שלום (קינאת אחים)

puchos24

New member
שלום (קינאת אחים)

יש לי ילד בן 3.5 וילדה בת שנה ו11 חודשים העניין הוא שכל הזמן הם רבים הילדה לוקחת לאח את הדברים ומקשקשת לו על הציורים שלו ואז הילד מתעצבן ומרביץ לה ויש בכי וצעקות בכל הבית!! כמובן שאני אומרת לו שאסור להרביץ ושזאת אחותו ולה אני אומרת לא להרוס לאחיה את הדברים אזז איך אני יכולה לפחית את המצבים של קינאה בין האחים??? הם גם נלחמים על היחס שלי כלפיהם על קבלת הצומי עם אני מחזיקה את הילד ומחבקת אותו ישר ניכנסת הילדה ודוחפת אותו הצידה וגם עם הילדה עלי אז הילד אומר לי:" אימא את לא אוהבת אותי " וכמובן שאני מתה על שנייהם הם הילדים שלי !!! איך אני יכולה לתת להם הרגשה שאני אוהבת את שנייהם???

עונה

זמן איכןת לכל אחד בנפרד. פעילויות משותפות של המשפחה כמה שפחות להתערב ולא לקחת צד במריבות. לפעמים אנחנו לא רואים את התמונה כולה ונוטים לקחת צד. לפני שבועיים הראו בסופר נני, קטע מדהים. המצלמה קלטה, את האחות שתמיד "בסדר" דורכת על אחיה הקטן בהתגרות ורצה למרפסת (את זה אף אחד לא ראה בבית) ואז אחיה רץ אחריה להחזיר לה והרביץ לה והאמא שלחה אותו לחדר כי הרביץ...רק אחרי שהראו לה , היא הבינה ששגתה...

שhira

New member
אוי זה מאוד נכון לא לקחת צד ולדעת שתמיד

יש דברים שאת לא רואה. אני מההתחלה הקפדתי שכאשר באים אלי בוכים הרביץ לקח אמר לי אני שואלת ואם מי את צרכה לדבר? אני לקחתי לך וכמובן אומרת שאסור ככה וככה אבל משתדלת לא להתערב ובאמת הקטע בנני היה מעולה מהבחינה של להמחיש לנו ואני לפעמים כשאחת בוכה שהרביצו לה והשניה טוענת שלא עשתה או שהראשונה חטפה לה אני אומרת שלא ראיתי מה היה אבל הן ואני יודעות שלהרביץ ולחטוף זו התנהגות מאוד לא יפה בטח שלא בין אחיות ומי שהתנהגה כך יודעת שהיא צרכה לבקש סליחה לפעמים זה עובד ואכן נשמעת סליחה וסולחה לפעמים כל אחת במבצרה של אני לא עשיתי או שהיא עשתה לי אבלך אני לא נכנסת לזה, את שלי אמרתי

שhira

New member
טוב לי יש תאומות ומלכתחילה אני מאוד

רגישה לכל נושא השוויון והאחים ולחלוק וכד'. אני מגיל מאוד צעיר הקפדתי כל הזמן לומר שצריך לחלוק וכשיש ריב על משהו להציע דרכי פתרון (תבקשי לשחק יחד, תציעי לה להחליףף, תחכי שהיא תסיים ואז תקחי) כמובן שהיום כבר בנות כמעט 3 הרבה פעמים עושות זאת מעצמן. כנ"ל לגבי אתן אחריות ולא מרביצים ובטח שלא לאחותך ואת יכולה לדבר ולהסביר במילים כשאת מרביצה לא נעים להיות לידך כשתבקשי במילים אולי היא תסכים ועוד ועוד אצלך המצב קצת אחר כי הם לא בני אותו גיל אבל מצד שני הבדל קטן והיא ,הגיעה" כשהוא עוד היה תינוקי אני ממליצה לך לנסות ולעשות יותר זמן איכות עם כל אחד ולנסות גם בבית, במיוחד אם אתרואה שהוא עובד על משהו שחשוב לו (ציור הדבקות פזל) לעניין אותה בחדר אחר כך שתהיה רחוקה מהמטרה וכמובן היא בגיל שהיא כבר יכולה ללמוד שאסור לקרוע / לקשקש שיש שלי ושלך ויש תור פשוט להקפיד ולחזור על הדברים בכל הזדמנות לא רק כשהיא עושה משהו אסור. אם הוא סיים לצייר ואת מתפעלת מהציור באותה נשימה להגיד ,כמה הציור יפה הצבע האדום ממש מוסיף כאן, אנחנו נשמור על הציור, לא מקשקשים על ציורים, כך שהדברים יגיעו אליה לא כשהיא כבר אחרי פעולה או מרגישה נזופה לגבי אמא את לא אוהבת אותי.. זמן איכות איתו לבד יעזור מאוד. וכמובן לחזור ולהדגיש שאת אוהבת אותו מאוד ואתה זוכר אתמול כשהלכת לישון ישבנו מחובקים? ואתה זוכר כשהיית תינוקי היית הרבה על הידים של אמא כלומר להזכיר ולהאיר לו את הרגעים היפים האוהבים והטובים שלכם ביחד

למעלה