שלום, קצת שאלות

galahead

New member
שלום, קצת שאלות

אם ישנה אפשרות לענות לי על שאלות אלו, מה טוב. אם לא, אני מניח שאסתדר לבד... :) אז ככה: 1) אני טס לשבועיים ליפן (תחלית דצמבר), לאיזור קנסאי. אחרי כמה ימים שאעביר באוסקה ובקובה נשאר לי כשבוע פנוי. מה ההמלצה למסלול נחמד ? 2) האם יש למי מכם המלצות לגבי הוסטלים, בתי הארחה וכדומה (כלומר, חדר יחסית זול ללילה) ב- אוסקה, קובה, קיוטו, נארה ו... איפה שלא יהיה? 3) אותה שאלה כמו 2, רק בהתייחס למקומות אכילה מעניינים? תודה רבה מראש, גל

Noam Raby

New member
קצת תשובות

1) בעיקרון זה תלוי בהעדפות אישיות. http://www.japan-guide.com/ מקטלג אתרים לפי 3 רמות (שני עיגולים, עיגול אחד ובלי עיגול בכלל). האתרים מסודרים לפי אזורים וערים. 2) לגבי הוסטלים. לא משנה מה תבחר, עדיף ללכת על מקום שקרוב לתחנות ראשיות, ולא יותר מ 10 ד' הליכה, כי הליכה למרחק עם תיקים היא לא דבר נעים במיוחד עם הולכים לאיבוד. עדיף מקום שנותן מפת הגעה, ואולי גם מאפשר הזמנות דרך האינטרנט כדי למנוע אי נעימויות. כמו כן ישנם הוסטלים שחברים באיגוד ההוסטלים וכרטיס חברות (בתשלום חד פעמי) נותנת הנחה בהם - שווה בדיקה. 3) להסתובב ברחובות הצדדים יותר ולחפש משהו שעוד לא ניסית. גם ארוחה מהסופר (מחוממת במיקרו שיש בסופרים) בפארק יכולה להיות מהנה במיוחד.

galahead

New member
תודה רבה

האתר מעולה... עוד שאלה, אם אפשר: האם יש אפשרות להזמין מקום לינה דרך מרכזי המידע לתיירים ?

Noam Raby

New member
לא ניסיתי את זה, אבל זה לא נשמע

יותר מדי מופרך, כל עוד תמצא מקום שיוכל לתרגם לך מאנגלית ליפנית ולהפך.

passioneta

New member
מרכז התיירים של קיוטו נהדר

ויכול להיות שיוכלו להזמין לך מקום.

Nisenhouse

New member
נצל"ש - ריקשה

בכנס הוזכר מוצאה של המילה ריקשה מיפנית. מה הייתה המילה המקורית? מצאתי רק שי הRIKI פירושו כוח.

GnomeBubble

New member
JINRIKISHA

人力車 מרכבה (SHA) המונעת בכוח האדם (בד"כ JINRYOKU אבל במקרה הזה קוראים אותו דווקא JINRIKI). המרכבה-האנושית הזאת התחילה את דרכה ביפן. היפנים קיצרו, ככל הנראה, את השם מ-JINRIKISHA ל-RIKISHA. צריך לזכור שבהגיה יפנית ה-I בין ה-K ל-S יושמט, וזה יקרה בעצם בתור RIKSHA. בהגיה הזאת כנראה השם הופץ (ביחד עם המרכבה) להודו ומשם לשאר העולם.

Fantasy WRC

New member
להיסתובב ברחובות ולצלם

זה דבר הכי מדהים ומרגש שיכול להיות
אני הסתובתי המון, הורדתי בגלל הליכה 5 קילו ממשקלי (חבל!), אבל היה כל כך שווה שפשוט מדהים, חבל על זמן.. אנשים שונים, מכוניות צדהימות, עצים, ביתים וכל השטויות האלה
מומלץ בחום..

למעלה