שלום!צריכה עצות...

naturegirl2

New member
שלום!צריכה עצות...

שלום לכל חברי הפורום. אני בחורה בת 19 וחצי ויש לי המון מה להציע. הבעיה היא שאני מרגישה תקועה.לא מוצאת עבודה וגם כשאני מוצאת תמיד משו לא מסתדר... אני מיואשת והשהייה בבית גורמת לי לצאת מדעתי... אני לא ישנה בלילות מרוב מחשבות וזה סיפור של שנים..אבל עכשיו זה קשה יותר כי י בבטלה. ההורים כל הזמן בעבודה ואני בבית ואני משתגעת... אני מרגישה בזבוז וזו תחושה מאוד קשה... פונטנציאל שלא מוצא דרך להתבטא. אני מרגישה שונה מאנשים בגילי וזה מקשה עליי

Dalia Crown

New member
המון מה להציע לא בהכרח קשור למציאת עבודה

במקום עבודה נדרשים כישורים על מנת לבצע את התפקיד על הצד הטוב יותר. בוודאי תכונות אופי באות לידי ביטוי כמו למשל התמדה, דיוק, סבלנות ועוד ועוד אם התפקיד דורש אותן. עצתי לך לבדוק היכן את מרגישה תקועה. האם בחייך האישיים? מה בדיוק לא מסתדר כשאת מוצאת עבודה? מה משתבש שם? כדאי וניתן להפריד בין חיים אישיים למקום עבודה כך שתוכלי להנות משני העולמות במקביל.

isaacm

New member
שבת שלום לך, נערת הטבע ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה, מקווה שתמצאי גם כאן את מה שאת מחפשת. אשתף אותך, אנחנו לא כל כך יודעים אילו עצות לתת אחרי שקראנו מספר שורות. לדעתי זה יהיה במקרה הטוב לא הוגן ובמקרה הפחות טוב יוכל להזיק. מה שברור לי שהודעתך מאד מסקרנת אותי ואשתף אותך. ברשותך מספר נקודות מהודעתך - נראה מה עושים עם זה. יש לי המון מה להציע. יש אני מרגישה תקועה. הרגש לא מוצאת עבודה. אין כשאני מוצאת עבודה משהו לא מסתדר. חשש אני מיואשת. הרגש השהייה בבית גורמת לי לצאת מדעתי. הרגש אני לא ישנה בלילות (זה סיפור של שנים). אין אני לבד בבית ומשתגעת. הרגש אני מרגישה בזבוז (תחושה מאוד קשה). הרגש יש בי פוטנציאל שלא מוצא דרך להתבטא. הרגש אני מרגישה שונה מאנשים בגילי (וזה מקשה עלי). הרגש ההודעה שלך עשירה בנושאים שאולי תרצי לעבוד עליהם, כפי שבוודאי כבר שמת לב. 1. עניין הרגשות הקשים שאת מפתחת בתגובה למצבים בהם את נמצאת. הרגשות הם דבר שנמצא בשליטתך ואת יכולה לפעול כך שתרגישי פחות איום ותסכול. 2. את לא ישנה בלילות. זו יכולה להיות תופעה שדורשת התייחסות של רופא. תרשי לי להזמין אותך לפנות לרופא המשפחה ולבחון יחד איתו אילו אמצעים עומדים לרשותך להתמודדות עם העניין הזה. 3. ההרגשה שאת שונה מאנשים בגילך. גם ההרגשה וגם התגובה אפשר לעבוד עליהם. 4. יש לך המון מה להציע. מה דעתך? יש כאן משהו לעבוד עליו? 5. יש בך פוטנציאל שלא מוצא דרך להתבטא. מה דעתך? יש כאן משהו לעבוד עליו? יש עוד, לא התכוונתי להפציץ אותך, רק לתת לך תחושה שיש מוצא ברור. אני רוצה להזמין אותך לבחור כיוון עבודה ספציפי ולהמשיך לעבוד עליו. תוכלי לבחור אחת מהנקודות שהעליתי או כל נקודה אחרת שתבחרי. אמליץ לך את הנקודות האחרונות (4 ו - 5) שהעליתי, אבל כל דבר שתרצי לעבוד עליו יתקבל. שבת שלום איציק

naturegirl2

New member
תודה רבה

היתי בטיפול פסיכולוגי שהיתי בת 15 במשך שנתיים וזה לא עזר לי. כמו כן לפני שנה היתי באימון אישי ושם באמת עלו דברים. אצלי הרגש קשור להכל, הוא תמיד שם. אבל הבעיה שלי אני חושבת שזה מכאן הכל נובע זה הפסימיות. אני פסימית אני אומרת לעצמי למה לנסות גם ככה זה יהיה לא מוצלח..או...למה הכל קשה והכל בדרך עקלקלה ? מגיל 5 ההורים שלי היו עובדים מאוד קשה כדי שיהיה מה שיש לנו היום ברוך השם. כמו כן אני בת יחידה ככה שמגיל 5 עד עכשיו שאני בת 20 אני לבד המון .... יש לי עוד בעייה שאני נמצאת עם אנשים אני לא יודעת מי אמיתי ומי לא..אני מזהה אנשים ומזהה דברים אצלם שהם אפילו עצמם לא יודעים לגביהם אבל אני נאיבית..אני חשדנית ולכן עצורה רגשית . אולי אותם אנשים עושים לי דברים שלילייים בלי שאני יודעת בכלל... ואני מצדי כאילו ההתנהגות הזו לא מקובלת אז זה לא ראה לי בכלל שיש להם אינטרס לעשות ככה או אחרת. אני בנאדם מאוד טוטאלי והולכת עם המחשבות והדעות שלי עד הסוף מה שנראה בעיני אחרים כמשהו מוזר וכשאני איתם אני משחקת את המשחק שאני הכי חזקה והכי פתוחה והכי והכי אבל בפנים אני בנאדם סגור,ביישן ואני לא סומכת מספיק על עצמי תמיד יש משו שגורם לי לחשוב על מה דעתם של אחרים וכו. יש לי ככ הרבה מה לומר הכל מתבלבל לי

naturegirl2

New member
משו קטן

לגבי המשחק. התחלתי לשחק כי לפני זה הייתי "פריארית" תמיד נתתי תמיד הקשבתי תמיד סמכתי וקבלתי בדיוק ההפך. אבל לפעמים נראה לי שהדמות שאני משחקת נדבקת בי ומתבלבלת עם מי שאני...

isaacm

New member
אני מבין

ואת מעלה כאן עוד דברים שאפשר לעבוד עליהם. אבל אני מזמין אותך להרשות לעצמך לעצור לרגע, לקחת נשימה ולקבל החלטה. לא משנה לאן תרצי ללכת, ולא משנה לכמה מקומות תרצי ללכת, זה תמיד יתחיל בצעד אחד בכיוון אחד. יותר מזה אומר לך - בסיכומו של דבר חשובה העובדה שתקחי את הצעד, ופחות מכך חשוב הכיוון שתבחרי בו לקחת את הצעד. אז אזמין אותך, שוב, לבחור משהו מסויים שתרצי לעבוד עליו ולשפר אותו. שבת שלום איציק

bridges

New member
שלום וברוכה הבא לפורום שלנו

יש לי תרגיל קטן עבורך שאני מקווה שתעשי אותו. אני מזמין אותך לקחת פנקס קטן ולרשום בו כל יום דבר אחד שאת מודה עליו לאלוהים. זה יכול להיות דבר קטן כמו ארוחה נפלאה שאכלת באותו היום וזה יכול להיות דבר גדול כמו ההורים שאלוהים נתן לך (שלפי מה שכתבת הם הורים תומכים). אנחנו נמצאים כאן כדי לשמוע מה כתבת. דבר נוסף, אני מצטרף לאיציק בהזמנה להתמקד בשאלה אחת אבל גם מכיוון אחר. תקחי תחום אחד בחיים שלך (כמו עבודה או זוגיות) שעליו את רוצה לעבוד. אני מזמין אותך להתחיל לדמיין מה יהיה בתחום הזה אם תפתרי את הבעיות שלך. בהצלחה, רונן

shoom12

New member
איזה כיף לך

היי, את בדיוק בגיל שאת צריכה ונדרשת להמציא את עצמך. אני בטוח שיש לך הרבה מה להציע כמו שאת כותבת, עכשיו את צריכה לבחור למי להציע את זה, איך, כמה ומתי. אני מציע לך לנסות ולהסתכל רחוק.. תנסי לדמיין את עצמך עוד 20 שנה (לא עוד 5..) .. איך את נראית? איפה את עובדת? איך נראה המשרד שלך? את עובדת במקצוע מסויים? יש לך משפחה? איזה משפחה? אולי זה יעזור לך קצת להבין באיזה דרך את רוצה לבחור כדי ללכת קדימה. בהצלחה.. יוסי

tipuly

New member
להסתכל על הטוב

הי הסתכלתי על מה שכתבת והרגשתי המון שמחה מזה שמשפט הפתיחה שלך היה " אני בחורה בת 19 וחצי ויש לי המון מה להציע". במשפט הזה יש הרבה כח, יש בו ממש קביעה חד משמעית של מישהי שיודעת את זה על בטוח שיש לה המון מה להציע. המשפט שלך מעורר סקרנות וציפיה. הוא צעיר, רענן, מחובר למשהו גדול ורחב ויש בו כוחות גלי לנו את כוחותייך אני רוצה לבקש ממך לאמן שריר אחר היום , שריר שבו אין דבירו שלילי אלא רק דיבור על עוצמות וכוחות. זה שריר שצובע את עולם בורוד ולפעמים אנחנו חוששים להיות כל כך חיוביים מפחד שלא נהיה מציאותיים ונשכח את הצרות. ובכל זאת, נסי לדמיין שאת בארץ שבה אי אפשר להגיד "אבל". אילו היית בארץ שבה כל ה"אבלים" משתתקים והמשפט היה מתחיל: אני בת 19 וחצי ויש לי המון להציע." ואז היה בא משפט שמסביר את המשפט הקודם ומפרט את כל מה שיש לך להציע. או משפט שמספר מי כבר זכה במה שיש לך להציע ובאיך שהוא הודה לך על כך- מה היה כתוב שם? מאד מסקרן ומעניין - ואולי אחר כך אפשר גם לראות איזה כוחות מדהימים שלך יכולים לעזור בהתמודדות עם המטרות שאת מציבה לעצמך. שבוע טוב

naturegirl2

New member
תודה לכולכם!

מה שני הכי רוצה זה להתפתח מבחינת תעסוקה,ולמצוא ביטוי לעצמי.... באימון האישי שהיתי בו בשנה שעברה ביקשה ממני המאמנת לכתוב את הנכסים שלי כאדם כי באתי ממקום של חוסר הערכה עצמית. זה משו שמאוד קשה לי כי אני יודעת מה הערך שלי אבל לפעמים משום מקום,נוחת עליי חוסר בטחון וזה מפריע לי לתפקד. כמו שאמרתי,יש לי אופי עדין אני לפעמים לא סומכת על עצמי והסביבה משפיעה עלי ואני לא יודעת אם לטוב או לרע אני צריכה פשוט ללמוד להתמק בעצמי כי אני מוותרת על עצמי בשביל לתת לאחרים,אני לא מכירה משהו אחר. יש לי נטייה של להתחיל ולא לסיים דברים אני חושבת שזה נובע מהפסימיות... אז איך בונים אופי של לוחם ?!!

להתפתח מבחינת תעסוקה ולמצוא ביטוי לעצמי

משפט המורכב משני נושאים שלפעמים הם חופפים ולפעמים לא, היי ילדת טבע! גם אני קראתי את הודעתך וזה עשה לי תחושת רעננות מסויימת להיות שוב במקום הזה של גיל 19 ובתחילת הדרך בחיים העצמאיים, הבוגרים! אז בואי נפרק את המשפט הזה לשניים: להתפתח מבחינת תעסוקה - מה זה בדיוק אומר לגבייך? האם זה אומר למצוא עבודה באופן כללי? עבודה שתצליחי להתמיד בה? עבודה שתשלם שכר מסויים? שתהיה בשעות מסויימות? שתהיה בעלת אופי מסויים? שיעסקו בה בתחום מסויים? תנסי לחשוב על שאלות אלו ולהכין לך רשימה - איך העבודה הזו באמת נראית בעיניך.... למצוא ביטוי לעצמי - מה זה אומר מבחינת הרגשות שלך? איך תדעי שאת שם? איך זה נראה ביוםיום שלך? האם זה קשור רק לתעסוקה? אולי זה קשור לתחומים אחרים בחייך? אם כן מה משקל הביטוי בתעסוקה שאת מחפשת? על ידי מחשבה בכיוונים מעשיים כאלו- תוכלי להגדיר טוב יותר מה את בעצם מחפשת ומשם תוכלךי להתחיל לקחת צעדים לקראת מימוש. בהצלחה!

shoom12

New member
מיהו הלוחם האידיאלי?

היי, אני מניח שאת אומרת לעצמך "לוחם" יש לך מישהו בראש שהוא כזה. מה מאפיין אותו? מה מהדברים שאת חושבת שיש לו, את צריכה לאמץ?

naturegirl2

New member
לוחם

מבחנתי,מי שמודע למשקעי העבר כיצד השפיעו על העתיד ולזכור שהעבר עבר ולשים את זה מאחורה ולא לתת לזה קרדיט לאישיות שלו כיום. אדם שסומך על עצמו ועושה הכל על מנת להשיג את מטרתו בלי לייחס חשיבות רבה מדי למה שאומרים אנשים. לא לתת להם לערער אותו..

shoom12

New member
מה מהדברים האלה יש לך כבר?

אפילו אם זה רק ברמה בסיסית?

tipuly

New member
גלי לנו את כוחותיך

הי שוב איך את רוצה לבטא את עצמך בתעסוקה? כשתבטאי את עצמך ואת כל מה שיש לך להציע- איך זה יראה? אני רוצה להציע לך לרגע לעזוב את מה שלא עובד ולדבר על מה שיכול לעבוד טוב ההשפעה של זה על מצב הרוח והאמונה העצמית היא פשוט - לא תאמן! מחכים לשמוע ממך קודם כל מה טוב בך ועם השאר נתמודד אחר כך אפרת

liatkz

New member
חיזוק העצמי

שלום לך יקרה, קראתי את כל מה שכתבת ובזהירות הייתי אומרת שהכל עניין של גבולות, איפה את מתחילה ונגמרת. הייתי מציעה לך לחזק את הבטחון העצמי שלך, את המהות הפנימית שלך, להתאמן על שימת גבולות לעצמך ולאחרים. למצוא מה את אוהבת לעשות, מה ממריץ אותך. ואז לעסוק בתחום או להתנדב בו, וגם ליצור פעילות יזומה. מעבר לזה יש גם עניין האחריות האישית, את אחראית לאושר שלך, לא ההורים או מקום העבודה או החברים. תתחילי למצוא מה משמח אותך. בהצלחה.

למעלה