שלום רב, התייעצות.

avinusha

New member
שלום רב, התייעצות.

שלום רב. אני ממש עכשיו אחרי שיעור נהיגה ה 22 שלי וקרה היום דבר לא נעים לקראת סוף השיעור, נכנסתי לכביש צר, נסעתי בנסיעה איטית ומולי הגיעה סופר לנסר במהירות ודפקה לי (למורה שלי) את המראה, הזכוכית עצמה נשברה אבל אין מכות פח או משהו. המורה אמר לי "חפיף, אל תתבאס, זה שטויות" אבל אני מרגיז ממש ממש ממש לא נעים עם זה ולא יודע מה לעשות. חשבתי לשלם לו את עלות הנזק של הזכוכית .. כמה צריך לעלות דבר כזה ? מדובר בסיטרואן קסרה הצורה החדשה שנת 2002. מה אתם הייתם עושים במקומי ? בתודה מראש, אבי.

HUhybrid

New member
זה לא היה בידיים שלך! ../images/Emo24.gif

מרגיז, אולי גם מבייש, כן - יכול להיות. ובכל זאת, אין לך כל סיבה לחוש כך. ראשית כל המקרה היה פתאומי ולא לגמרי בשליטתך: המכונית התפרצה פנימה ונסעה במהירתו מאוד גבוהה, מה לעשות. שנית, אתה לומד נהיגה, ולכן זה מובן שכמו כל אדם שלומד נהיגה- מהירתו התגובה שלו תלך ותשתפר ככל שינהג יותר. כך שגם אם במקרה עצמו לא הגבת מספיק בזמן כדי למנוע את ריסוקה של המראה האומללה, במידה והיה עוד מספיק זמן להתחמק, הרי שזה בכל זאת די מובן. ככלות הכל, אתה עדיין רק מתלמד, האחריות היא של מורה הנהיגה, ובכלל- גם לנהג מנוסה עם ותק של שנים רבתו זה היה יכול לקרות בגלל נהג אחר, שנסע בצורה לא זהירה. יום טוב, גיל.

avinusha

New member
../images/Emo5.gifתודה ..

אני מאוד מודה לך על העידוד .. זה גם מה שחברים שלי אמרו לי והתחושה שלי השתנה במקצת. אבל אני עדיין מרגיש לא נעים בנוגע למורה וחשבתי אולי לתת לו סכום כספי לתיקון המראה, מה אתה אומר ?

Ibiza1800

New member
קודם כל זאת לא אשמתך

אז תירגע, ותגיד לי מה קרה אחרי שההוא נכנס במראה, הוא עצר? הוא אמר משהו? אולי תבררו מי הוא ושהוא ישלם...ואם לא אז תציע למורה לשלם עבור הנזק ואם הוא יגיד שלא צריך אז לא צריך...

avinusha

New member
אוקיי אז ככה ..

הבן אדם שנכנס במראה מיד לאחר שעשה את הפאדיחה לקח רוורס ובא להגיד שהו מצטער וכו'.. הטענה שלו היית שלו זכות קדימה ולכן למורה שלי לא היה מה לעשות אלא להמשיך. בכל אופן אני אברר מה מחיר הזכוכית ואתן למורה שלי את הסכום הנ"ל .. תודה רבה לכם על התמיכה והעידוד. אבי.

gilka

New member
מה אתה דפוק?

בשיעורי נהיגה האחריות היא לגמרי על המורה. אם, לדןגמה, היית חו"ח דורס בן-אדם אז כל ההשלכות של זה היו נופלות כולן על המורה ולא עליך - כאילו הוא נהג באוטו ואתה בכלל לא היית שם. זה כל הרעיון של שיעור נהגיה, אתה רק *לומד* איך לנהוג אבל האחריות היא על המורה שלך. כמובן שזה ככה גם עם פנס. אם המורה שלך לא התערב (בדוושות, הגה או שניהם) אז יש לכך שתי אפשרויות: -הוא לא ידע שתתנגשו. מכיוון שזה התפקיד שלו זה אשמתו. -הוא לא שם לב למה שקרה בכלל. עוד יותר אשמתו. אין לך מה להרגיש אשם. אין עליך שום אחריות כל עוד אתה בשיעורי נהיגה.

Superdror

New member
קודם כל את המילה "דפוק"

תעיף מהכותרת שלך, היא מיותרת שם ולא תורמת. ועכשיו בגדול, נכון, אתה צודק, טעויות קורות והאחריות היא על המורה ולא על התלמיד, בשביל זה הוא מקבל כסף, בשביל לקחת אחריות ולדאוג למנוע טעויות כאלו. ולכותב ההודעה, עלות החלפת הזכוכית של המראה היא זניחה, מדובר בכ50 שקלים ברוב המכוניות, לא משהו רציני ולא משהו נוראי, זניח לחלוטין ואין סיבה שתשלם זאת. דרור, חברך הטוב.

avinusha

New member
קודם כל תודה לשניכם גילקה ודרור ..

אני מאוד שמח שאכן העיניין ממש לא קריטי ולא רציני, וכמו שרבים אחרים אמרו לי ואפילו אבא שלי .. מדובר אכן במכה ממש קטנה שקורה לעיתים קרובות להרבה אנשים ופשוט לשכוח ולהמשיך הלאה. אני שמח שזה אכן ככה, לומדים מטעויות .. גם כשהן של אחרים. דרור אוהב אותך, תמיד יש לך תשובות לעיניין ! ותודה גם לך גליקה. אבי.

gilka

New member
אתה יודע שלא רציתי לקרוא לך דפוק

זה ביטוי של פליאה

פרטנר

New member
כל הכבוד

על ההתחשבות , ועל הרצון הטוב. הלואי יהיו עוד רבים כמוך!!

למעלה