שלום רב, דר' אלקיים

tamara5

New member
שלום רב, דר' אלקיים

לא בטוחה שאת הכתובת, אבל מנסה.
לפני כ-4.5 חודשים ילדתי תאומות בניתוח קיסרי, לאחר הריון מורכב למדיי (סכרת תלויית אינסולין, לחץ דם גבוה, ושמירה בביה"ח החל משבוע 31 ועד שבוע 35, אז נותחתי בעקבות עליית לחץ דם). בשבועות האחרונים אני סובלת מכאבי שרירים קשים, וקשיוּת שרירים בעיקר ברגליים. ממש קשה לי לקום, וקשה לי ללכת, הרגליים פשוט כואבות לי (שרירי הרגליים). הכאב מתגבר או קיים בעיקר בשעות הערב. ולא קשור בשום מאמץ פיזי שביצעתי. פשוט כואב. לא ברור לי האם זוהי תופעת לוואי אופיינית לאחר הריון או שמדובר בתופעה חריגה הדורשת בדיקה. ה אשמח לשמוע חוות דעתך. אלו בדיקות עליי לבצע לבירור מצב זה, שנמשך כבר מעבר לזמן מקובל ? האם קיים, לדעתך, מחסור במרכיב כלשהו ? האם ייתכן וזוה מחלה כלשהי ? אנא, האירי את עיניי. תודה רבה.

כאבי שרירים אחרי לידה

כאבי שרירים כה קשים כפי שאת מתארת אותם אינם תופעה " רגילה" לאחר הריון- במיוחד אם הם נמשכים זמן כה רב - יש לפעמים תגובה לא תקינה של מערכת השלד לאחר הלידה שנוטה לעבור כעבור כמה חודשים אך רצוי גם לבדוק אפשרויות נוספות. ישנם סוגים שונים של דלקות מפרקים שעלולות להתפתח אחרי לידה. בכל מקרה, אני כן ממליצה שתפני לראומטולוג וכדאי לערוך בדיקות שונות בכיוון דלקות מפרקים שונות. תרגישי טוב !

tamara5

New member
../images/Emo51.gifדר' אלקיים, ועוד הבהרה ושאלה

האם תוכלי לפרט מעט לגבי דלקות המפרקים שנוטות להתפתח לאחר לידה ? עליי לציין כי על דעת עצמי, התחלתי ליטול כדורי מגנזיום (של סולגאר - "מגנזיום + B6"), וחלה הטבה בכאבי הגפיים. עוצמת הכאבים פחתה משמעותית
. הייתכן שלמגנזיום יש קשר לכך ?

למעלה