שלום! צריכה עזרה..

שלום! צריכה עזרה..

אני צריכה לעשות עבודה די גדולה,משהו בסגנון של אוניברסיטה על ההיסטוריה היהודית [תחליף לבגרות בהיסטורי :\] החלטתי שהנושא שלי יהיה יהודי יפן בזמן השואה..וקצת על התקופה שלפני ואחרי מישהו יודע היכן אני יכולה להשיג חומר אם זה ספרים או אתרי אינטרנט כל דבר! זה ממש ממש ממש יעזור
הא, ועוד משהו.. אני קצת מתקשה למצוא שאלת חקר.. אני אשמח אם מישהו יעזור לי! אריגאטו גוזיימס ^_^

לא ידוע לי על קהילה יהודית ביפן אבל

אם תעשי חיפוש על סמפו סוגיהרה SEMPO SUGIHARA תוכלי למצוא פרטים על קהילה יהודית זמנית שהתקימה ביפן בזמן מלחה"ע השניה. סוגיהרה היה קונסול יפן בקובנה וסיפק אשרות כניסה ליהודים שברחו מפולין ליפן כארץ מעבר ובכך איפשר להם להנצל. לדעתי קבוצת היהודים הזאת חיה ביפן תקופה מסוימת לפני שהמשיכו הלאה (נדמה לי שלארה"ב אבל אני לא בטוחה). נכתב עליו הרבה חומר אני בטוחה שאפשר יהיה למצוא.

GnomeBubble

New member
הייתה קהילה יהודית ביפן

בקובה, ולפני כן בנאגאסקי. לומר שזאת היתה קהילה גדולה? לא, אני חושב שהם לא היו יותר מאלף איש. אבל היו יהודים ביפן. בכל מקרה, זאת לא היתה קהילה שהתקיימה לאורך זמן (עד כמה שאני יודע, היא התפתחה בראשית המאה העשרים והתפנתה לקראת מלחמה"ע השנייה), והם מן הסתם לא קהילה עתיקה כמו היהודים הסינים בקאיפנג בסין או בקוצ'ין בהודו.

עדיין נשארו יהודים..

בטוקיו ובקובה.. סה"כ 300 יהודים מועט מאד אבל זה לא אומר שלא קיים בכלל כשחיפשתי חומר ראיתי ששלחו ניצולי שואה לגטו בשנגחאי ומשום מה קישרו את זה ליפן.. הם כבשו את סין באותו זמן או משו? רציתי בהתחלה לעשות על יהודי סין אבל ראיתי שבאותו זמן שנגחאי הייתה קשורה ליפן ממ יש מספיק חומר על יהודי יפן בזמן השואה לעבודה גדולה או פשוט לרדת מזה? :\

Mei11

New member
קצת סדר...

שנגחאי נכבשה ע"י היפנים ב-1937. גרמניה, קצת לפני שהתחילה בהשמדה של יהודים, עודדה אותם לעזוב את גרמניה, לכן יהודים רבים ניסו בכל כוחם להשיג ויזות כדי לצאת ממנה. מדינות מסודרות כמו ארה"ב לא נתנו ויזות בקלות, ולעומת זאת בואקום שנוצר בשנגחאי - כלומר לא היה ברור למי יש שם סמכות לבדוק את הנכנסים - היה קל למדי להגיע, רק צריך כרטיס לאוניה. לכן הגיעו לשם הרבה יהודים גרמנים שאליהם הצטרפו מאוחר יותר גם יהודים ממזרח אירופה ומרוסיה, שחיו שם בקשיים רבים, אבל עדיפים בהרבה על אירופה, עד שיפן הובסה ב-1945. ליפן, למרות שהיתה בת ברית של גרמניה הנאצית במלחמה, לא היה שום עניין לפגוע ביהודים שהגיעו לסין. היהודים שנמצאים כיום ביפן הם אנשי עסקים או כאלה שהגיעו לשם מסיבות שונות ומשונות, ולא מדובר על קהילה מבוססת כמו במדינות אחרות, נגיד ארה"ב, צרפת וכד', ולכן זה קצת קשה לדבר על קהילה יהודית ביפן. יש כאן המון דברים מעניינים שאפשר לכתוב עליהם הרבה מאד עבודות, אבל נראה לי שכדאי שתקראי קצת חומר רקע לפני זה. בהצלחה!

ממש תודה :]]

את יודעת אולי איפה אני יכולה להשיג על זה חומר? באינטרנט אני מוצאת רק תיאור כללי..

neko

New member
זכור לי שיש מאמר מעמיק

על SUGIHARA בוויקיפדיה, נסי לשאוב ממנו חומר.

GnomeBubble

New member
ניסית את האנציקלופדיה העברית?

הם בדרך כלל טובים בדברים האלה (לתקוע סעיך "היהודים ב..." עבור כל מדינה, ולפרט במידה רבה), למרות שהיא לא מעודכנת (ובשביל התקופות שאנחנו מדברים עליהם זה לא באמת משנה) והשפה קצת לא נוחה.

GnomeBubble

New member
למרות שבסין

היתה קהילה יהודית עתיקה בקאיפנג ועוד קהילה די מבוססת בחארבין (עד כמה שאני יודע הם הגיעו לשם כשחארבין עוד היתה בשליטת רוסיה). חארבין עצמה נכבשה/עברה לשלטון יפני ע"י יפן לפני שארית סין (למעט אולי צ'ינגדאו, וגם טאיוואן למי שמחשיב אותה כחלק מסין) ואיתה גם קהילת היהודים שם (או שהם נמלטו?). בכל מקרה, מדובר כאן בנושא גדול מדי לעבודה אחת לדעתי. יותר טוב, לדעתי, להתמקד באחד משלושת הנושאים הללו: 1. יהודי יפן (החל מההפתחות למערב תקופת מייג'י, הצלת היהודים בימי מלחמת העולם השנייה ועד אנשי העסקים כיום). 2. יהודי סין (הקהילות העתיקות, הפליטים בימי מלחמת העולם השנייה, ושוב אפשר גם את אנשי העסקים כיום). 3. היהודים במזרח הרחוק בסוף שנות השלושים וימי מלחמת העולם השנייה.

Manty

New member
Actually

The JCC today in Tokyo has more than 4000 registered members and from what I have heard (no personal experience), is very stable, active and central to the Jewish community here.​

lily kane

New member
ישנו סרט

המתאר הישרדות של קבוצת אנשים אשר היו כלואים בגטו היפני היפנים בעיקרון ראו במאבקם כמבאק נגד האמרקאים והם כלאו את כל האירופאים ולא רק את היהודים חלק מן הנערות גם שעבדו בתור גישות... זה באמת סרט מעולה אני ינסה להזכר מאוחר יותר בשם שלו בהצלחה במחקר!

ממ "גטו שנחאי" אני חושבת..

הבעיה שלי היא השאלת חקר :\\ חשבתי בכלל לעשות על הקשר בין היפנים ליהודים שהרבה טוענים שהם צאצאים של שבט זבולון או להתמקד על תקופת השואה אבל אני לא יודעת איזו שאלה לעשות

tzuru

New member
שווה לבדוק

אדם יקר מאוד שנסע לעבוד בעיר הולדתו של סוגיהארה סאן שיפר את מוזיאון לזכרו שם ושווה להיכנס לאתר. עיר קטנה שלא מכירים בשם יאוצו, אם נוסעים - כיהודים - שווה לבקר במוזיאון (אני יודע שאני אגיע לשם בביקור הראשון שלי!!) תודה לקריכלי סאן על ההשקעה! שבוע טוב צור

למעלה