שלום! צריכה עזרה!

shaniky

New member
שלום! צריכה עזרה!

שמי שני ואני צריכה עזרה בנוגע למסגרות חינוכיות אלטרנטיביות. הבעיה לא קשורה ממש לנושא הפורום אבל חשבתי אם אתם עוסקים בחינוך אולי אתם מכירים קצת מסגרות לימודיות. אני לומדת בבית הספר כדורי בגליל התחתון. אני תלמידה מאוד טובה ואין לי בעיות לימודיות הבעיה היא שאני לא מרוצה מהדרך בה לומדים בבתי הספר הרגילים. אני מרגישה שאנחנו לומדים ומתעסקים רק בחומר לבגרויות ולא באמת בנושא עצמו - בהיסטוריה לא לומדים היסטוריה לומדים לשנן לבגרות, בספרות א לומדים לקרוא ולהבין יצירה לומדים סיכום שאותו צריך לשנן ולהקיא. מלבד זאת אני מרגישה שזה בזבוז זמן. כלומר, אם ממילא אני לא באמת לומדת למה להשקיע כלכך הרבה זמן ומאמץ וללמוד כל השנה היסטוריה כשאני יכולה חודש לפני הבגרות לשנן סיכומים ולעבור אפילו בציון טוב. יש חובה בהגעה לשיעורים והדבר גם משפיע על הציון כך שאני לא יכולה לנצל את הזמן כפי שאני רוצה. הייתי שמחה לדעת אם אתם מכירים כל מיני מסגרות לימודיות שונות גם בתי ספר אקסטרנים (אבל זה פחות מה שאני מחפשת) באיזור הצפון (איזור הקריות גם אפשרי). אני לא יודעת איפה אני יכולה למצוא מסגרות אחרות. תודה רבה~! שני. אה לא הזכרתי את זה - אני מסיימת כיתה י'.. לא כזה חשוב:)

פלגיה

New member
מסגרות אקסטרניות

משקיעות הרבה הרבה יותר בהכנה לבגרות ואין להן (בגדול) טיפה של "מסביב". אחים שלי שהיו במצבך עשו בגרות אקסטרנית בלי בית ספר אקסטרני (אחרי כיתה י' זה אפשרי) ובשאר הזמן למדו באופן עצמאי מה שעניין אותם. בעידן האינטרנט זה בהחלט אפשרי. הבעיה היא שצריך המון בגרות (אמיתית, לט הבחינה) כדי באמת לשבת וללמוד ללא מסגרת, ושאין מסגרת חברתית.

shaniky

New member
העניין הוא שאני מחפשת מסגרת שתעשיר אותי

ובמגביל אוכל לגשת לבגרויות. בגרות אקסטרנית זו האפשרות שאני פחות מעדיפה. חוצמזה שיש את הבעיה שאין תעודת 12 שנות לימוד שזה עשוי להיות בעייתי לפעמים....... אני רוצה ללמוד היסטוריה לדוגמא ולגשת לבגרות. אני פשוט רוצה ששיעורי היסטוריה יראו מעט אחרת שאני בא מ ת אלמד.......

ימימה

New member
אולי זה יעניין אותך

לא בטוחה איזה גילאים יש להם כיום, נדמה לי שכל הגילים, שווה לברר: מיתר

דבורי

New member
אפשר ללמוד באוניברסיטה במקביל

אם יש שלוחה של אחת האוניברסיטאות בסביבתך אולי יאשרו לך להיכנס לשיעורים שם. ואם לא - אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

אור2221

New member
כשיש תעודת בגרות מלאה אין שום חשיבות

להשלמת 12 שנות לימוד. והייתי מציעה לך לעשות קורסים באוניברסיטה הפתוחה, שם תוכלי לקבל את ההעשרה אותה את מחפשת.

פלגיה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כלומר - על שני הדברים

א. אין שום בעיה בזה שאין 12 שנות לימוד

תעודת 12 שנות לימוד זה רק למי שלא מסיים בגרות מלאה (בשביל שבכ"ז יהיה לו משהו). אם את רוצה ללמוד דברים שמעניינים אותך, למה לא פשוט ללמוד אותם עצמאית? או לחילופין, למה לא לקחת קורסים באוניברסיטה הפתוחה?

מה את אומרת על קורסים באו"פ באמת?

(את זה את יכולה לעשות במקביל לבי"ס, בלי בי"ס ובמקביל לבגרויות, או בלי בי"ס וגם בלי בגרויות - כמוני)

למעלה