמוהו בכל העולם . זאת לאחר בדיקה מקיפה מאוד. יש לי תוכנית עיסקית ומצגת . אני רוצה כבר להתחיל לדבר עם משקיעים. האתר יכול בסופו של דבר להביא רווח עצום למשקיעיו. האתר מתעתד לעלות בארה"ב ו/או ישראל תחילה. ולאחר מכן עוד מדינות. שאלתי היא : האם ניתן לרשום רעיון לאתר כפטנט ? האם זה תופס בכל המדינות? כשאני נפגש עם משקיע? מה כדאי לי לעשות? להחתים אותו על הסכם סודיות? תודה

הגנת קניין רוחני

יתכן ואפשר להגן על רעיון טכנולוגי, אם ישנו, באתר המתוכנן. שיטה עסקית ניתנת להגנה בארה"ב. העצוב מוגן מכוח זכויות יוצרים. מכל מקום, הגנת הקניין הרוחני היא חלק מהותי של מיזם ותוכנית עסקית וצריך לטפל בו בקבלת יעוץ מקצועי ע"י מומחה בתחום האינטרנט. ההשקעה בתחום זה יכולה, כמו ההשקעה בשאר הפרויקט, להיות הדרגתית ולהתקדם עם הפרויקט כולו. אם ביכולתך, השקע סכום של כמה מאות דולרים בפגישה עם עו"פ ובבדיקה ראשונית. המידע שתשיג יתן לך יתרון משמעותי בפגישה עם משקיעים. משקיע שיתעניין ישקיע בעצמו, או ייעד חלק מהשקעתו, לבדיקה מקיפה יותר, בקשת פטנט וכד'. שאל את עוך הפטנטים על הסכם סודיות ומשקיעים אפשריים. בהצלחה.

הגיגלס

New member
תודה רבה. עוד משהו קטן...

יש לי מחר פגישה עם עורך פטנטים.. האם ברגע שאני נותן לו את האפשרות לבדוק האם קיים כבר פטנט כזה ( בתשלום כמובן) הוא יכול להוציא לי אישור זמני שהדבר נמצא בתהליך להוצאת פטנט ? פשוט יש לי כבר הצעות ממשקיעים שרוצים להפגש.. ובדיקת פטנט ואח"כ הפיכתו לפטנט יכולה לקחת שנים..

אין הגנה על רעיונות

שלום הגיגלס, אין הגנה על רעיונות. לעומת זאת, ניתן לקבל הגנה על המצאות העומדות בקריטריונים הנדרשים על מנת לקבל פטנט. על המצאה טכנולוגית או על שיטה לעשיית עסקים ניתן, כפי שענה לך אקווינקס, לקבל הגנה פטנטית. תוכל לקרוא על כך כאן. עורך פטנטים יכול להוציא לך אישור שהוא עובד על העניין, אולם לאישור אין שום משמעות והוא לא יספק לך שום הגנה משפטית או אחרת משום סוג שהוא. ההגנה המשפטית הניתנת ע"י דיני הפטנטים מחייבת הגשה, בחינה ורישום ע"י גופים ממשלתיים, על דבר עניין דומה תוכל לקרוא כאן. תהליך הגשת הבקשה לפטנט לא לוקח שנים וגם לא חודשים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה